• Anonym

    Är det okej att inte bjuda henne?

    Man ska alltid bjuda etablerade par, det är en självklarhet för mig. Men nu sitter vi i en rätt knepig sits.

    X är m2bs bästa vän, och en mycket, mycket nära vän även till mig. Tyvärr bor han numera med en kvinna som varken m2b eller jag klarar av. Kvinnan, Y, har varit en del i m2bs "gäng" sedan många många år tillbaka och försökte i början av mitt och m2bs förhållande sabotera för oss, rejält. Y ville egentligen själv ha min m2b (!) och gjorde det mycket tydligt när vi blev tillsammans, snackade oerhört mycket skit om mig och ljög för mig om honom för att någon av oss skulle göra slut.

    Nu bor Y alltså med X. De få gånger vi råkar stöta på Y (större fester t.ex.) så är hon direkt där och ska "visa alla att m2b tillhör henne". Tycker mycket om att tagga bilder på FB av m2b och X tillsammans med kommentarer som "mina finaste killar" osv osv. Hon är extremt respektlös och gränslös.

    För inte så länge sedan fick både m2b och jag nog, och vi sa ifrån rejält och förklarade för X att vi inte kommer att ha mer med Y att göra. X förstår och är okej med det, han känner till historien. Att X och Y är tillsammans alls är rätt otroligt, de hatar varandra och gör slut varannan vecka och älskar varandra och ska gifta sig varannan...

    Så, till dilemmat. Är det okej att inte bjuda Y, fastän vi bjuder X som hedersgäst?

  • Svar på tråden Är det okej att inte bjuda henne?
  • Anonym

    Tessa: Nej, X är helt införstådd och skulle med glädje komma ändå så inga sura miner där. Ingen av de andra gästerna skulle heller reagera, de känner till vad som har hänt.

    (hm..jo): Det är det som är lite avgörande. Hon hade väl fått komma och bevittna vår vigsel om hon prompt hae varit tvungen men chansen att hon inte sitter hela middagen/festen sedan och snackar skit alternativt ställer till med en scen när hon fått i sig några glas, är väldigt liten...

Svar på tråden Är det okej att inte bjuda henne?