Inlägg från: jimmyojennifer |Visa alla inlägg
  • jimmyojennifer

    Överreagerar jag? (negativa släktingar)

    Grattis till förlovningen!


     


    Dina nära och kära är säkert jätte glada för er skull, men din förlovning står inte i centrum för deras uppmärksamhet. När man förlovar sig, gifter sig, skaffar barn, hund osv så är det de absolut viktigaste och roligaste för mig just nu och man blir gärna ego och glömmer bort att man inte är alla andras huvudattraktion.


    När vi berättade om vår förlovning sa min familj, nära vänner och släktingar- "jaha, kul" sen bytte vi samtalsämne. Ju närmare bröllopet vi kom desstu mer engagerade sig hela vår omgivning i vår stora dag och när dagen kom var det full fokus på oss, en enorm lycka och massor av glädjetårar. Dagen passerade och folk återgick till att vara huvudattraktionen i sina egna liv och vi fortsatte gå på lyckorus, ungefär som efter förlovningen.


    Man glömmer så lätt bort att folk är lyckliga för en men för deras tillvaro gör det ju varken till eller från om någon annan är förlovad.


    Vänd på steken, du står i kön på Ica och precis när du kommer fram till kassan får du ett sms av din syster att hon har förlovat sig. Du blir super glad för hennes skull, på alla sätt som bara går! Men eftersom din verklighet kräver att du lägger uppmärksamheten på att lägga upp matvaror på bandet blir ditt svar kort och mindre fullt av kärlek än vad du menar, i stil med "Vad kul!" Du menar egentligen så mycket mer än så för du är genuint lycklig för hennes skull men just där och då är din verklighet fokuserad på något annat.
    Din syster läser ditt svar och blir besviken över din dåliga entusiasm, för hennes verklighet är sitta hemma och stirra på sin förlovningsring och tindra för hon är nyförlovad.
    Ni kommer många gånger fram till bröllopet lägga otroligt mycket tid på att prata om förlovningen och planera inför bröllopet, men just där och då är er uppmärksamhet på olika ställen.


    Även om folk är jätte lyckliga för någon annans skull kommer dom inte släppa allt dom har i händerna, hoppa jämfota och blåsa fanfarer, även om det är den responsen man gärna vill ha när det händer något stort för en.


    Njut av att du är nyförlovad, att du ska gifta dig med din kärlek och tro på att ni tagit detta beslut av alla det rätta skälen. Om du har folk i din närhet som tvivlar, kommer dom komma runt så småningom.
    Din tidigare förlovning är det bara du som tänker på, släpp det de är gammalt och glömt.


    Framtiden är den du själv skapar
Svar på tråden Överreagerar jag? (negativa släktingar)