• daniiel

    Tråkig tärna

    Vad tråkigt att du känner som du gör, och jag vill inte få dig att må sämre, men det är precis därför man i förväg ska prata med personen/personerna man vill ska vara tärna och berätta vad man har för förväntningar på tärnuppdraget. Nu skriver du iofs inte att du inte gjorde det före, men att säga i förväg att man tex förväntar sig att tärnan ska stå ut med lite bröllopsprat osv, kan vara en bra idé. Egentligen så behöver ju inte en tärna göra något annat än dyka upp på bröllopsdagen och vara med under vigseln, men visst vill man kunna prata med sina närmsta vänner om när något stort händer i ens liv.

    Nu verkar det ju dock inte som att ni är på samma våglängd i livet alls och det kan jag relatera till. Jag fick mitt första (och enda iofs) barn när jag var 19år, maken hade just hunnit fylla 21år, och många av våra vänner har försvunnit sedan dess. Dom lever helt andra liv än oss (vi är numera 26 och 28år) än idag, men ännu mer när vi var kring 20år. Även om vi inte var ovänner på något sätt, så blev det så att vi gled isär, något som absolut var tråkigt, men det gick inte på något annat vis. Dom var inte intresserade av vårat liv och vi var inte intresserade av livet dom levde. Och det är helt okej.

    Nu säger jag inte att jag tycker du ska dumpa din vän bara hux flux, men det kan kanske vara dags att ta sig en funderar på hur pass stor energitjuv hon är? Hur bra relation har ni egentligen? Bröllop är en såndär händelse i livet då man ofta upptäcker nya sidor hos människor och vissa relationer förändras.

    Angående möhippan, så visst, det är tråkigt att hon gjorde som hon gjorde, men ska det verkligen få förstöra en hel dag? Som kanske är toppen? Och inte för att vara "sån", men vi är många som inte ens har släkt/familj/vänner som öht tar sig tid att ordna med något, så det kanske egentligen inte är hela världen att någon dag innan råka få reda på när det blir av? Nu vet jag inte, det kanske bara är släkt och familj på din möhippa, men om inte, om det är vänner också, så är det ju otroligt snällt att öht ordna med något.. med tanke på att dom inte är inbjudna på bröllopet.

    Det är bara du som vet hur du ska göra, agera i den här situationen, men din vän måste inte vara tärna och även om det är tråkigt, så kan det ibland vara bättre att "göra sig av med" energitjuvar som drar ner ens humör. Satsa på dig och din blivande, fokusera på er och bröllopet i stort!


  • daniiel

    Det går ju lite båda vägarna också. Du vet ju om hur hon är? Om du då inte tar upp det med henne, eller säger "Stopp!", så accepterar du ju på sätt och vis hennes beteende och hon har ju då ingen anledning att ändra på sig. Att man har varit vänner länge, och haft väldigt kul tillsammans i många är, är ju dock ingen garanti för att man bör vara vänner resten av livet.

    Som det låter på dig, så verkar du dock inte tycka speciellt bra om henne. Du verkar inte vilja avsluta vänskapen, men du verkar inte heller uppskatta er vänskap och må bra av den.

    Det kanske är dags för en paus om inte annat?

    Du kan faktiskt tala om för henne att du är besviken på att hon inte visat större intresse för ert bröllop, trots att du sa att du gärna ville det när hon ville vara tärna och att hon då accepterade det, och att du därför känner att det kanske är bättre att hon tar ett steg tillbaka och du är utan tärna.


Svar på tråden Tråkig tärna