Inlägg från: Anonym (Kaktusen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaktusen)

    Vad kostar det i Turkiet? Och flyget!

    Hej. Är anonym då vi planerar resan men vill inte att vänner som jag känner privat här på forumet skall veta att det är jag. Vi planerar att åka till Side snart och undrar vad det kostar där. Vad kostar en kebab? En glass? Ett par shorts? Ja, gärna lite om prisnivån på shoppingen. Säljer de barnkläder och badleksaker, och pris på det. Tycker det är svårt att få prisinfo och är nervös inför Turkiet. Vill inte att de är fööör på, är ju ändå bröllopsresa. Får man ha med godis på flyget som man köpt innan, eller måste man handla allt på planet??

  • Svar på tråden Vad kostar det i Turkiet? Och flyget!
  • Anonym (Kaktusen)

    Tack! Vad snällt att du tog dig tid att svara!

  • Anonym (Kaktusen)

    Hur är det på flyget? Får man ta med godis utifån i handbagaget?

  • Anonym (Kaktusen)

    Hotell med all inclusi e är redan bokat. :) Är mer nyfiken på shoppingen där, hittar inget prisindex för en vanlig glass, en kebab, en väska osv. :( Tack för svaren om man får ta med snacks på planet. Mat har vi köpt till, så det får vi åtminstonde. Tänkte mer att man kunde kommit billigare undan med att köpa en choklad hemma på Ica än på planet. :p

  • Anonym (Kaktusen)

    Vad snälla ni är som svarar. :) Ja, jag hoppas det blir en bra resa, har hört massa bra om Side.

  • Anonym (Kaktusen)

    Har nu varit där, i Side och tänkte skriva hur det så någon annan kan ha nytta av det. Vi bodde utanför Side vid stranden vilket fungerade superbra för oss, för då hade vi ändå eget shoppingcenter där de inte var lika jobbiga som inne på Sides strandpromenad. Hotellet var fint men tyvärr hamnade vi på ett hotell med mycket ryssar och tyskar och personalen förutsatte att man var tysk trots många svenskar. Den turkiska maten var jättegod, men mest lagade de tysk mat och hade osötat kaffebröd osv. Inne i Side gick vi i gamla stan och försäljarna var rätt på, vilket var lite irriterande. Man orkade köpa typ tre grejer per dag för mer orkade man inte pruta, och de tror man är korkad och vill betala överpris för typ turistbadlakan med guldtext som du kan få för 100kr på Ullared. Besökte tempel som var vackra, käkade kebab, typ 20 svenska och åt massa glass. De har ju också GB och nästan samma utbyd men en supergod sandwish med noggersmak, googla på nogger sandwish så tror jag ni hittar den. Större än en vanlig sandwish och vi betalade 7 kr ( alltså svenska menar jag hela tiden när jag nämner priser) för den. Buss var billigt men är man envis kan man pruta ner taxi, vi samåkte med andra par ibland för att ffå ner priset. Gillade det mer, slappp trängas och chaufförernna i taxibilarnna körde som hemma. Var i Managvat på den stora basaren. DE är på, kan du pruta så kör på. Hittade ett stånd med fasta priser på handväskor, typ 80kr för äkta skinn i olika storlek och kvalitet, fakemärken såklart. Köpte en stooor vuittonbag, en hilfiger, Mikael kors osv och de är alla i riktigt skinn. Små addidasshort ville de ha 100kr för men vid vårat hotell i småbutikerna fick jag två förr 100 kr. Köpte strumpor där, 25 par för 80kr om jag minns rätt. Var samma på Turkiska Ullared i Side. På marknaden köpte jag tre Hollisterlinnen för 45 kr och turkiskt godis i fina förpackningar för mellan 10-50kr. Solbrillor i skydd, Rayban, 99kr. 3 tshirts med olika märken 120kr till mannen, typ J lindeberg, Lå Scott, Uggstofflor i mocka för 120kr osv. Vi besökte amfiteatern, gick på Hamam och hängde på hotellet. Åkte me d Solresor. Planet var slitet inuti men fräscht, flygvärdinnorna halvgriniga men maten väldigt god. Pannbiff med mos och sås, sallad och Brownie till efterrätt, dock ingen dryck till maten, fick köpa dyr ramlösa. Hade med eget snacks vilket var okej. I turkiet hade vi växlat till Lira även om turkarna vill ha euro så fråga alltid efter priset i lira, det tjänade vi på varje gång! Så växla inte i euro. Resan var toppen, men kände ändå av en del kulturkrockar och tyckte det var jobbigt att heeeela tiden behöva pruta om precis allt. Så nästa gång blir det nog typ Spanien trots dyrare pris.

Svar på tråden Vad kostar det i Turkiet? Och flyget!