Box-viner, behöver tips
Hej!
Jag jobbar själv på Bolaget och det finns många prisvärda boxar man kan servera! :) Om man tittar till kombination av mat och dryck över lag så spelar tillbehör och smaksättning också en stor roll för att få en riktigt lyckad kombination!
Skaldjur till förrätt; har du milda friska smaker i rätten ex toast skagen, räkcoctail osv så funkar ett Friskt & Fruktigt TORRT vitt till ex zumbali eller foot of africa som många tipsat om. Blir det däremot hetare eller rökta inslag ex chillimarinerade räkor, rökt/gravad lax etc blir HALVTORRT (friskt eller druvigt) den mest lyckade kombinationen! :)
Kött till varmrätt; beror lite på tillbehör och vad det är för kött. Kyckling, lättare fläskkött typ fläskfile med lite mildare smaker gärna ett Mjukt & Bärigt Ex Morberg på box (som inte är samma som på flaska), blir det nötkött, något grillat eller kraftiga tillbehör till fläskkött (ex pot.gratäng, rödvinssås osv) så gå på Kryddigt och Mustigt ex Apassimento-varianter eller Fruktiga & smakrika med lite fräschör ex Tommolo eller Big Zin.
Något mer man kan tänka på är att box och flaska beöver inte vara SAMMA vin för att de har samma namn, kan skilja i kvalietet eller druvsammansättning. De artklar som har samma artikelnummer är samma i flaska som i box! Hojta om ni undrar nåt mer (Mat & Dryck är mitt största intresse) eller gå in på er närmaste butik och hör efter! :)