• JIEB

    Är det okej att bjuda några barn med inte alla?

    På vårt bröllop var alla barn välkomna, eftersom stämningen vi var ute efter var lite mer "pampigt och fint i kyrkan, sedan avkopplat garden party med släkt och vänner". Totalt var det 13 barn i åldrarna nio månader till 14 år, två av dem mina yngsta syskon (inte så små dock, 13 respektive elva år) som gick i brudföljet.

    Jag tycker dock absolut inte att man måste bjuda alla barn bara för att man har bjudit de som står en närmast - lite samma koncept som idén med att man inte måste bjuda någon som man inte "vill" ha där. Jag skulle inte tycka att det var konstigt om brudparet hade med sin egna barn/andra barn som stod dem nära men som sa ifrån om andras.

    Jag har även svårt att förstå varför det är (som jag upplever det) så tabubelagt att inte bjuda barn; när jag får barn så är jag helt övertygad om att jag kommer att tycka att det är oändligt skönt att kunna gå på vuxenfest. Nu säger jag inte att det är fel att tycka annat, bara att jag inte förstår det riktigt. Dock accepterar jag det såklart.

    Hela "bjuda barn"-frågan tror jag till störst del handlar om upplägget på festen. Hade vi hyrt en fin restaurang så hade vi nog inte bjudit några småbarn (undantaget barn som ammas, möjligen även mitt enda syskonbarn som är två år - är dock så gott som övertygad om att hennes föräldrar skulle ha ordnat barnvakt om så hade varit fallet) och sedan mina yngsta syskon samt de kusiner som är i tonåren och uppåt. Nu hade vi gott om utrymme på landet med fest och middag i stora partytält på baksidan av hembygdsgården som vi hade hyrt, och på framsidan hade vi preparerat med kubbspel, fotboll m.m. för barnen att underhålla sig med.

Svar på tråden Är det okej att bjuda några barn med inte alla?