Inlägg från: Sofia2015 |Visa alla inlägg
  • Sofia2015

    Vi som gifter oss 2015!

    Jahapp, då har man varit på bröllopsmässa och råkat boka två fotografer. Blir dyrt det här... =P

  • Sofia2015
    Plättis skrev 2015-01-19 13:31:03 följande:

    Nu sitter jag vid datorn! Den här har jag bestämt mig för att det blir. Eventuellt med något över axlarna, men det vet jag inte än. Känner mig nöjd och i trygga händer eftersom säljaren fått fantastiskt bra respons. Eventuella ändringar är inräknade i budgeten i vilket fall   


    Superfin klänning! Jag älskar spetsen :)
  • Sofia2015
    Plättis skrev 2015-01-20 10:02:00 följande:
    Helst av allt skulle jag vilja ha en alkoholfri fest eftersom jag vet exakt hur vissa av gästerna kommer att hantera alkoholen. Och det ser jag inte fram emot det minsta. Från min sida av familjen kommer dessutom ett stort antal nykterister, och jag skulle gärna ha en städad fest så att de känner sig välkomna och inte skräms iväg redan efter tårtan då icke-nykteristerna börjar svina. 

    Min sambo vägrar dock ha en alkoholfri fest, så han har fått uppdraget att prata allvar med vissa utvalda och säga att om de inte sköter sig blir de utslängda. Som tur är har jag en bror som är militär, och om någon ändå inte sköter sig kommer han ta dem i nackskinnet och doppa dem i älven. 

    Jag har avsagt mig allt ansvar för alkoholen, det får min sambo sköta. Så länge gästerna sköter sig och respekterar att det är ett bröllop kommer jag vara nöjd. 
    Det skulle jag också vilja ha... mest för att jag inte tycker att bröllop ska handla om alkohol, men också för att jag själv inte dricker. 

    Vi har kompromissat så att vi bjuder på dryck till maten, men vill de ha mer utöver det får de ta med sig själva. Det håller ju dessutom nere kostnaderna en hel del!
  • Sofia2015

    Jag börjar äntligen kunna checka av lite saker på listan, igår hade jag möte med floristen och hon var helt fantastiskt söt och trevlig, så det känns toppen. =) 

    Idag har jag tagit tag i konditorn till tårtan, och jag fick en offert på 100:-/bit!! Deras grundpris var 75:-/bit, men när jag ville ha några enkla liljor i sockerpasta som dekoration gick priset plötsligt upp med 25:-/bit! Alltså jag kan göra de där jäkla liljorna själv om det ska vara så... Helt vansinnigt ju. 
    Funderar nu på att köpa helt odekorerade och dekorera själv (är rätt hyfsad på smörkrämsrosor i alla fall =P)

    Hur mycket har ni tänkt betala för era tårtor? Och vad ska ni ha för innehåll?

    För övrigt kom sista delen till inbjudningskorten igår, så i helgen blir det verkstad! =)

  • Sofia2015

    Plättis och tesselessan: Jag vet, 100:-/bit är helt sjukt! Det hade tydligen ingen som helst betydelse vad den innehöll, det var dekorationerna som kostade. Och sex kallor med tillhörande blad tycker inte jag är så himla avancerat, det är i princip den enklaste blomman man kan göra i sugarpaste. 
    Jag hade förstått priset om jag hade bett om något superavancerat eller nån svindyr fyllning, men inte för några kallor... 
    55:-/bit kan jag acceptera om det är bra fyllning. 

    Jag har också funderat på ICA, men min sambo gillar inte mousse så jag vet liksom inte vad man kan ha då... kanske pannacotta och nån fluff, men gör ens ICA sånt? Kanske måste åka dit och prata med dem. 

    Jag har beställt utskärare från kina så jag och min lillasyster kan göra kallorna själva. Det känns faktiskt ganska roligt. =) Men nu måste jag hitta en annan konditor som gör goda tårtor för ett vettigt pris. Det är ju ändå smaken som är viktigast!

  • Sofia2015

    Nej jag gillar också ICAs tårtor, så absolut inget illa om dem! Jag har bara inte sett annat än mousse och vanliga sylt- och vaniljkrämstårtor där, så därför var jag inte säker på om de kunde göra annat. =) 

  • Sofia2015
    Ninjara skrev 2015-01-20 22:21:37 följande:
    100:-/bit??? Det låter väldigt mycket, vad ingår i det liksom?
    Jag vet inte, bladguld? :P Vi ska ha separata tårtor, så inget staplande behövs, inte heller någon ställning eftersom vi fixar det själva. 

    Din tårta låter makalös! Kan du baka min?? :D Jag hade gärna bakat min själv, men jag känner att det kommer bli ett för stort stressmoment. Däremot fixar jag gärna dekorationerna själv. 
  • Sofia2015

    Jag älskar tårta! Personligen tycker jag att tårtan är höjdpunkten på varje bröllopsmiddag, så den känns superviktig för mig. =) Dock älskar jag ju kakor också... haha!

    crs: Har du bilder på hur båda ringarna ser ut? Blir ju nyfiken! =)

    Idag har vi varit till cateringfirman och provsmakat menyn. Förrätten var typ HUR god som helst, hade kunnat äta bara den. Varmrätten var också god, men vi var inte helt nöjda med köttvalet, så de ska ge oss några nya förslag och sedan får vi komma ut och provsmaka igen. De är fantastiskt serviceinriktade, jag kan verkligen rekommendera dem om ni behöver catering i Sundsvall någon gång. =) Flavors heter de, är ganska nystartade och är i grund en glassbar. Grymt lätta att ha att göra med! Jag är så nöjd med vårt val av catering!

  • Sofia2015
    crs skrev 2015-01-21 18:20:03 följande:
    Som den sista, fast i titan och inte diamanter runt hela. Kanske som en egen rad, eller som inlägg som den i mitten. Jag tycker dem är såååååå fina!
    Jag älskar den i mitten! Den var ju hur fin som helst! =) Jag tror att en kombination av den och den sista kommer bli klockrent. 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!