Inlägg från: Nightrod |Visa alla inlägg
  • Nightrod

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2015-01-18 10:51:17 följande:

    skriver inte så mycket nu, men jag hänger med! eller försöker haha! har tagit ordentlig fart här! :P 

    alltså seriöst Nightrod - de e nästan så man önska man själv hade den stilen! så LÄCKERT! ska bli så kul att se bilder från er dag!


    Tackar så mycket.
    ja vi ser fram emot det, är verkligen kul att planera och fixa.
    lovar dela lite bilder
    Live free, ride free
  • Nightrod
    filibustern skrev 2015-01-18 11:46:38 följande:

    Hår har jag inte en ANING vad jag vill ha! vill inte ha en typisk traditionell i alla fall, med lockar och halvuppsatt. kan även tänka mig att klippas kort om det skulle vara så.. 


    Jag röstar på mohikan
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Plättis skrev 2015-01-20 09:20:24 följande:
    Det är själva festen som är jobbigast att räkna ut till. Räcker det med fem öl per person? Eller tio? (Då kommer ju vissa, bruden inräknat, att somna i ett hörn...) Man vill inte vara snål, och inte ha världens fylleslag heller. 

    Vi grubblar mycket på om vi ska ha öppen bar eller självkostnadspris. Bröllopet blir väldigt dyrt oavsett, så frågan är om det bara är att fortsätta på inslaget spår och fortsätta bjuda. När vi varit på bröllop med självkostnadsbar har det det inte varit några problem, man betalar en tia för en öl eller en tjuga för ett glas vin. Det gäller bara att ha kontanter med sig Obestämd
    Emmasara skrev 2015-01-19 22:35:04 följande:
    om jag inte har helt fel så är jag nästan säker på att man kan lämna tillbaka den alkohol som bli över till systemet och få pengarna tillbaka (vet att några kompisar som gifte sig för 1,5 år sedan fick göra det) 
    Man har två veckors öppet köp på oöppnade förpackningar. Det gäller inte bara på stora mängder utan när man köper i vanliga fall också  
    Men jag håller med dig om att drickandet kan bli ett problem och betalbar är ju ett sätt att undvika detta men att be gästerna ha med sig kontanter är "tacky" och en tia förhindrar ingen som super att dricka sig packad som en gris ändå.

    en tanke är kanske personliga drinkbiljetter som man ger gästerna vid sin sittning, hur många bestämmer du eller så ber man dem osa vad de vill dricka och hur mycket redan på inbjudan så ni kan "planer inköp" sedan är det för att tillverka drinkbiljetter till dessa efter ombett antal.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Plättis skrev 2015-01-20 10:32:39 följande:
    Jag har tänkt tanken, men då vet jag att någon kommer få den briljanta idén att ta med sig "dunken" och så blir det inte alls roligt. Nej, vi köper in alkoholen och pratar allvar med de av gästerna som är i riskzonen för att missköta sig i förväg. Det blir nog lite bridezilla då, men jag vägrar minnas min bröllopsdag som kvällen då någon spydde på mina skor. Om de inte kan lova att sköta sig får de åka hem efter middagen. 

    Sedan behöver man ju inte ha starksprit heller. Vi kommer enbart ha lite avec men sedan har vi INGEN starksprit alls.


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 09:56:14 följande:

    Nightrod: Jag såg de här och tänkt på er! Kanske något till buketten? =)
    www.ebay.com/itm/15pcs-Antique-Vintage-Old-Look-Skeleton-Key-Lot-Crown-Bow-Steampunk-Charm-/141546658132&hash=item20f4d69954

    Men du har säkert sökt på ebay efter steampunk redan =)


    ja vi har kikat lite allt möjligt innom steampunk, men vi skall först försöka leta på loppisar och secondhand butiker, sedan komemr vi leta efter småsaker som dessa till hängande detaljer i buketten, men tack så mycket för länken, den sparas :)
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Skit också.
    Youtube har förstört vår låtplanering...

    Letade efter denna låt.

    ">



    Och snubblade över denna sjukt vackra version av den..

    ">


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Plättis skrev 2015-01-20 11:25:19 följande:
    Nä, det känns som att vi klarar oss utan det. Min sambo är en hängiven whiskyälskare, men jag funderar på att muta honom med en fin flaska whisky i morgongåva om vi bara har öl, cider och vin på festen Oskyldig

    ja det tycker jag låter som en bra ide
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 12:33:19 följande:

     Hur mycket har ni tänkt betala för era tårtor? Och vad ska ni ha för innehåll?

    För övrigt kom sista delen till inbjudningskorten igår, så i helgen blir det verkstad! =)


    Vi kommer att ha en liten bröllopstårta i centrum, två lager kanske, men fullutrustad steampunk stil


    Sedan kommer vi ha åtta småtårtor från ICA runt den på två tårttrappor i V-form.


    De tårtorna (speciellt chokladmousse, passionsfrukt) är så goda och väldigt fina dekorerade och färgglada så jag tror det kommer bli jättefint, sedan kan man alltid göra egna små grejer på dem också i sockerpasta som man förberett.


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Eriikah skrev 2015-01-20 13:59:47 följande:

    Sofia: dom kan göra vad du vill i stort sett du bestämmer. Har ica:t ett bageri kan dom göra dina tårtor, inte bara i mousse =)


    Precis.


    Och jag må inte va någon gourme kock eller expert. Men jag har ätit tårtor från de finaste bagerier och skillnaden från de som de gör på ica tycker jag inte är så stor. Damen min älskar att baka och det går i hennes släkt och hon kan bakverk och även hon anser att de på från ICA är de som vi skall ha.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Mickis85 skrev 2015-01-23 08:28:10 följande:

    Haha det är bara att inse, att gifta sig är inte en dans på rosor utan snarare ett maraton, det testar ens tålamod, uthållighet och ork. Bara att kämpa på Sofia2015 ;)

    Crs, kämpa på och ge dig inte förrän du har hittat en ring du vill ha, det finns ju fortfarande tid kvar.

    När det gäller inbjudningskorten så ska jag beställa via optimal print. De hade någon rabatt via Facebook så korten kommer hamna på knappt 10 kr st inkl kuvert. Hittade ett som var utformat som ett pass och på insidan en bild på oss. Inte så fin och klassiskt men väldigt passande oss då vi älskar att resa :) jag beundrar alla som kämpar med sina inbjudningskort, ni är så duktiga!!!!:)


    För oss är det mer att glida fram i sakta takt så blir men er skön promenad medans vi kikar runt på naturen längs med vägen :)

    Och idag skall vi få stämpeln till inbjudningarna, samt hennes klänning så det skall bli kul, skall köpa papper i helgen
    Live free, ride free
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!