Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    Tessa skrev 2014-01-18 15:47:11 följande:
    Det var ju en smart idé! :) Tack för tipset!

    Och tack ni andra för era inputs!

    Jag tror inte heller alla våra gäster kommer tänka på stolarna. Men mig stör det fruktansvärt mycket. 
    Efter vi varit där och tittat, nämnde jag dessa fula stolar för min mamma. Hon skrattade lite och retade mig för att jag är petig Flört och sa just att ingen kommer tänka på stolarna.
    Men så var hon själv på just samma herrgård några månader senare för en konferens. När hon kom tillbaka tittade hon storögt på mig och sa "Vet du, de där stolarna var faktiskt riktigt hemska! Jättekonstigt att de inte köpt in några andra."

    Jag ska i alla fall provsitta dessa nästa IKEA-besök och klura lite på era tips och tankar.

    En vecka kvar till bröllopsmässa! Längtar så! 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Var faktiskt på IKEA idag, och gick förbi stolarna, så jag kunde inte låta bli att provsitta den lite efter att ha läst dina inlägg :p Jag tyckte den var mkt bekväm :)
    Azra M skrev 2014-01-18 19:36:11 följande:
    Är det nån här som kommer byta om till "dans" klänning efter middagen? Jag funderar på det :) enklare att dansa i istället för en stor bröllopsklänning. Kommer isåfall byta till en kort bröllopsklänning kanske.
    Jag har sett många som gör så, men jag vet inte, känns som att jag kommer vilja ha klänningen på mig hela kvällen.. Har varit på två bröllop hittils, den ena bruden hade sin brudklänning hela kvällen, dans och allt, den andra bruden bytte till en kortare variant.

    Vet verkligen inte hur jag ska göra... Antar att jag väntar tills jag börjar prova lite klänningar och känner efter hur det känns. Jag är lite mer typen som kan stå ut med att det är lite obekvämt för att få känna mig riktigt snygg =)
  • Trattkantarellen
    Tessa skrev 2014-01-18 20:54:39 följande:
    Jag har sett så många fina korta bröllopsklänningar på nätet som folk har som "festklänning" efter middagen.
    Dock vill jag nog själv uppleva den fina brudklänningen så länge jag bara kan. Glad Minns fortfarande min morbrors bröllop som jag var på i 10-årsåldern... Och hans fru hade en så vacker klänning med otroligt fina detaljer. Hon berättade efteråt att hon nästan vägrat ta av sig den när hon skulle gå och lägga sig. Hon kände sig så vacker i den och visste att hon aldrig mer kommer bära den.
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Precis så känner jag också =) Vill njuta av den så mkt jag bara kan
  • Trattkantarellen

    Grattis! Vad skönt för dig Filibustern! (Surfar på plattan så kan inte citera) Själv ligger jag hemma i världens förkylning :-\ Men då kan man ju alltid kolla bröllopsgrejer

  • Trattkantarellen

    FrkMaria (sitter på plattan så kan inte citera) Ta inte åt dig, du får tänka vad det faktiskt innebär, nämligen att han inte kunde komma på några bra argument alls (vilket innebär att du hade rätt) och bestämde sig därför för att försöka rädda sin stolthet genom att angripa ditt utseende istället, ett säkert kort då många kvinnor ffa de som är lite kurvigare är väldigt känsliga när det gäller utseendet. Jag är själv likadan, men försök att släppa detoch gå vidare. En grej som jag brukar göra när jag känner mig extra tjock och ful är att kolla på bildtråden för mulliga brudar. Där finns flertalet supervackra kvinnor som har strl 42-52, och då känner jag att jag i min strl 40 kommer vara precis lika strålande vacker som dom, man måste inte vara supersmal för att vara snygg.

  • Trattkantarellen
    Eimi147 skrev 2014-01-23 15:42:30 följande:
    Jag hoppar väl in här med.
    har precis börjat planera vårt bröllop . ca 60-70 pers är det tänkt. lokal är kanske klart. ska på visning men får rätt bra vibbar.  vi har en budget på 30.000kr. Känns som att vi kommer spräcka den. då bara lokalen kostar 15.000. Vi har tänkt o göra allt själv!  t o m tårtan. alternativ är att inte ha någon bröllopstårta utan köra på fina små cupcakes eller nåt liknande.. hittade en jätte fin bild där de hade "sweets" bord istället för bröllopstårta. det kanske kan vara nåt.

    mina tärnor är valda. fästmannens med. klänning tänkte jag kanske sy själv.. i värsta fall har jag en klänning hemma som jag beställde för länge sen när vi började planera för 3 år sen (blev gravid under planeringen o var inte alls sugen på bröllop så vi sket i det). kan alltid göra lite justeringar på klänningen. kyrkan ska väl bokas så fort vi ahr bokat lokal.

    tema.. hmm.. lite sådär lantligt..kanske.. typ..

    hjälp mig hålla vår budget och ge ALLA tips! :)
    Tänkte precis tipsa dig om tråden för de som ska gifta sig 2014 med låg budget, men såg att du redan hade skrivit där.

    15.000kr för en lokal är ganska maffigt, men då antar jag att det är en del som ingår i det priset också?
    Gör en budget, ta med det ni tror ni kommer behva och se vad det landar på.

    VI har än så länge 75 pers, och en budget på ca 55-60k, men vi vill gärna slippa göra så mkt själva.
  • Trattkantarellen

    Inkawow, det lät inte alls kul Jag kontaktade en butik för ett tag sedan, och dom sa att dom inte tar emot bokningar på helgen, eftersom det är för mkt folk, så där är det vardagar som gäller också. Men jag förstår att du blir upprörd när dom har lovat och inte levererar.. Men jag skulle satsa på en vardag iaf, och förklara för dom hur du upplevde det här och att du är besviken.

  • Trattkantarellen
    josefjun skrev 2014-01-27 18:28:26 följande:
    meeeen så posta ja innan ja la upp fler haha


     


    Den var supersnygg!
    Bra jobbat att gå ner så mkt!
    Jag har 15kg att gå ner, började nu 1/1 och ligger på minus 2,5 hittills.
    Men det är ju ett tag kvar som sagt  
  • Trattkantarellen

    Herregud vad ni skriver flickor :p
    Ang ev äktenskapsförord och så, när vi köpte vår lägenhet pratade vi lite med en jurist innan, men det slutade med att vi la halva summan var till lägenheten, så vi äger den 50/50 och allt vi äger har vi köpt tillsammans, utom min sambos dator och första katten (som är min). Ingen av oss har några miljoner som skräpar på banken, även om jag har en skuld till CSN som inte försvinner än på ett par år (sambon har bara nån tusing kvar på sin), men det är inget vi bryr oss om. 

    Smycken kommer jag vänta med tills jag har en klänning, men vi ska ju ha champagnefärgat i temat, så guld kanske... Fast jag gillar silver mer... Jaja, det blir ett senare problem :p 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!