Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    Plättis skrev 2014-06-03 14:32:46 följande:
    Klart du får! Jag och min sambo funderar på samma tidsperiod, och det kliar redan i fingrarna på mig att fixa allt. 

    Idag hittade jag två klänningar av samma modell som jag blev kär i förra sommaren, och jag är hur sugen som helst på att beställa! Dessutom har jag och min karl börjat prata om tårta, så idag slängde jag iväg ett mejl till ett bageri i stan och ska bara ringa för att boka tid med en av deras konditorer för konsultation :D Bäst är att de bakar allt laktosfritt och fixar glutenfritt utan problem, så våra alla våra gäster kommer kunna äta. 

    Egentligen är jag alltid ute i sista minuten, så det här känns helt overkligt. 
    Jag som är ett obotligt planeringsfreak skulle gärna ha allting bokat och klart redan, men försöker hålla mig lite :p
    Vi kommer nog köra bröllopstårta från ICA MAXI, mkt bra priser och en hel del att välja på
    Miss BW skrev 2014-06-03 15:34:10 följande:

    Men det är ganska vanligt att det kommer någon B-fotograf och spammar lagom när bröllopstiderna drar igång eller hur? Tycker lite synd om de stackarna som bokar en sådan fotograf och förväntar sig att få proffessionella bilder efter personen hade en hemsida. Men kan ju inte göra om sitt bröllop liksom.

    Tårta kanske man ska kolla upp. Jag vill ha ett stort dessertbord med massor av tårtor och cupcakes och macarones och gud vet vad. Lite småfånigt men det är typiskt jag att överdriva desserter på varje tillställning så varför skulle bröllopet vara ett undantag :-P


    Antagligen, fotograf tycker jag är mkt svårt alltså...

    Tja, man planerar ju (iaf jag) bara att gifta sig en gång så då är det ju lika bra att gå all-in?

  • Trattkantarellen
    tessguss skrev 2014-06-05 20:15:30 följande:

    Hej!

    Jag ansluter till tråden! Vi planerar bröllop till i september 2015. Håller just nu på att undersöka festlokaler. :)

    Mamma har börja titta klänningar och köpt bröllopstidning åt mig, så där har jag bra stöd. Fästmannen är på väg att bli intresserad av planering också. :)

    Det här med gästlista och budget känns svårast för oss. Vi har så stora kompisgäng att ta ställning till.

    Hur tänker ni kring gästlista?


    Gästlista är väldigt svårt, just nu har vi typ

    72 gäster, men skulle vilja bjuda fler. Men om jag bjuder några i den kompiscirkeln så måste jag bjuda de andra, då blir det typ 10st...

    Jag har 4sr på min släktlista, sambon typ 35st...
    Sofia2015 skrev 2014-06-05 20:39:19 följande:

    Vår gästlista exploderar! Det är ett jätteproblem. =/ Vi har båda stora släkter, men samtidigt känner jag att det är vännerna som gör festen. Helst skulle jag vilja bjuda ALLA vänner, men det går ju inte... vi är uppe i 85 pers och då har vi bara tagit med de "allra nödvändigaste".

    Sedan har vi en väldigt tajt budget också, för att toppa av liksom =)


    Jag förstår precis... Vore praktiskt att typ vinna på lotteri eller nått...
    Skymningstid skrev 2014-06-05 22:26:11 följande:

    Ansluter mig också! :)

    Vi planerar giftermål 1 Augusti 2015, gifter oss i Halmstad (trots att ingen av oss är därifrån :D). Kapellet, fantastiskt sött litet kapell i Tylösand, är bokat och en fin festlokal ett par km därifrån är bokad. Har en budget på ca 50.000 och planerar ca 70 gäster. :)

    Mat och fotograf är ju klart det dyraste dock.. :( någon som har bra tips på fotograf och solist i Halmstad-regionen?

    Nu känner jag mig inte som ett fruktansvärt planerings-freak när jag såg hur många svar det fanns i tråden redan! :D


    Haha, välkommen! Ja här finns det många planeringsexperter

    Dock finns det ju redan en 2016-tråd också, så vi är långt ifrån värst
    Tingeling89 skrev 2014-06-06 14:13:17 följande:

    Åh nu är det på gång tjejer! Lokalen är bokad, bugeten gjord och vi har faktiskt skapat ett konto för bröllopspengarna. Det börjar verkligen kännas riktigt nu :) och min kära m2b börjar faktiskt bli mer intresserad nu när det är mer praktiska saker som ska göras. Ni vet, mer än läsa massa bröllopstidiningar och kolla olika färgnyanser ;)


    Underbar känsla! Vi har också lokalen bokad, budgeten satt och sparkonto uppstartat. Nu är det mindre än ett år kvar för oss, så kul!
  • Trattkantarellen
    iidaa skrev 2014-06-08 19:34:35 följande:

    hej jag e ny här

    Jag heter Ida, bor i Malmö men min blivande man. är förlovad. Både han o jag föddes 1990.
    När jag jobbade hos en släkting som hembiträde 2010 i New York så träffade jag min blivande man. Min blivande man koimmer i från en rik släkt och de har blivit rika på fastigheter. ( kan inte klaga)
    Vi planerar att gifta oss sommaren 2015 i Skåne.
    Vi bor både i Sverige och i Usa


    Välkommen
  • Trattkantarellen
    Tingeling89 skrev 2014-06-09 16:37:34 följande:
    Åh vad spännande! Har snart 13 månader :)
    Plättis skrev 2014-06-09 16:44:16 följande:

    Jag slits just nu mellan bröllopsplanering och lägenhetsfix. Vi flyttar om tre veckor och jag letar möbler som en vettvilling :P 

    Väntar på svar från Lilly för att kanske få se fler bilder på en klänning jag fastnat för, och hoppas kunna beställa den ganska snart (helst förra veckan). Är livrädd att den ska försvinna precis som den första klänningen jag blev kär i! 

    Dessutom grubblar jag på om jag ska beställa i min nuvarande storlek eller den jag hoppas ha nästa sommar :/ Känns som det klassiska klänningsmisstaget, och jag vill inte stå där en vecka innan bröllopet och inte få på mig klänningen! 


    Jag skulle nog köpt den mindre storleken. Om det nu är så att du är rädd att den ska bli slutsåld, annars vänta lite. I värsta fall kan man alltid köra en pulverdiet eller något :p
    frkmaria skrev 2014-06-09 17:59:53 följande:

    Hej!


    Nu är det bara denna vecka kvar (och 2 planeringsdagar nästa vecka) sen har jag sommarlov. <3
    Efterlängtat sådant!


    Och vet ni? Jag skrev idag på papper så nu är jag TV inom kommunen. Känns så jävla underbart! 


    Grattis!
    cecbj195 skrev 2014-06-09 18:06:17 följande:
    Jag laddade ner en nedräkningsapp till mobilen idag, 439 dagar kvar till vårt bröllop ;)
    Plättis skrev 2014-06-09 16:44:16 följande:

    Jag slits just nu mellan bröllopsplanering och lägenhetsfix. Vi flyttar om tre veckor och jag letar möbler som en vettvilling :P 

    Väntar på svar från Lilly för att kanske få se fler bilder på en klänning jag fastnat för, och hoppas kunna beställa den ganska snart (helst förra veckan). Är livrädd att den ska försvinna precis som den första klänningen jag blev kär i! 

    Dessutom grubblar jag på om jag ska beställa i min nuvarande storlek eller den jag hoppas ha nästa sommar :/ Känns som det klassiska klänningsmisstaget, och jag vill inte stå där en vecka innan bröllopet och inte få på mig klänningen! 


    Det där har jag också funderat på! Håller just nu på att gå ner i vikt (inte pga bröllopet, har hållt på sen i julas, men det är klart att det är en peppning) och vill gå ner cirka 10 kilo innan jag är nöjd. Tänkte köpa min klänning i höst och hoppas då på att ha gått ner de där kilona. Men tänk om jag går upp igen?? 

    Å andra sidan kan du väl kanske vänta fram till cirka 2 månader innan bröllopet? Har du inte gått ner till din önskestorlek då så kanske det är dags att kasta in handsken och köra på en större storlek? Vissa klänningar är ju sydda så att de kan läggas ut, det kan ju vara något?

    I övrigt går det rätt lugnt framåt med vårt planerande, därav att jag inte är så jätteaktiv här. Har lovat fästmannen att inte påbörja planerandet förrän i höst. Vi förlovade ju oss för 1,5 månad sedan och han vill njuta av nuet lite innan bridezilla kommer igång ;) Men det är svårt! På torsdag ska vi i alla fall åka och kolla på lokaler för bröllopsfesten (det enda jag har lyckats övertyga honom kan vara vettigt att göra redan nu). Antingen ett dyrt slott eller en billigare restaurang... Usch så svårt när hjärtat säger en sak och huvudet en annan! :)
    Haha, jag kom på att jag också har en nedräkningsapp i mobilen, som jag skaffade när jag skulle byta jobb. 347 dagar kvar här
    Jag håller också på att gå ner i vikt, går väldigt trögt just nu...
    Jag kommer också satsa på att köpa min klänning till hösten.

    Mmm, jag vet, ville också ha varsta superlokalen först, men nu blir det bygdegård.




  • Trattkantarellen

    Ligger hemma sjuk, så då kan man ju lika gärna hänga här på Bröllopstorget

    Nu har vi bokat både lokalen och bröllopssvit på hotel. En svit med jacuzzi, sen utcheckning kl 14 så man hinner njuta av allt

  • Trattkantarellen
    cecbj195 skrev 2014-06-17 16:31:40 följande:

    Oj, vad alla har kommit mycket längre än oss! Brudsviter och ringar och allt :)

    Vi har tittat en del, bland annat på fotograf och börjat diskutera ringen med den guldsmed som ska göra den (en gammal vän till svärföräldrarna). Men inget är bestämt. Har inte ens bokat lokal för festen trots att vi bestämt oss för den ena av de vi tittade på förra veckan. Men de var väldigt schyssta och sa att vi inte behövde bestämma något förrän i augusti.

    Idag fick jag dock semester fram till 8 september (tog nyss examen, därav den långa semestern) så det kan ju bli en del funderande nu! :D


    Jag gillar planering

    Grattis till examen!
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-06-18 18:19:46 följande:

    Åh nu har jag kommit efter igen! ;) 


    haha.
    Men nu har mitt efterlängtade sommarlov börjat och jag har även börjat träna! Gått upp en del sen jag bara la av och värst den sista veckan då vi varit ute och ätit ett par gånger för att fira olika saker...går ju upp ett kilo per gång jag är ute och hinner man inte ha en dag med lite lugnt emellan så är det ju kört för min del! ;) Hehe.

    Nu ska jag iaf ha en jäkla hålla-igång-sommar och försöka få med mig sambon! ;) Fatta att om ett år är man ju nästan gift. Vilken underbar känsla! :D


    Är så avundsjuk på dig frkmaria!
    Önskar verkligen att jag hade mer tid för träning än vad jag har..
    Har haft många förkylningar nu också.. 
    Ska försöka träna så mkt jag kan när jag har semester iaf... 
    Vi har bokat vigselförättare, lokal och bröllopssvit nu, samt börjat kolla på fotografer.
    Bara 11 månader kvar tills jag blir fru!
    filibustern skrev 2014-06-18 19:12:58 följande:
    gatt ba tvärkastihop en inbjudan,för att se om det blev så bra som det är i mitt huvud. och.. tja.. det ser inte pjåkigt ut kan ja tycka! handskrivet "inbjudan".. förresten, visst heter det inbjudan? 
    det tråkiga är väl faktumet att jag inte kan skriva snyggare än såhär :P försökte lite skrivstil, men Göbben sa nej, han såg inte vad som stod.. :P tyvärr var pennan liiite tjockare än jag velat.. men.. med tanke på vår budget så - blev väl bra? har inte limmat eller nåt. svårt att få till snygga vikkanter var det också.. 

    Fin inbjudan!
  • Trattkantarellen
    Tingeling89 skrev 2014-06-19 09:38:14 följande:
    Jag är helt med dig på detta! Men det får bli gym under semestern iaf. Dags att börja jobba på vikten om man ska tappa de där extrakilona som ska bort innan den stora dagen. Skönt att vi är många som får roa oss med detta i sommar iaf :)
    Haha, ja det är vi definitivt många som sysslar med just nu. (Säger jag samtidigt som jag googlar fram recept på smulpaj med rabarber och jordgubbar... Tur det bara är midsommar en gång om året )
    cecbj195 skrev 2014-06-19 13:08:47 följande:
    Vi är nog inte ensamma är jag rädd. Ja, har sett den tråden men aldrig gett mig in i den. Får göra det :) Gillar Runkeepers utmaningar, jag är planeringsfreak så träningsscheman och sånt tilltalar mig. Ska springa halv-Lidingö i september (1,5 mil) och har aldrig i mitt liv sprungit längre än 8 km. Haha, blir intressant detta! Tänkte börja gymma efter Lidingö för att få bort lite mage och gäddhäng :)
    Åååh så roligt med felr som peppar och kämpar med vikten
    Plättis skrev 2014-06-19 14:03:27 följande:

    Min sambo påpekade för någon månad sedan att vi blivit lite runda båda två, så jag har städat ur alla onyttigheter ur lägenheten och bestämt att i den nya kommer inget sådant över tröskeln! Vi flyttar om en vecka, så jag vardagsmotionerar genom att bära kartonger just nu :P 

    Att gå på gymmet och bara fokusera på att svettas tycker jag är skönt. Yoga eller pilates är en skön kontrast, och ger minst lika mycket träningsvärk! (Åtminstone för mig.)


    Skönt att vara två om det, min sambo kan äta vad som helst utan att gå upp ett gram, han tycker själv att han är för smal så :-P
    Sävlind skrev 2014-06-19 18:39:20 följande:

    Åh, nu har vi preliminärbokat festlokal! :D

    Var och tittade på lokalen tidigare idag, och den var helt perfekt!
    En väldigt gammal lokal, men riktigt charmig och mysig.
    Den har en stor typ matsal och två mindre rum. Där finns en bardisk på hjul som man kan flytta hur man vill, där finns alla möjliga sorters glas man kan tänkas behöva, allt porslin,bestick, ljuslyktor,vaser, ja allt man kan behöva :)

    Sambon blev helt tyst när vi kom in där och kom sen med massor av bra förslag på hur vi kan få det jättefint. Nu börjar han bli mer och mer exalterad och vill planera mer :D Så nu känns det som att vi är på gång på riktigt!

    Vi reserverade 2 datum, ett i Juli och ett i Augusti nästa år. Så på måndag blir det till att ringa kyrkan så vi får allt bokat så man kan fortsätta med den roliga planeringen sen :D


    Grattis!



Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!