Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    frkmaria skrev 2014-01-06 17:01:55 följande:
    Tjoho!
    Har ringt och prel.bokat en bygdegård.
    Jag är alldeles lycklig över detta. Verkar superbra!

    Hon verkar supergullig och vi ska dit på söndag för att kolla på den.  
    Så kul!
    Kinder skrev 2014-01-06 19:08:52 följande:
    Hejsan! Är ny på denna sidan och vi har planerat att gifta oss juli/augusti 2015. Har inte valt exakt datum riktigt än
    Välkommen!
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-01-06 21:11:33 följande:
    Välkommen!

    Javisst har jag bilder. Eller ja. Länk till bygdegården. Och ja. Det är ju som sagt en bygdegård. Funderar bara på hur vi ska boka!

    Vi kommer ju boka lördagen och hon sa att vi lär få ha den till em dagen efter utan extra kostnad. Och bokar ingen den på fredagen kan vi få nyckeln redan på fredagen. Funderar ändå på att boka fre och lör. Så har man kanske tom torsem på sig, fredagen och sen kan man städa på söndagen. Sen var det inte jättemycket städning heller, bara grovstädning. Man ska mest ställa undan och diska så fixar städerskan det mesta. 800kr/dag. Så 800 extra är ju ingenting! :)
    www.bygdegardarna.se/tjureda/start/bilder-pa-... 
    Instämmer med Filibustern, det såg mysigt ut =)
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-01-06 21:30:11 följande:
    Ja. Jag hoppas det ser mysigt ut när vi väl kommer dit också! Gött att man inte behövde storstäda efter sig utan bara plocka undan, resten av städningen ingick i den låga hyran!! 

    Sen ska jag bara försöka övertala m2b att gifta sig i kyrkan.. vi kan ju gifta oss där också. Men tänker på stolar som ska in och ut... :P

    Men såg ju lovande ut i "lilla Salen" annars. Om det blir dåligt väder så att säga. Vet inte om man kan tvinga runt 100 gäster att stå under vigseln!  
    Beror ju på hur lång vigsel ni har
    Vi kommer ha en borgelig vigsel utomhus, har inte funderat så mkt kring stolar utan antar att folk klarar av att stå en liten stund (typ 10min), annars kanske man får fixa lite stolar iaf till gamlingarna..
  • Trattkantarellen

    Välkommna!

    Vi gifter oss 23/5-2015, i en bygdegård i Värmland.
    Vi väljer mellan två olika, vi ska gifta oss borgeligt utomhus, så vi ska åka ut och kolla på lokalerna nu i maj, så vi får se hur de ser ut vid rättt tidpunkt och bestämma oss efter det

    Jag har kollat på lite olika mallar och utefter det gjort en egen budgetplan.
    Än så länge har vi:
    Nästan valt lokal (det blir någon av dess två iaf.)
    Gjort en preliminär budget
    Gjort en preliminär gästlista 
    Bestämt datum

    Jag har även kikat en del på klänningar, har inte provat någon än dock.  

  • Trattkantarellen
    Tessa skrev 2014-01-10 21:57:12 följande:
    Har själv tänkt börja kika på klänningar i sommar. Tycker det finns så många fina modeller och ju mer man tittar desto större blir klänningsdjungeln. Tror det är bra att testa lite olika modeller till att börja med för att veta vad som passar bäst för ens figur.

    Fick tidig födelsedagspresent av mina föräldrar (fyller år i slutet av månaden)! Flyg till Stockholm över en helg och besök på bröllopsmässan! Solig  Ska bli sååå himla kul, passa på att träffa vännerna jag har kvar där och bara gå runt och prata bröllop och få inspiration en hel lördag!

    Någon av er som har varit på bröllopsmässa tidigare eller ska gå på någon bröllopsmässa i år?

    Gjorde lite beräkningar på sparandet till bröllopet och det ser lite tufft ut. Men det finns en ljusning.
    Jag har jobbat hårt och gjort ett par event för ett bilmärke under förra året när jag fortfarande bodde i Stockholm. När jag flyttade hem till de norra delarna behövde jag köpa en bil för att ta mig runt, och hade givetvis förälskat mig i just detta bilmärke. Eftersom jag hade jobbat så tight med dem och gjort lyckade event fick jag köpa en sprillans ny bil till ett jättebra pris. 
    Nu verkar det som att min darling ska börja plugga till hösten, och om han kommer in på någon av skolorna han önskar så flyttar vi ner till Stockholm igen. Det betyder att vi inte längre kommer behöva ha en bil - en onödig kostnad (även om det gör ont i hjärtat av tanken för jag det är äkta plåtkärlek till min bil Flört).
    Eftersom jag fick bilen till ett så bra pris och detta är ett bilmärke med extremt bra andrahandsvärde, betyder det att jag kommer ha pengar ÖVER, ungefär hela den tänkta budgeten på 60 000 kr!

     
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Jag och m2b ska gå på bröllopsmässan här i Gbg 15-16 februari.
    Jag ska börja kika lite på klänningar snart också tänkte jag, är ju precis som du säger en djungel, så man vill vara ute i god tid :p
    Lycka till med budgeten, oavsett om det blir mer eller utan bil  
  • Trattkantarellen
    Kinder skrev 2014-01-11 19:53:11 följande:

    Hur många har ni planerat att bjuda på era bröllop? Jag känner lite så att jag vill inte att vi ska bli allt för många men sen känner jag mig dum som inte bjuder alla i släkten! Hur ska man kunna avgöra det? Men har man inte pratat md folk på 3 år så måste man verkligen bjuda dem då?


     


    Just nu har vi 73 gäster på listan. Jag har mamma, pappa och två bröder, samt en moster som ingen av oss pratar med, så för min del blev det ett lätt val.
    Sen har min m2b ganska stor släkt, men av någon konstig anledning är dom verkligen supertrevliga ALLIHOP! Så jag vill verkligen att hans släktingar ska komma, eftersom jag tycker så mkt om dom!
    För min del är problemet just kring kompisar, jag kommer hela tiden på fler som jag vill bjuda :p Men vi får se när det börjar närma sig :p
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-01-12 16:58:19 följande:
    Vet precis. Nu räknade vi på allra-allra flest, och just nu är det 98. Och jag menar... det är 1 år kvar till vi ska skicka ut inbjudningar. Vi kan ju få fler vänner på den tiden. .Det är inte många "kanske". Och igår var jag på tjejmiddag och lärde känna en fotograf. Känns bra. Kunde ju inte fråga henne då men lär träffa henne ett par gånger till så då kan man ju hoppas att vi får bra kontakt så kan jag fråga henne om hon vill ta kort för en billig peng + fest. :) 

    Var som sagt och tittade idag, vi är supernöjda med lokalen! :) Så vi bokade, så skönt! Vi fick också ett tips om en sluss inte alls långt från stället där det fanns scen osv. Så vi ska nog ha vigslen där. Åker och tittar i vår/sommar när det är lite finare natur, då får man ju bättre bild på hur det ser ut!

    Det känns så jäkla gött att bitar börjar falla på plats. Jag är sååå nöjd och glad över detta! :) Framförallt så tror jag aldrig man kommer komma till stressen så lätt om man bokar och planerar såhär långt i förväg. Visst. Vissa grejer kan inte göras förrän precis, men vi har en klar bild över hur vi vill ha det.

    Och ja, bygdegården hade tyvärr inte linnedukar, men de hade ljusstakar och vattenkaraffer osv. Det känns positivt! :)  
    Så skönt att ha lokalen bokad! Synd på linnedukarna, men man kan inte få allt :p

    Vi tänker också så, det som går att planera i god tid försöker vi fixa, just så man slipper stressen på slutet. 
    Vi har inte riktigt bestämt lokal än, men de två vi väljer mellan tar båda 100pers, så det finns utrymme för att bjuda några fler :p

    Vi vill vigas utomhus, i anslutning till lokalen, så därför kommer vi vänta tills i maj, och då åka och kolla på lokalerna vid rätt tid så vi ser hur miljön är.

    Så kul att äntligen kunna komma igång lite =)
  • Trattkantarellen
    Emilia skrev 2014-01-13 15:10:01 följande:
    Förresten vad gäller budget har vi nog börjat i fel ände. Vi har räknat ihop vad det kommer kosta om vi väljer denna lokalen och så får man se om det är värt det eller om vi får tänka om.
    Vi är uppe i 150 000 kr ca totalt. (exkl. resa).

    Jag vet inte hur ni lyckas med budgetar på 10-60 000 kr. Det är imponerande. :) Tycker bara maten, drycken är uppe i dessa kostnader. Men det är en fördel om man kan göra mycket själv såklart!

    Har ni börjat fundera på fotograf? Tycker de är snordyrt. :(
    Tja, 75 gäster x 370kr (buffé och alkohol)  =27.750kr
    Så då är det en bit kvar till vår budget på 60.000kr :p
    Men det handlar såklart mkt om ifall man väljer en helhetslösning el inte, vi var inne på en jättefin lokal med helhetslösning först, men då hade vi nog hamnat på 80.000kr istället...

    Jo, fotografer är svindyrt, jag och m2b har lite meningsskiljaktigheter gällande just fotograf, han tycker det räcker med någon som har en bra kamera typ en avlägsen släkting så kan m2b photoshoppa bilderna själv...
    Jag vill ha en riktig fotograf, men känner att det inte riktigt är läge att köra den diskussionen med honom just nu... 
  • Trattkantarellen
    Vichy skrev 2014-01-13 22:07:56 följande:
    För oss med 120 gäster är tom 250 kr för dyrt.. och det är typ dom billigaste cateringarna jag hittat.. och då är det utan alkohol.. 
    Kommer väl få sluta att vi får fixa allt själv.. Fr för mig är det ändå inte det viktigaste att få värsta lyxmiddagen. För mig är det viktigast att alla jag vill dela dagen med är med!  
    Oj, jo det är klart, ni har ju nästan dubbelt så många gäster som oss, så då blir det ju dyrt ändå ja :p 
    Glömde skriva att bröllopstårtan var inräknad i priset också förresten.

    Kan det inte bli sommar så man kän börja planera lite mer? :p
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!