Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    augusti skrev 2014-04-14 11:48:17 följande:

    Vad snygga färger ni valt!

    Jag är inne på typ gräddlila och champagne. Problemet är att jag inte vet när jag ska hinna pynta lokalen... Man är ju inte sugen på att åka dit på bröllopsdagen och pynta. O jag vågar inte låta någon annan göra det heller. Hehe perfektionist som man är. Hur gör ni?


    Jag kommer pynta dagen innan (med hjälp av andra såklart), lär ta semester minst 2 dagar innan för att i lugn och ro fixa alla förberedelserna. Om jag ändå ska ha lokalen lör-sön tycker jag det är värt det att ha den redan från fredagen...
  • Trattkantarellen
    augusti skrev 2014-04-14 12:13:28 följande:
    Vad bra att få tillgång sedan på fredag. Jag får om jag har tur tillgång på fredag. Eventuellt om ingen bokar en fest d.ä men det brukar vara fullbokat på helgerna. Men jag håller tummarna! Annars får jag lokalen lördag förmiddag.
    Tja, får och får :p Jag kommer betala extra för det. Vi väljer mellan två olika lokaler, bägge är hembygdsgårdar så kommer kosta 1.600kr eller 2.200kr beroende på vilken vi väljer för att få hyra den fre-sön.
    Det är en kostnad som jag inte tänker så mkt på, eftersom det är värt så mkt för mig att slippa stressen :p
    iurochskur skrev 2014-04-14 12:25:20 följande:

    Haha ja det är nog jag som varit lite bridezilla, fast snäll och lugn men har varit rädd att inte få tag i lokal och så, det är ju även en röd dag så det gick inte att få tag i vigselförättare via rådhuset men jag googlade fram en och kontaktade henne. Slottet som vi bokat för övernattning hade tex redan fullbokat för sommaren 2015 för bröllop...

    Vi får också tillgång på fredag em, även om man kommer ha massa annat att göra vill jag nog själv också dekorera då, vi blir väldigt få vilket är lite tråkigt på ett sätt men gör att man kan satsa mer på dem som kommer men lokalen kommer behöva fyllas ut.


    Jag hade nog också kunnat vara ganska mkt bridezilla, har redan kollat upp mkt, men vi vill ha en borgelig vigsel utomhus i anslutning till lokalen, så miljön i omgivningen är nästan viktigare än själva lokalen, därför ska vi åka och kolla på lokalerna nu till Kristi himmelsfärd, rätt tidpunkt fast året innan själva bröllopet för att känna in och se vilken som känns bäst. Vi gifter oss i Värmland och bor i Gbg så därför får jag vänta lite. När vi väl har valt lokal kommer jag också kontakta vigselföraättare, catering och fotograf ganska omgående, pingstafton är ju en ganska populär dag.

  • Trattkantarellen
    Tingeling89 skrev 2014-04-14 15:57:42 följande:

    Hej allihopa,

    Vilken underbar tråd detta är. Jag tänkte hoppa in också :)

    Blivande brud med prel datum den 21 augusti 2015. Nu ska allt bara kordineras med kyrka och lokal(svårare än väntat märkte jag).


    Välkommen!
    Haha, ja det är mkt att stå i :p
    iurochskur skrev 2014-04-14 21:04:21 följande:

    Trattkantarellen: Vi ska också vigas ute i anslutning till lokalen så jag hoppas att det är fint där men det är ett naturreservat så det tror jag absolut, så jag vet vad du menar med att utemiljön är viktigare, vår lokal är inte så vacker vad jag sett på bilder men som sagt läget och miljön är viktigare. Det är också enda stället i närheten av oss till ett rimligt pris och jag har bara läst bra om den platsen för bröllop och min sambo är en skogsmulle så det passar så bra. Skönt att ha två att välja mellan då är det sannolikt att en av dom känns rätt, hoppas jag känner det när vi åker till vår plats :D


    Det låter ju fantastiskt med ett naturreservat!
    Mmm, den ena lokalen ligger på gångavstånd från en liten sjö, har lite fundering på om man kanske kan ha vigseln nere vid sjön i så fall och promenera bort till lokalen sen... 
    Men sen ska man ju bestämma hur man vill ha själva vigselcermonin också, inte det lättaste :p
    Frults skrev 2014-04-15 08:22:42 följande:

    Jag vill också vara med! :)

    Artemiss: Vi gifter oss samma dag!


    Välkommen!


  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-04-27 18:58:02 följande:

    var neri källaren och kolla efter grejer i några verktygslådor och fann dessa! Här ska återbrukas - blir en snygg corsage till fästmannen!:P


    Häftigt Filibustern!
  • Trattkantarellen
    Plättis skrev 2014-04-28 13:03:11 följande:

    Jag hoppar också in i tråden här! 


    Min sambo och jag planerade tidigare bröllop till augusti 2014, men nu verkar det istället bli under 2015. Inget är klart än, varken månad, datum, gästlista, upplägg eller något alls. Alla klänningar jag hittat och förälskat mig i finns inte kvar i sortimentet hos butikerna längre, och den lokal vi hade bokat fick vi avboka då hela planeringen stoppades. 

    Så jag börjar om på ny kula, dock med samma karl ;)


    Plättis skrev 2014-04-29 09:21:02 följande:
    Jag kände likadant! Ena dagen lovar han dyrt och heligt att vi ska gifta oss senast nästa sommar, sedan kommer han och är negativ igen. Jag kommer ju inte göra slut om vi inte gifter oss, och det är väl det han räknat ut :P

    Efter att ha bott ihop i fem år så öppnade vi äntligen ett gemensamt konto för gemensamma utgifter igår, så i nuvarande takt kanske vi hinner gifta oss innan vi har barnbarn ;)


    Haha, tja, då har du ju iaf den viktigaste biten fixad inför bröllop
    Klänningarna brukar ändå vara ganska lika mellan de olika årskollektionerna tycker jag, så du hittar säkert något fint.

    Jag känner igen mig i det där problemet.. Vi bodde ihop i typ 3-4år innan jag fick till ett sånt konto också... Sen bara att ta steget och flytta ihop var ju en procedur... Nu är datum för bröllop satt iaf, och vi kommer försöka skaffa barn direkt efter, så nu börjar det ljusna lite

  • Trattkantarellen
    Plättis skrev 2014-04-30 08:18:22 följande:
    Mejlade med Lilly (alltså lilly.nu) och fick veta att mina två klänningar, alltså de jag hittills hittat och verkligen älskat, är omöjlig att få tag på :( En av dem provade jag i somras och den satt verkligen som handsken, helt perfekt. Så nu ska jag deppa lite innan jag tar tag i det igen. 

    Vi har som sagt bott ihop i fem år (i juli) och har varit tillsammans ungefär lika länge. Det tog två, tre månader för oss att flytta ihop, och då flyttade vi från Umeå till Uppsala. Nu är vi tillbaka i Umeå sedan något år och har tänkt stanna. Det är mycket trevligare att ha nära till familjen, även om jag alltid kommer älska Uppsala (särskilt på sista april!). 
    Då måste jag också får brudklänningsgnälla lite!
    Ringde för ett par veckor sedan till Ramona Design, en stor, känd brudklänningsbutik här i Gbg och bokade en tid, idag kl 17.00 för provning.
    Blev lite sen på jobbet så cyklade som en galning in till stan och kommer fram helt svettig till butiken typ 16.55. 
    Butiken är stängd, och på dörren sitter en lapp där det såtr att de idag stänger kl 16 pga valborg. Man tycker ju att dom kunde ringa sina kunder som hade bokade tider då och avboka???
    RIngde till dom och lämnade ett passive-agressive meddelande och bad dom ringa upp för att boka en ny tid.
    Såååå besviken då jag verkligen hade laddat för detta hela dagen!

    Okej, vi kommer båda från Värmland, bor i Gbg men kommer köpa hus i Karlstad sen när vi lyckas bli med barn (vilket vi ska sätta igång med direkt efter bröllopet, ÄNTLIGEN!) skönt att ha föräldrarna tillgängliga för barnpassande och så :)
  • Trattkantarellen
    Plättis skrev 2014-05-01 22:12:41 följande:
    Det är VÄLDIGT dåligt av butiken :( Jag är tacksam över att få raka, ärliga svar från Lilly. Faktiskt hittade jag en sida där man kunde beställa de äldre modellerna, men jag är lite nervös att göra det från en sida som nästan garanterat gör piratkopior. Den jag provade i butik var makalös, och den hjälp man får av personalen är ovärderlig. Hade jag beställt från internet direkt hade jag beställt helt fel storlek, även om den modell jag förälskade mig i är den jag passar bäst i :) 

    Ja, det är inte alls dumt att ha familjen nära då! Vi har sambons familj i samma stad, så de kommer bli självklara barnvakter (och har frågat om det är dags snart i flera år).
    ViskesLopme skrev 2014-05-02 16:03:33 följande:

    Följer denna tråd och hoppas att joina snart.
    Vi har grunden planerad egentligen, men utan nåt frieri.
    Eftersom jag alltid varit den som tagit initiativ förut så har jag "krävt" ett riktigt frieri för att iallafall få uppleva det och bli lite överraskad innan vi gör planerna till verklighet.
    Men att få saker gjorda är inte hans starka sida, men jag följer er med hopp!



    Det känns dock inte som det är dags för oss med barn än. Även om alla (och då menar jag både familjemedlemmar, vänner och människor jag just träffat) frågar om det inte är dags snart. Det är provocerande på en helt annan nivå! 
    Mmm, blev mkt besviken.
    Hoppas de hör av sig och ber om ursäkt...
    Okej, jag har längtat efter barn sedan jag var 18 typ, så för mig är det verkligen dags!
    JohannaaahhL skrev 2014-05-02 11:09:46 följande:

    Hej igen allihopa!
    Ville bara berätta att nu har vi (eller snarare jag, men ändå) bokat kyrkan. Och helt plötsligt så kändes allt så himla verkligt!!! Vi ska faktiskt gifta oss nästa sommar! Åh vad jag längtar :) 8/8-2015 på Öland, underbart!

    Även om jag inte är så aktiv just här i forumen så läser jag allt ni skriver och gläds med er! Ska bli så kul att följas åt här :)

    Massor med vårkramar till er allihopa!


    Wiee! Så kul!
    ViskesLopme skrev 2014-05-02 16:03:33 följande:

    Följer denna tråd och hoppas att joina snart.
    Vi har grunden planerad egentligen, men utan nåt frieri.
    Eftersom jag alltid varit den som tagit initiativ förut så har jag "krävt" ett riktigt frieri för att iallafall få uppleva det och bli lite överraskad innan vi gör planerna till verklighet.
    Men att få saker gjorda är inte hans starka sida, men jag följer er med hopp!


    Hoppas du får ditt frieri då!
    Själv fick jag ge upp och fria själv för att något skulle hända :p
  • Trattkantarellen
    ViskesLopme skrev 2014-05-02 19:07:16 följande:
    Plättis skrev 2014-05-02 17:05:50 följande:
    Haha, det är precis likadant med min sambo :) Vi kom överens om att förlova oss och gjorde det utan inbördes överraskningar eftersom jag föredrar att vara förberedd och min sambo var rädd att jag skulle säga nej om han frågade ;) 

    Men jag förstår din önskan om ett överraskningsfrier! Och håller tummarna för att det kommer snart. 

    Ja, jag är övertygad om att det helt enkelt handlar om att han helt enkelt inte minns attt köpa någon ring (en symbolisk då vi bestämt att köpa gemensamt senare). 
    Jaja, han förstår i alla fall varför jag vill att han ska fria och han tänkte gör det i julas men fick höra att vår närmsta vän köpt en förlovningsring till sin tjej så..
    Hoppas bara han inte väntar på vår 5års dag i September bara.... 


    Håller tummarna
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-05-03 22:34:05 följande:

    Så är jag tillbaka igen. Har haft lite tråkiga besked på jobbet, så just nu går jag som på nålar och väntar på att få reda på om jag får vara kvar (måste tydligen lysa ut tjänsten eftersom dem ska göra det till en tillsvidare.. innan var det tidsbegränsad anställning) + alla omdömen som har skrivits = stressad, trött, orkeslös. Alltså ingen spricka i relationen som har gjort mig omotiverad (snarare tvärtom! har varit hemma över påsk och fått lite hintar om ekonomisk hjälp av gudföräldrarna). 

    Jag vet hur du känner trattkantarellen, har också längtat efter barn och trott jag skulla fixa innan 30... men som det ser ut nu.. kanske direkt efter bröllopet, kanske ett halvår senare (efter smekmånaden som vi förmodligen ska ha på jullovet, vill ju inte vara gravid då!), och gärna så att min sambo har slutat plugga och hunnit börja jobba!

    På tal om brudklänningar såg jag en som låg ute på fb för 2000 inkl. bolero. Skulle passa perfekt om jag hunnit gå ner mina kilo... vilket jag inte har... men jag ska! Så. Köpa och hoppas eller vänta tills man har gått ner och hitta något då som verkligen sitter? Ev. kan ju sambons syster fixa en då hoppas jag.. hon är utb. sömmerska! 


    Okej, håller tummarna för att du får ett bra besked snart då!

    Tja, om sambons syster ändå är sömmerska kan det ju vara en bra idé att köpa klänningen att ha som motivation, så kanske hon kan hjälpa till att justera den så den verkligen passar i slutet?

    Jag har en låda i garderoben med "smalkläder" som jag inte kommer i än så länge, men det är väldigt bra motivation att ha :)
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-05-03 22:58:49 följande:

    Haha!


    Jag med. Eller. Alldeles för mycket smalkläder som ligger lite överallt.

    Saken är den att klänningen var fin - men inte egentligen den som jag skulle vilja ha uppsytt. Alltså. Väntar jag och får den uppsydd precis som jag vill ha den kanske det är bättre? Och billigare? Vet inte vad sånt tyg kostar!

    Vill också ha bra besked!


    Ett bra besked är att vi börjat få ihop en bra summa på bröllopskontot. Det eftersom sambon nu har inkomst i form av csn. Därtill kommer han sommarjobba på heltid vilket gör det ännu bättre i sommar! Så vi kommer nå vår tänkte budget redan efter sommaren tror jag (bara 15.000 kvar och har sparat 10.000 de senaste 2 månaderna!). Skönt! Då kan man börja spara till bostad när man väl nått den gränsen... och kanske resa lite! ;) 


    Okej, ja men då tycker jag du ska vänta, så du får din drömklänning!

    Okej, vad kul! Hoppas också att vi ska lyckas spara ihop i god tid så man kan spara till bostad sen när man ändå är inne i "spara-tänket"
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!