Inlägg från: Emmasara |Visa alla inlägg
  • Emmasara

    Vi som gifter oss 2015!

    känns som hela planeringen har stått still i några veckor nu. Väntar fortfarande på svar ifrån ett par om de vill ha ansvaret för köket (de kommer troligtvis att laga huvudrätten). 

    Jag har fått reda på att våra ringar har kommit, men tyvärr så är de 40-45 mil ifrån oss så ska försöka ta en helg nu i mars och åka och hämta dem. 

    Sen velar jag lite om när jag ska beställa min brudkänning. Jag har redan bestämt mig för vad jag ska ha för någon och jag kommer beställa ifrån nätet (special beställd efter mina mått) men under hösten har jag gått upp runt 7kg och det känns som att det mesta har satt sig på magen, nu i veckan ska jag börja träna igen, har inte kunnat träna på 1-1,5 månad p.g.a. hälsa skäl. Men som sagt jag vet inte hur länge jag ska vänta innan jag ska beställa min klänning. Vi kommer att sy om den lite (sy dit ett på och avtagbart släp). 


    5 september 2015
  • Emmasara
    EbbZen skrev 2015-03-03 19:36:24 följande:

    Åh, får jag vara med? :)

    Jag och sambon ska gifta oss den 5 september i år, lokal bokat, spara datumet- kort utskickade, klänning köpt (lite impuls och lite tidigt jag vet).

    Festen är för ca 50 gäster, med tema lantligt, är inne på jutejäv och zink som tema kan man nog säga. Lokalen är en gammal herrgård, trångt men sjukt mysigt!

    Ska läsa igenom lite vad ni andra har skrivit men ville bara säga hej och hoppas att jag får hänga lite med er, alltid skönt att ha några att bolla tankar och idéer med!


    skriver som föregående trevligt med 5e september :D 
    Välkommen hit, 
    5 september 2015
  • Emmasara
    EbbZen skrev 2015-03-05 18:50:17 följande:

    Tack för det varma välkomnandet!

    Åh så fin ring! Älskar linjen som du vill ta bort :)  är så snyggt när det ser ut som två ringar tycker jag!

    Jag håller också på att prata med en guldsmed om en lite specialring! Eller ja, två ringar blir det, tänkte byta ut min förlovningsring också!

    Är dock inne på att ha 7 stenar (vi har varit tillsammans i 7 år, i år) i alliansringen och lite mellanrum mellan stenarna. Alliansringen ska vara i vitguld, hjärtat ska vara fyllt med guld från min morfars vigselring! Är så sjukt kär i denna ringen!

    Vad tror ni?


    jag tycker det låter helt underbart :D 
    5 september 2015
  • Emmasara
    almami skrev 2015-03-15 23:59:23 följande:

    Nu har jag fått både klänning (beställd från Landybridal.co) och ringarna (Guldhuset)  Herregud vad nöjd jag är! Kan varmt rekommendera Landybridal! Klänningen är helt fantastisk! Har bara bilder i telefonen men kan ladda upp om någon vill se.


    Kan det inte bli juni nu!!!!!???


    ja, ladda upp :D vill gärna se
    5 september 2015
  • Emmasara

    Det här med namn är verkligen svårt. jag kommer dock ta min blivandes efternamn (Liljegren) men kommer behålla mitt som ett mellan namn då jag är den enda som har kvar de namnet bland barnbarnen från min farfar (Jonasson) . 
    Drömmen är väl att mina barn ska först ha ett förnamn, sen ett vanligt mellannamn, sen Jonasson som andra mellannamn och sen Liljegren som efternamn. Men har inte riktigt lyckats att övertala min blivande till det men ja har tid på mig. Än är inga barn påväg (ja är bara 20 år så har gått om tid)


    5 september 2015
  • Emmasara

    här har det stått still ett tag, men nu börjar det äntligen hända saker. 
    I helgen kommer mina föräldrar att hämta upp våra ringar, sen ska vi träffa de som ska vara toasmadame (vi har 2 stycken tjejer) och så ska vi planera vad de ska ha för ansvar och uppgifter innan och under bröllopet, på måndag ska vi till lokalen där vi ska gifta oss men även till lokalen där vi ska ha festen för att kolla lite om hur man kan placera borden, förutsättningarna i köket (vi har med oss en av de två som är köksansvariga) 

    nu är det barra 5 månader kvar, är inte stressad men det känns fortfarande så overkligt 


    5 september 2015
  • Emmasara

    är det någon som har bra koll på vad som gäller vid namnändringarna och sånt? 


    Jag ska ju byta till min sambos efternamn och mitt pass går ut 10 dagar efter att vi har gift oss och vi kommer nog att ta en sista minuten resa efter bröllopet och jag vill gärna inte behöva stressa med att byta namn precis efter bröllopet men samtidigt vill jag ha hans efternamn när jag väl har gift mig, så går det att byta innan och sätta typ ett datum när det ska börja användas och skaffa nytt körkort och pass innan? 


    5 september 2015
  • Emmasara
    tessguss skrev 2015-04-03 11:58:37 följande:
    Jag har blivit informerad av Skatteverket att först meddela innan vigsel att jag behåller mitt namn. För att sen när jag kommer hem skicka in en namnbytesblankett. Tycker det känns lite drygt och olustigt. Men då slipper man oroa sig för att bli fast med ett ogiltigt pass.
    Grejen är den att man inte får åka utanför eu med ett pass som har mindre än 6 månader kvar innan de går ut. 

    Men får ta och ringa till skatteverket på tisdag och se hur vi ska lösa de 
    5 september 2015
  • Emmasara
    Plättis skrev 2015-04-07 10:50:20 följande:

    Iiiih! Jag postade inbjudningarna i morse på väg till jobbet, så nu går jag runt och flinar som ett fån eftersom jag bara längtar efter att telefonen ska ringa och gästerna ska börja tacka ja Skrattande


    haha åå vad härligt :D 

    Vi skulle tagit bilder till våra inbjudningar igår, men jag har åkt på bihåleinflammation så det blev inte av :P 
    5 september 2015
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!