Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2013-12-14 09:33:44 följande:
    jo.. har inte fått komma på NÅGON intervju än. har säkert sökt uppmot 40-50 jobb hittills. det som gör mig MEST ledsen är tanken på att kanske måsta flytta. jag vill inte flytta! jag vill bo kvar här. dessutom vill jag bo nära föräldrarna och det jag känner till. men det finns tyvärr inte mycket jobb här.. så jag oroar mig mest för att behöva flytta. för då måste vi dels fixa så vi kan sälja/hyra ut huset, sen måste vi eller jag, fixa nytt boende. ne.. usch.. jo jag hade en i min ssk-klass som började när hon var 51 eller något. dock är hon varken gift eller har barn.. och hon har jobbat inom vården i 30 år så.. 
    ellie01 skrev 2013-12-13 23:41:17 följande:
    Jag förstår er båda! 
    Har uppsatsinlämning om exakt 3 veckor! har såån panik! Har varit på några interjuver men dom vill som sagt ha "någon med erfarenhet" :P dom där jäklarna med erfarenhet alltså! haha
    men som du säger så får man nog ta det jobbet man kanske inte först ville ha men sedan fortsätta söka.

    Och det som är så jäkla underbart med Sverige är att vi får betalt för att studera, det är fan inte många andra länder som erbjuder en sån lyx! Därför är det aldrig försent att börja plugga, och man kan sätta ihop sitt egna program med dom kurser som du själv tycker om, mer eller mindre. Och hittar man ingen universitetskurs så erbjuder ofta Folkuniversitet många roliga kurser, allt från spanska till silversmed, modevetenskap you name it.
    Allt löser sig tillslut, och jag om någon vet hur svårt det är men man måste försöka ta sig genom livet men en klackspark. Allt är inte svart eller vitt.

    lycka till!! mjölka alla kontakter du har :)
    jo, det får man vara glad för, men problemet är ju att jag inte vet vad jag ska göra/plugga till.. jag vil ju gärana bli barnmorska, men med tanke på deras situation som berättas om i media, så blir man rätt så avtänd på yrket.. och jag vill i så fall vänta tills det kommer en ren barnmorskeutbildning, som tydligen ska vara på G, istället för att gå ssk, sen måsta jobba ett år, och sen plugga till barnmorska som det är nu. 

    gillar ju hantverk, funderat på att lära mig fler tekniker, typ glasblåsning vore ju skitkul, eller ta gesällbrev i typ broderi eller annat. men kostnaden får man då ofta stå själv för och det har jag ju inte råd med nu..

    har sån tur jag har min älskade fästman som tröstar mig.. som liksom "det är ingen fara än, vi har pengar så vi klarar oss". (han är också arbetslös för övrigt)  och jag ser ofta positivt på saker ändå ^^ det är väl en del av mig som oroar mig hur vi ska kunna spara ihop till ett bröllop som vi har det nu. vi har inte en jättebudget (just nu 30 000) men det är ändå en del pengar som måste sparas in. 
    Jag kommer ihåg sommaren 2009, då sökte jag 46 sommarjobb, fick 3v på ett ställe, inget svar från någon av de andra. :p
    Du ska inte ge upp, fortsätt bara söka, kanske be någon/några kolla igenom ditt CV och ge konstruktiv kritik? Är tyvärr väldigt viktigt att man syns redan på CV-stadiet då det ofta kan vara typ 50-100 sökande till en tjänst inom många brancher idag... Jag extrajobbade för AcademicWork under studierna, och blev erbjuden CV-coahning av dom, sen har jag skickat till flera kompisar som har gett mig tips och visat sina CVn. Arbetsförmedlingen har också CV-coachning har jag för mig?

    Jag skulle om jag vore du satsa på att hitta ett yrke som det är möjligt att få jobb inom, och ev ta tjänstledigt och läsa glasblåsning etc när man jobbat ett tag, du kan vara tjänstledig i 6-12 månader och fortfarande ha ett jobb att gå till sen om du får en fast tjänst först. Dessutom lättare att spara ihop pengarna om man måste finansiera utbildningen själv Om du helst inte vil flytta, fundera då på vad det finns för jobbmöjligheter där du bor, och vad som skulle kunna passa dig, och börja i den änden

    Jag har också lite budgetpanik till och från, nu har vi visserligen jobb båda två, men vi har precis köpt en bostadsrätt som vi fortfarande betalar mkt för då vi behövde låna en del till kontantinsatsen, samt att vi båda betalar rätt mkt till CSN efter 5 resp 5,5 års studier... Men det är bara att kämpa på, det löser sig alltid i slutändan på något vis  
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2013-12-14 14:42:39 följande:
    tja. det enda som finns här är vårdyrket.. men jag vill inte jobba inom det. får bara utskällning för att jag inte hänger tvätt rätt, eller för att jag pratar för mycket, eller så får jag höra att jag är omogen. så.. inte speciellt roligt att jobba då.. 
    Hmm, ja det låter ju inte så kul..
    Hoppas det löser sig för dig iaf, lycka till!
  • Trattkantarellen
    katten21 skrev 2013-12-22 07:27:47 följande:
    Hörni, om några dagar bara så kan vi sluta säga att vi gifter oss år 2015 till människor. Vi kan börja säga att vi gifter oss nästa år!
    Yey!
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2013-12-28 10:04:40 följande:
    Igår blev jag lite förvånad på något vis, när min blivande tog upp en liten fundering, eller vad man nu ska säga,  kring bröllopet. han tyckte, att om vi nu inte lyckades spara ihop till den budget vi har, att vi ändå skulle gifta oss det datum vi sagt. och Jag höll fullständigt med! för annars blir det ju at man skjuter fram och skjuter fram tyckte han. 

    då börja ju mina kugghjul snurra. OM det skulle bli så, vad skulle man spara in på? brudbuketten tänker jag, det är inte så noga, kan lika gärna ta björkris. :P antalet gäster definitivt, och kanske ta en lätt lunch/tårta bara istället för en hel middag. och skippa alkoholen. eller att vi håller alkoholfritt och om gästerna vill ha alkohol får de skaffa själv. den ev. "köksan" kan vi hoppa över. etc. 

    nu är jag ju lite nyfiken - hur skulle NI gjort? om ni upptäcker att det aldrig i stenen går att få ihop pengarna, skulle ni skjuta fram bröllopet eller köra på? och vad känner ni att ni skulle kunna spara in på? :)  

     
    Hmm, vi har skurit ner en del saker för att få ihop vår budget, t.ex. ville vi gärna ha Live-band, men insåg att det blir för dyrt. Nu önskade jag mig dock bidrag till bröllopet av mina föräldrar i julklapp (kände inte att jag behövde något annat, och tänker sätta pengarna på ett låst sparkonto i ett år med hög ränta), och fick 10.000!!! kr av dom, vilket är 1/6 av hela budgeten! Även m2bs föräldrar har sagt att dom vill bidraga ekonomiskt till bröllopet, så nu verkar det som att vi kommer nå vårt budgetmål i god tid, och kanske snarare kan unna oss de grejerna vi räknade bort... Känns superkul!

    Men, det vi ville ha från början som vi tog bort när det blev för dyrt var iaf: Live-band, fotograf (utrusta en bekant el dyl med bra kamera istället) buffé istället för 3-rätters, kina-klänning istället för bröllopsaffär, betalbar kan kanske vara ett alternativ? eller kuvert-avgift?

    Lycka till!
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-01-01 10:05:08 följande:
    grattis och välkommen! :) 

    och nu kan man äntligen säga "vi gifter oss nästa år" :P  
    Precis! Härligt att äntligen kunna säga nästa år! =)
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-01-04 19:10:37 följande:
    tjena! läget? 

    har hittat på köp o sälj här på BT en annons på flera meter bordslöpare av säckväv! sammanlagt  22meter. 200kr. lät förbaskat nice! men undrar om det är Nog skogstemeaktigt? vad tycker ni? kopplar ni säckväv till skog, eller tänker ni typ bondgård? eller är det ett sånt material som kan vara vad som helst beroende på hur resten av dukningen ser ut? 
    (skickar med en bild jag gillade, på själva duken då)

     


    Jag tycker absolut att säckvävslöpare är skogsaktigt! 
    Precis som du säger kan man göra det mer lantligt eller mer skogigt beroende på vad man är ute efter, men med dina idéer om stubbar och löv och grejer blir det absolut skogigt!
    Och väldigt fint dessutom  
  • Trattkantarellen
    Buspejflii skrev 2014-01-05 18:04:43 följande:
    Hallå alla bröllopsplanerare!

    Vi har också tänkt gifta oss 2015, lutar åt den 8:e maj någonstans i Linköpingstrakten. 
    Vi är i full gång med att leta efter kyrka och lokal och har även börjat ta kontakt med några om kostnadsförslag. 
    Det är så himla mycket mer med ett bröllop än vad man först kan tro :o, man vet knappt vilken ände man ska börja i haha än så länge har de stora diskussionerna gått åt budgeten, hur stor budget har ni på ett ungefär? 
    Hej!

    Välkommen!
    Vi har en budget på ca 60.000kr, då kommer vi blir 75 personer.
    Dock har vi i den här budgeten räknat bort saker som vi egentligen skulle vilja ha, t.ex. liveband, men vi får se, om ekonomin tillåter kanske vi lägger till det. 
    När jag väl satte mig ner och räknade insåg jag att det är dyrare än man tror att gifta sig :p
     
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-01-05 12:28:11 följande:
    Hej tjejer!
    Jag har varit borta sjukt länge. Skyller på för mycket jobb. Har varit helt utbränd. :/ Men nu så. Nya år och nya tag. Har jullov i 1,5 dag till så jag njuter! :) Hihi. Ska försöka läsa igen mig lite i tråden! Men säckväv funkar absolut filibustern! :)  
    Välkommen tillbaka!

    Hmm, synd att det ska vara så bökigt för er, Filibustern och frkmaria.
    Jag håller tummarna för att Filibustern och båda era sambos hittar sina drömjobb!
  • Trattkantarellen
    LillKim skrev 2014-01-05 23:33:08 följande:
    Gifter oss också 2015 :) är ny på sidan, blev medlem idag
    Välkommen =)
    Keso skrev 2014-01-06 09:21:31 följande:
    Godmorgon, Om det är okej så hoppar jag gärna in i denna tråd? Jag och min sambo planerar att gifta oss i november 2015 på vår 5 årsdag. Vi har samtidigt börjat prata om att försöka bli med barn i höst så det finns en chans att jag är gravid/nybliven mamma november 2015 och då vet jag inte hur man ska tänka kring bröllop ;) kanske blir det då ett litet bröllop med fika efteråt ist för middag/fest. Men iaf så har vi lite lösa planer.. Vi bor i Sthlm men planerar att gifta oss i staden i Småland som jag kommer ifrån. Dels pga kostnader men också för att Jag vill kunna gå tillsammans med gästerna från kyrkan till festlokalen och har inte hittat något lämpligt alternativ i Sthlm (tips?) . Angående mat så har vi en restaurang i tanke men vet inte hur mycket den kostar eller om de kan fixa en hel vegetarisk meny. Min man och jag har lite olika tankar kring maten; jag vill ha buffé och han servering av trerätters. Så vi får se ;) En fråga: Vad tänker ni kring dryckesbiljetter? Är det snålt att bara bjuda på fördrink (champange), 2 glas vin/öl till maten, en avec till kaffetmoch sen ha betalbar? Jag är glad att jag hittade hit så man kan bolla idéer med någon! Min karl tycker 2015 år för långt bort för att kunna planera något :)
    Alla gör ju olika, men bjuder man på fördrink och vin/öl till maten tycker jag absolut inte det är snålt att ha betalbar för resten av kvällen om man vill det.
    Haha, det är ett återkommande problem med de flesta M2b tyvärr :p
  • Trattkantarellen
    Helskotta skrev 2014-01-06 12:23:31 följande:
    Så kul det är att läsa om hur alla planerar sina bröllop :)

    Vi har som sagt bestämt oss för vigsel i Thailand. Pga många olika anledningar så vill vi gifta oss helt privat, så det blir bara vi två och våra två barn.
    Tanken är en enkel cermoni barfota på stranden i solnedgången och jag tror att det kommer att bli fantastiskt.

    Det är lite av en djungel att ta reda på vilka papper som behövs var och det försöker vi bringa ordning i just nu. Det lutar åt att vi kommer att gifta oss borgligt hemma i Sverige innan vi reser och sedan ha cermonin i Thailand (kommer dock att räkna det Thailändska-datumet som den riktiga bröllopsdagen). Det tycks vara enklast att göra så :)
    Hoppas också på att kunna få hjälp av hotellet/resebyrån med att få tag i en vigselförrättare och en fotograf.

    Vi har tittat på ringar och jag letar efter en enkel men vacker klänning som passar just våran vigsel.
    Våran budget för bröllopet blir såklart liten, men vi lägger "krut" på resan istället :) 
    Så mysigt =)
    Det blir säkert alldeles perfekt, kan tänka mig att det blir väldigt vackra foton också!
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!