Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    Cintsa skrev 2014-09-05 00:18:13 följande:

    Hej! Hoppar in här i tråden jag med!

    Jag och sambon planerar att gifta oss 8:e Augusti 2015 i Göteborg men får inte boka kyrka ännu p.g.a. dumma regler så vi avvaktar med lokalbokning tills kyrka är klart.

    Tänker bjuda 60-70 gäster, 3 rätters. Ingen fast budget satt men det lär väl bli för mycket pengar som går åt.. Obestämd

    Inte bestämt tema men lokalen jag tänkt mig har mkt egen karaktär så jag tror det räcker med att bestämma ett färgtema, typ mjuka pasteller, vintage, lite spets kanske.

    Klänning är svårt, har inte vågat gå iväg och prova, känns så utsatt på nåt sätt att stå där i butiken med personalen hängande över sig men måste ge mig iväg snart och börja få en ide om vad jag kan se snygg ut i och vill ha. De flesta klänningarna är ju väldigt snygga på de modellbilder man ser så det är väl dags för en reality check. Skrattande


    Kan ju dela med mig av listan som jag fixade ihop till min brudtärna (som också gifter sig nästa sommar) inför vår klänningsprovarrunda i Gbg-området. 
    Centrum:
    Linné:
    Kungsbacka:
    Vi har hunnit med Ramona, Johans, Remanns och Weddingsquare hittills
    Ingen av dessa tar betalt för provning, men vi hade inte bokat tid innan utom på Ramona.
  • Trattkantarellen
    Cintsa skrev 2014-09-05 18:11:09 följande:
    Vad gäller klänningar är jag kluven mellan att köpa i butik å veta exakt vad man får dock till ett högt pris eller köpa via mellanhand, t.ex. din drömklänning.se som finns med lager nära Göteborg och få en svensk kontakt med full returrätt om man inte är nöjd, eller att bara chansa och beställa en klänning från nätet...Får börja med att prova lite. Tänkte kolla Ramonas, Remanns och Tonys Högtidskläder till att börja med. De verkar ha fått bra omdömen av folk om varit där.

    Fina saker ni har hittat på Etsy förresten, måste in och kika inser jag. :)
    Jag har bestämt mig för att beställa via dindromklanning.se var där och provade och fick verkligen mkt förtroende för henne. Har hittat min drömklänning nu på Ramona, men den kommer kosta ca 13.000kr, beställer jag via dindrömklänning kostar en egendesignad klänning (eller en kopia av en bild) MAX 6.500kr, så det är ett lätt val för mig
  • Trattkantarellen
    Cintsa skrev 2014-09-05 23:19:15 följande:
    Låter betryggande att du fick förtroende för henne. :) Berätta gärna hur det blir när du väl får den. Har hon dina mått nu så det räcker att skicka bilder på den klänning du vill ha eller ska du besöka henne igen?

    Väntar på att min brudtärna ska få en ledig helg och komma hit till Gbg och följa med till lite olika ställen, blir ju lite enklare att ta med nån som kan bedöma passform etc. från ett annat perspektiv. Å som känner en innan och utan och kan vara brutalt ärlig till skillnad från personal i butik som vill sälja. ;)

    Hui Couture som litenkaka tipsade om verkar oxå lovande och värt ett besök. Där fick man nog betala 7500 men då verkar det ingå alla ändringar som kan behöva göras...Den ev. kostnaden får man nog lägga till på priset hos min drömklänning gissar jag. Men det är ju svårt att veta nu hur mkt en sömmerska behöver "pilla" med klänningen när den väl kommer..Har man tur så går man ju ner några kg innan det är dags. Glad
    Jag vill komma i form lite mer och gå ner lite i vikt innan jag beställer klänningen, så ska åka tillbaka och få hjälp att ta mina mått då när jag har kommit i form lite mer.  
    Mmm, absolut mkt praktiskt att ha någon med sig som är ärlig
    Om det behöver göras mindre ändringar på klänningen ingår det även hos din drömklänning
  • Trattkantarellen
    litenkaka skrev 2014-09-09 20:23:48 följande:

    Alltså jag kanske är ute och cyklar men jag tänker tvärt om - det är lättare med bröllop när Semestern är slut? På semestern kan många ha annat bokat, efter semestern är alla i stort sett garanterat hemma? :)


    Exakt så tänker vi också, de få veckor man har semester brukar vara rätt fullspäckade..
    Därför kör vi bröllopet i maj, innan semestrarna.
  • Trattkantarellen

    Jag har mailat med dindrömklänning, jag försöker träna och gå ner lite i vikt innan bröllopet, och undrade hur länge man vågar vänta med att beställa, då skrev hon att hennes sömmerska här i Sverige ska sy in klänningen åt mig GRATIS i vår om jag går ner mer i vikt

    Så ska iväg och ta alla mått hos henne någon dag nu snart  

  • Trattkantarellen
    Tingeling89 skrev 2014-09-15 16:00:48 följande:
    Åh det låter ju toppen. Får kika där med om inte jag hittar de jag letar efter hos dem tre jag ska till på lördag Skrattande
    Mmm, jag hittade min DRÖMKLÄNNING på Ramona Design, men där kommer den kosta 13.500kr + frakt + underkjol, har mailat bilder på klänningen till Amelia på dindrömklinning.se, jag kan få den via henne för 7.300kr inklusive frakt, underkjol och då även få den insydd i vår utan extra kostnad. Inget svårt val för mig
    Nightrod skrev 2014-09-15 16:03:49 följande:
    Bra kundservice. :)

    Därför jag väntar med mina kläder, skall också gå ner ett par pannor till innan jag vågar beställa. gick själv in på steg två av dieten idag, påbörja linfröolja (äta rätt fett förbränner fel fett) och beställde ZMA för att ta bort streshormoner i kroppen (träna vs lite mat) som även de binder fett.

    Lycka till

    Verkligen, fick otroligt bra intryck av henne redan från början  
    Jag tänker på vad jag äter, försöker få in mkt vardagsmotion och har nu dessutom börjat träna med en PT
    Så vill absolut tighta till lite mer före bröllopet

  • Trattkantarellen
    Plättis skrev 2014-09-15 18:11:13 följande:

    Jag inser vad som går fel i mina planer på viktminskning då jag sitter och äter morotskaka till middag medan jag läser det här Får nog ta mig i kragen snart (när morotskakan är slut!) om jag ska tappa de där extrakilona.


    Hahahahaha :p Underbart
  • Trattkantarellen
    litenkaka skrev 2014-09-16 10:37:39 följande:

    Trattkantarellem: vart fixar du ditt hår på bröllopsdagen?

    Övriga: ingen som har tips på hår/smink i skövde/Mariestad?


    Jag ska fixa mitt hår och smink på Clipodrom i Karlstad
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-09-18 16:09:10 följande:

    skitbesviken blivande brud här... 

    hade planerat sen en vecka tillbaka ungefär, att vi skulle fara till pastorsexpen och boka kyrka och så, vill helst boka med personer face2face så att säga.. ooh jag är så nervös, och så kommer vi dit.. 

    "torsdag 18/9 har pastorexp. stängt pga personalplanering".. 

    MEN ÅÅÅH!!!!!!!!! 

    JUST IDAG, då man har längtat efter att ÄNTLIGEN få gra något stort, som att boka kyrka, och tillsammans med sin blivande.. JUST IDAG, då de har öppet och allt, JUST IDAG, skulle dom ha stängt. 

    karln min skrattade bara och tyckte det var ett gudomligt omen.. -.-' han verkade då inte lika besviken som jag.. om ens alls. 

    jävla skit-ursäktafranskan.. 

    och än värre - vi kan inte göra't på tosdag (då dom också har öppen 10-12) för då jobbar han, och nu ska han börja jobba torsagar, så då kan vi inte fara dit och boka heller (dom har samma tid då) och telefontider är månd-fred.... 10-12!!! och då jobbar ju göbben.. suck!!! ännu en sak vi inte kan göra tillsammans.. får komma överens om vem som får ringa... suck


    Alltså...
    Om ni vet vilken kyrka ni ska gifta er i, varför måste ni då boka den tillsammans?
    Om ni är osäkra, åk till kyrkorna och kika, bestämmer er, och sen är det bara någon av er som ringer och bokar?
    Spelar ju ingen roll vem som sköter själva bokandet om ni ändå har bestämt er tillsammans? 
  • Trattkantarellen
    litenkaka skrev 2014-09-18 18:30:02 följande:

    Om någon av er ska ha fotograf i Gbg vet jag en toppenbra tjej! Ska förmodligen boka henne själv till vårt bröllop, som dock inte äger rum i Gbg :)


    Har du någon länk? Jag gifter mig ju i Värmland, men min tärna ska gifta sig i Göteborg nästa sommar också :p
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-09-18 20:06:10 följande:
    Vi har ju typ bara en kyrka att välja på. Men tja, ja ville väl bara att vi gjorde NÅT praktiskt tillsammans. Annars är de bara jag som beslutar och bokar å beställer, för tusan de e ju bara jag som sparar pengar just nu... Och kyrkan är en stor grej.... Äsch ja vet inte.. och nog kan någon av oss ringa, men jag vill den andre ska vara med i rummet när det sker.
    Okej :p
  • Trattkantarellen

    Nu börjar saker falla på plats lite
    Klänningen har kommit, smyckena har kommit, har fixat stämplar och guldfärg till inbjudningskorten. Ska bara lyckas hitta kort i mörkgrönt också så kan jag börja fila lite på inbjudningskorten sen. Tänker mig ungefär den färgen som du har på dina kort Filibustern
    Sparandet går bra, sambon har redan sparat ihop mer än tillräckligt till halva, jag har 6.500kr kvar tills jag har sparat ihop halva.
    Alla eventuella extrapengar vi sparar ihop går till bröllopsresan och blir det något över efter det går det till vårt sparkonto till framtida husköp.

    197 dagar kvar nu bara

  • Trattkantarellen

    SofieFii, jag köpte min klänning via dindrömklänning


    Men du har bokat tid med henne antar jag? Och vet att hon har sitt lager utanför Göteborg?
    Jag är verkligen supernöjd.
    Bad om en kopia på den här klänningen: 


    Och såhär blev den på mig (osminkad och superförkyld, fotad i spegel så kommer inte helt till sin rätt)



    Jag blev jättenöjd med klänningen, och med den hjälp och service som jag fick av Amelia.

    Kan verkligen rekommendera att köpa via henne!

  • Trattkantarellen

    Jag betalade 7.300kr för klänningen, underkjolen och frakt. Får dessutom klänningen justerad av sömmerska kostnadsfritt i vår om jag lyckas gå ner i vikt lite innan bröllopet, vilket jag hoppas jag lyckas med

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!