Inlägg från: Artemiss |Visa alla inlägg
  • Artemiss

    Vi som gifter oss 2015!

    Suddis - Jag kan bara tala för mig själv men jag älskar att bli bröllopsterrad!! Har dåligt samvete för att jag varit så inaktiv på forumet (det är antagligen inte ett bra tecken) det senaste.

    Väldigt många fina skor! Många är ju så billiga att man nästan vill köpa dem bara för att! Kul att ni tog upp det, jag "råkade" gå in i en skoaffär häromdagen och "råkade" prova alla vita finskor de hade. Sen sa jag till mig själv att nu får jag allt lägga band på mig, men jag är tydligen i gott sällskap. :)

    Nu ska jag iväg en sväng men sen ska vi titta på tilltänkt lokal med park och fotoplatser så jag är idel öra om ni har några bra tips på vad vi inte ska glömma att fråga om/titta efter/mäta/you name it! 

  • Artemiss

    Nejdå allt är bra (förutom möjligen min energinivå den här tiden på dagen...). :) Tack för hjälpen, ska skriva ner allt på en ny fantastisk lista. ;) Väldigt fint kort på er! :)) Är det där ni tänkt fotas?

  • Artemiss

    Ojojoj! Här händer det såååååå mycket! Men tur är väl det för mig som varit bridezilla-isolerad i två veckor! ;) 
    Ja var ska man börja? Efter en liten sydlig tur har jag nu mött upp fästmannen hos mina föräldrar aka bröllopsplatsen! Så idag var vi och tittade på lokalen vi tänkt oss, det verkade faktiskt himla bra. Ska fundera lite till men sen tror jag vi bokar. Eller preliminärbokar iaf, han snubben som hade hand om det var lite road för han hade aldrig varit med om att folk bokar två år i förväg, men det är ju många andra här som redan har gjort det så jag börjar känna mig lite stressad. ;)

    Vi kommer i så fall att hyra i två dygn. Det är en stor festlokal så jag tror att vi kan sitta 80-90pers och sedan ha yta över till dansgolv utan att behöva plocka undan borden. Köket är litet men det finns en stor kyl och en stor frys och utanför köksdörren in mot lokalen finns en ganska stor bar med tre kylar till. Så drickan blir sval iaf. :) Alla bord och stolar och allt porslin utom vinglas ingår, ordentligt ljudsystem också. Samt parken utanför. Vi kommer att betala 5000 för det för två dygn, sedan tar vi städning för 2500 (inklusive diskning, finns ingen diskmaskin så det var ju en lättnad). Tillsist så finns det även 25bäddar (+flera platser till om folk vill spara lite på att sova på madrass på golven) och för det får vi lägga till 11000 för de två dygnen så det tänkte vi ta och sen hyra ut till våra gäster då det blir väldigt prisvärt boende för området sett.

    Sedan gick vi vidare och kanske 150-200m bort ligger ett B&B så vi knata in där och fick titta runt en del och det var väldigt mysigt, lite sekelskiftestil så där tänker vi att vi kan inkvartera resten av gästerna samt eventuellt ha bröllopsnatten. :)

    Sorry att det blir långt, men ja, jag har bara lite abstinens så skit i att läsa om ni blir trötta. ;)

    Sen gick vi vidare ner i centrum och gick in i en bröllopsbutik och m2b var alldeles intresserad och provade till och med grejer!! Tidigare har han ju varit inne på smoking men nu blev vi ganska förtjusta i en frockcoat, så vi får väl se. Dock så uppskattades hela paketet för honom där gå på ca 9000, liiiiiiite overbudget så vi får väl se lite var vi kommer att handla så småningom.

    Så om det inte var nog med allt det så fortsatte vi sedan till ett konditori som är potentiell bröllopstårteleverantör. Bagaren  var inte där just då så kunde inte fråga någonting direkt men åt en sjukt god american cheesecake och fick idén att kanske kunna ha något liknande till bröllopstårtan. Jag har tidigare varit helt inne på moussefyllning vilket m2b är helt emot och han har varit inne på gräddtårta vilket jag är helt emot så det kändes bra att komma in på ett helt nytt spår! :)

    Måste också säga att det krävdes en liten sväng förbi skåne för att få tag på lavendel - men nu har jag bakat lavendel biscotti och de blev så sjuuuukt goda. Rekommenderas!
    (Grämer mig dock lite att jag inte tänkte på att ta en sväng förbi snogeloge och spana runt lite för skojs skull när jag ändå var i Eslöv. :/ jaja, nästa gång kanske. :) ) 

  • Artemiss

    Oj ja det där med barn har vi nog inte tänkt så mycket på än men rent spontant: Jag har inga problem med att ha barn som springer omkring, det är ju deras föräldrar som ansvarar för det, har inte några nära personer vi umgås med som har barn heller så jag Kanske fortfarande har en alltför naiv syn på att de är charmiga och roliga för det mesta. Det är nog väldigt bra att ha angränsande rum där de små kan läggas eller/och där det finns nåt för dem att göra. Med det sagt så minns jag hur otroligt tråkigt jag hade på alla nyårsfiranden när jag var liten och familjen gick på vuxenfest och barnen blevåförpassade till att titta på film med andra barn man inte kände. Hmm hmm, tror vi kommet bjuda barn för det är lättast så för oss så får föräldrarna värdera själva vad de vill "utsätta" sina barn för, men om jag själv hade haft barn så skulle jag nog försöka få tag på barnvakt om jag skulle gå på (någon annans) bröllop.

  • Artemiss

    Vad duktig du är Suddis! Gott att få lite inspiration. :)

    Men till bröllopet? Tja det är ju alltid gott om man har några fräscha alternativ, sallad och någon fisk-eller kycklingrätt kanske och man behöver kanske inte välja det onyttigaste man kan men jag tycker inte att man ska hoppa över något man verkligen gillar - det är ju ändå bara en dag, väldigt speciellt dessutom. :) 

  • Artemiss

    Filibustern - Nu var det ju ett tag sen som du visade din klänning men vi pratade om det tidigare så jag ville ge lite input ändå tänkte jag. Först och främst tycker jag att den är väldigt fin, gillar verkligen pärlorna och draperingen! Jag tycker att den passar din kroppsform. Särskilt bakifrån med släpet så tycker jag att det förlänger dig, på bilden från sidan ser du smal ut. Sen vet jag inte om det blivit lite konstigt på bilden framifrån men t.ex. putar tyget ut en del snett under ditt högra bröst, det kanske är ett veck på tyget som lagt sig lite konstigt? Det borde väl vara enkelt att fixa kan jag tycka (noll erfarenhet). Jag tror att den kommer att bli jättefin från alla håll. :) Sedan med blommorna, jag tycker de är ganska charmiga men som någon annan sade så vore de nog finare om man kan stärka upp dem lite. Sedan ser man dem ju inte så mycket framifrån, man kanske kan vrida blommorna lite så de pekar något framåt? eller kanske sätta på en till alldeles framför så att man framifrån kan se att det är blommor. Eller nåt i den stilen. Fin i alla fall. :)

  • Artemiss

    SaRoVi - Vasd härligt att du har hittat precis den klänningen du ville ha! Jag tycker det glansiga tyget är läckert. :) Ernst ja, jag såg det också. Han driver oss helt galna! Jag vet inte riktigt varför,för att han pratar för lugnt? Eller för att pappa är inbiten DIYare? Nja. Men om man gillar hans stil blir det säkert mysigt. Jag tänker mig att han kommer barfota i vit Thomas dileva-skrud. ;)

  • Artemiss

    Yay! Idag har fästmannen kommit på att ha bröllopsresan som sitt projekt. Det tror jag kommer bli jättebra. :) Någon som har tankar än vart ni vill åka?

  • Artemiss

    Alltså den fruktbilden ser så sjukt god ut! Och så var det en klänning som var så himla fin, gillar axelband som sitter på sidan av axlarna. Just nu har vi faktiskt inte grejat så mycket bröllop, njuter av sista dagarna på västkusten innan vi åker hem igen. Då blir det iaf till att sitta ner med gästlistan och börja bestämma saker på riktigt tror jag. Köpte även på mig ett par knoppalakan så ska jag testduka och testsy stolsöverdrag (är det ett dåligt tecken att bli glad över lokalens tråkiga stolar för att få fler pysselobjekt?).

  • Artemiss

    Angående parfymer förresten har jag förut köpt typ fempack med små flaskor från olika märken. Jag tycker att det har varit väldigt bra för då kan man prova ordentligt och så är det inte särskilt dyrt. Jag har några olika kategorier av dofter för olika tillfällen och humör. Först vad jag kallar "lila dofter" som är lite tyngre, jag tänker mig lite mystisk, sexig kvinna typ ;) armani gode, bvlgari jasmine noir, lancome hypnose. Sedan "rosa dofter" som är mer stilrent kvinnliga som kenzo fleur, dior j'adore, bvlgari rose essentielle. Sedan "ljusgröna dofter" som är fräscha typ kenzo l'ete, marc Jacobs daisy. Tja det finns många fler, jag har liksom inte samma parfym som jag kör på en period utan tar beroende på stämning. Som det kanske märks har jag många favoriter hos bvlgari och kenzo men det är ju också så enormt många som jag inte testat så det är roligt att få veta från er också! Får nog bli en börja skolan present när csnt kommer. ;)

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!