Inlägg från: Artemiss |Visa alla inlägg
 • Artemiss

  Vi som gifter oss 2015!

  Toppen! 
  Vi planerar ett västkustbröllop den 8e augusti som ska gå i grönt och vitt med en touch av maritimt. Just nu ligger gästlistan på ca 85 personer och vi har en budget på 50.000-60.000 kr.

 • Artemiss

  Suddis- Det är så bra att ha dig med i tråden! "Brudföljesaskarna" låter som både ett praktiskt tydligt och fint sätt att kicka igång deras roller på riktigt. Hur engagerade är de nu? När tänker du ge dem askarna? Jag har pratat lite med de närmaste men det känns lite tidigt att göra mer än så än.

  Lindijoo - Jag tittade runt på ringar från massor av olika märken innan vi gick till guldbutikerna i stan för att prova på fingret. Det var en liten butik där vi blev väldigt fint bemötta och fick sitta lite avsides och prova precis så många ringar vi ville. Sedan kom vi tillbaka en andra gång för att prova lite till och då kändes de från första gången fortfarande alldeles rätt. Sedan provades storlek ut och fästmannen beställde inskription. Jag har en ring från Schalins, "Donau" med 0,2c diamant, den kostade drygt 9000. Fästmannen har en stor, bred, tjock guldring à la sagan om ringen typ, den kostade knappt 9000. Jag tänkte inte ens på att man kan köpa ringar över nätet eller så och jag vet att liknande ringar går att få billigare (t.ex. på guldfynd men tanten som jobbar där är så otroligt otrevlig). Tja, det jag vill komma till är nog att mina tips är att titta runt mycket så att du känner in vad du vill ha för slags ring, gå sedan och prova om du tycker det är mest bekvämt med en ring som är "kantig" eller någon som är rundad, prova ut storlek. Sedan när du vet det borde det ju gå bra att beställa även en ring man inte provat? Om det är helt fel borde man väl kunna lämna tillbaka?

  ellie - jag måste ju säga att jag diggar din ring! Liknar min en del fast med MYCKET större diamant. ;) 

 • Artemiss
  filibustern skrev 2013-07-15 20:34:10 följande:
  köpte den begagnad på blocket för 1000spänn. är visst en nixa enl. lappen :P har inte hittat vilken modell, men detta är väl det närmaste jag kommer. (kan ju vara den också) min är helt enkelt axelbandslös, har pärlor på bystan och ytströdd över hela kjolen, liitet släp och två rosor på höften, men det sysns som denna bild har lite mindre släp an vad jag har. tycker verkligen om den, men som sagt, är orolig att den gör min kropp orättvisa, är itne så lång nämligen. (158), väger drygt 60. så jag är ju inte tjock, men inte vältränad/smal heller. men jag gillar min kropp och vill framhäva den.

   


  Har du provat den på? Har du bild på det? Vad tyckte du? Jag tycker att det ser ut som en jättefin klänning. Jag kan väl inte säga att jag är särskilt bra på att veta vad som passar till olika kroppsformer men det känns som att denna modell passar bra om man har lite byst och en viss bredd över axlarna så att midjan blir lite markerad. Min klänning är lite liknande och jag är väl lite mullig men jag tycker att klänningen ser fin ut och gör mig smalare. Sedan är jag ganska lång, 176, så jag har svårt att föreställa mig riktigt hur det blir när man är kortare, men åtsittande liv ända ner till höften borde väl gör att man ser lite långsmal ut i vilket fall? Jag spekulerar... :)
 • Artemiss

  Den lokalen vi tänkt hyra har man 14.00-14.00 så vi måste ju hyra i två dygn men frågan är om vi inte hade gjort det ändå. Det beror sig såklart på hyr stor extra kostnad det blir men jag tycker det är värt det. Det är ju ganska mycket som ska fixas, bord och stolar ska rätt, dukar, stolsöverdrag?, placeringsgrejer, festprogram, dekorationer. Sen tänkte jag nog att vi kör dit dryck dagen innan och mat om köket tillåter det. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att fixa allt men efter ca kl 18.00 dagen innan hoppas jag att det ska vara klart med alla måsten så man kan ta det lugnt. Dagen efter tänkte jag att man kan utnyttja till att ha en gemensam brunch med de rester som förhoppningsvis finns kvar.
  Om man bara har morgonen på sig så blir det ju som du säger att man får delegera bort det. Kanske kan du provduka ett litet bord och ta kort och så får de ha det som guide?

  filibustern - verkligen mysiga inspirationsbilder! Tidig höst är så fint med alla färger. :)

  ellie - det låter så himla härligt! Jag blir också sugen på att ha ett riktigt brudfölje, tyvärr känns det inte som att mina närmsta vänner är särskilt bröllopiga av sig. :/
  Jag vet ju inte riktigt vad du och dina vänner har för stil annars men med tanke på att ni åker till grekland kanske ni skulle kunna ha matchande solglasögon, solhattar, tunna sjalar/scarfs. 

 • Artemiss

  Jag har inga tvivel alls på att de kommer vara med och göra dagen superbra och ställa upp på lite saker som vi skulle behöva hjälp med men tror inte jag ska pusha för mycket långt innan. Sen är det ju lite en annan grej för er som åker bort. Min syster visar en del intresse dock så det är roligt och en kompis (den enda gifta inte konstigt nog) frågar ibland hur det går så visst är jag inte helt ensam i min bröllopsvärld. Sen kan jag ju passa på att fråga vad du/ni tänker göra dem delaktiga i. Får de uppgifter eller är det bara bolla idéer? Pyssla tillsammans? Jag är ju kontrollfreaket #1 så jag är kanske lite avskräckande. :)
  Hmm, en aktivitet vet jag iofs, ovan nämnda kompis som gifte sig hade bara närmsta familjen med på bröllopet men jag följde med och provade ut tårtfyllningen, det var nice. :) 

 • Artemiss

  Oj ja, familjen, don't mention it. Det som ändå är lite fantastiskt i sånt är när nästa generation trots allt fortfarande tror på evig/äkta kärlek och går och gifter sig. :)

  Suddis - trevligt med ljusplankan. Jag är sugen på att ha massa ljuslyktor i ett träd som i pippi långstrump men är rädd att träden är lite väl höga så det kanske är ett alternativ. Note to self: Gå och titta på fotoplatser när vi kikar på lokalen. 

 • Artemiss

  ellie - Det var verkligen en omfattande organiserare du hittat, men måste säga att jag är lite chockad - 48.000 dollar i genomsnitt för ett bröllop? Iofs räknar de med bröllopsresan och förlovningsringar som jag håller snäppet utanför bröllop(sdags)budgeten, men ändå.

  bröllop2015 - Gå ut i naturen i höst vid samma tid som ni tänkt gifta er och titta runt, det borde ju se ut liknande. Sedan ett höftskott men kanske man kan frysa in löv om färgerna kommer lite innan det är dags, man kanske kan spara grönt-rött till och med. Eller måla dem med typ lim? Jag är alldeles säker på att vi pysslade med löv när vi var små och fick dem att hålla sig på nåt sätt.

  Jag minns att jag sett en annan brud som gifte sig i början av oktober och det såg jättefint ut. Här är deras bröllopsberättelse: www.brollopstorget.se/Forum-1-88/m4234556.html. Jag tror att det är någonstans Nässjö så det är ju på rätt breddgrader. 

 • Artemiss

  Oj, är det här 10-årsklubben eller? Jag börjar känna att vi kanske förshastat oss som tänkt gifta oss på vår 5-årsdag... ;)

  "Ihopslafsat", tja det kan jag inte säga är mitt orosmoment riktigt men sen har jag inte varit på så många bröllop så jag kanske har missat en del grejer som man borde tänka på men annars känns planering som min starka sida. Det jag oroar mig över är att middagen ska bli kort och inte så livlig om folk inte vill hålla tal/spexa osv och så oroar jag mig över att kanske många av min fästmans kompisar kommer att tacka nej då samtliga har minst 100 mil att åka. Jag tror inte att någon ur hans släkt/familj kommer att komma så jag är rädd för att han ska bli ledsen om det inte blir så stor uppslutning från kompisarna.

  Tessa - Jag vet ju inte alls vilken stil ni tänker ha på ert bröllop men ett enkelt alternativ till sittplatser ute är ju att ställa ihop bänkar av bockar och en träskiva. Man behöver ju inte ta en ful planka utan borde kunna hitta breda med bark kvar och lacka dem eller nåt. 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!