Inlägg från: Nightrod |Visa alla inlägg
  • Nightrod

    Vi som gifter oss 2015!

    Sthlm2015 skrev 2015-02-09 10:47:16 följande:

    massa text...

    Jag har mor och far, och nära vänner till familjen, totalt blir det 6-8 personer på min sida. Resten ska fyllas med vänner, för jag vill ha kul. Men vilka ska man bjuda? Kollegor är svåra, hur har ni tänkt kring det?



    Vi bjuder inga kollegor, skall man det? Eller jo vissa men det är ju sådana som vi räknas som privata vänner med. Men annars skulle jag inte bjuda dem. Vi bjuder de som vi vill ha där inte de som vi känner oss tvingade till att bjuda. Lite släkt (inga kusiner) och några vänner och bekanta till familjen som alltid vart med under min uppväxt, tror vi har fler vänner som är min mor och fars, men som alltid vart med mig under min uppväxt än jag bjuder egna vänner :)

    fotografen skall va med oss hela dagen är tanken, men det är en av damens fotografer som hon modellar för så vi får ett bra pris genom det samt att han gärna vill fota ett bröllop som inte är det "normala" temat.

    Däremot har jag en bekant som börjat arbeta med foto, kan kolla med honom om han skulle vara intresserad av bröllop, för då blir det till förmånligare pris troligen, han är väldigt artistisk av sig så... och han finns i sthlm


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Sthlm2015 skrev 2015-02-09 11:47:47 följande:

    Nightrod skrev 2015-02-09 11:31:22 följande:

    Däremot har jag en bekant som börjat arbeta med foto, kan kolla med honom om han skulle vara intresserad av bröllop, för då blir det till förmånligare pris troligen, han är väldigt artistisk av sig så... och han finns i sthlm


    Var det ett erbjudande? :)

    Det var ett erbjudande att jag kan fråga honom om han skulle va intresserad, är han detta så kan jag ge dig hans nummer så får ni diskutera, han är tattuerare bla så han är artistisk av sig och har börjat på fotografering. Så han räknas väl inte som proffs ännu, men ja,,, Men frågar först om du är intresserad, vilket datum gäller det isåfall
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Igår prata vi med bageri om tårtan
    hon skall göra en fuison av dödskalle/rock och steampunk


    Live free, ride free
  • Nightrod


    skissade lite på placeringskorten igår.
    Vi skall embossa alla namn i olika färger och stil på dem också
    Live free, ride free
  • Nightrod
    tesselessan skrev 2015-02-11 09:04:12 följande:
    Jag känner likadant - vill bara få beställa den men jag har 8 månader kvar innan bröllopet så jag kommer beställa i sommar någongång, och hoppats att det har hänt något med måtten tills dess. Men åååhh vad gärna jag vill beställa den direkt bara för att kunna prova den men också för att kunna ha den hemma och gå och kika på lite då och då. 
    damen fick sin för en månad sedan
    Vi kommer behöva sy in den lite då hon kommer gå ner endel samt att hon tog en "färdig" storlek. Men det var bra att vi fick den tidigt, vi kommer behöva köpa lite mer tyg för att underkjolen är STOR så den lyfter klänningen lite för mycket i framkant så vi kommer sy fast tyg på den stora underkjolen så det blir som en extra fåll, sedan när hon har den lite mindre underkjolen (under  middagen) så är klänningen perfekt längd.

    Skönt att slippa stressa med sådant i slutet
    Live free, ride free
  • Nightrod
    tesselessan skrev 2015-02-11 09:37:36 följande:
    mmm kan ju vara bra att ha lite tid på sig för sådana små detaljer. Din dam skulle ha en klänning i en annan färg, eller hur? Då syns ju underkjolen mycket mer, så smart att sy dit en fåll på underkjolen. 

    Jag ska flytta till en annan stad i mars/april så när vi kommit till rätta ska jag beställa klänningen. Kommer också att beställa en färdig storlek så den kommer behövas sys om lite, men det är man ju beredd på när man handlar ifrån kina. 
    Kan rekomendera att om du köper från JJ house så kostar det 150-200sek att beställa efter dina egna mått och sist vi gjorde det satt den som gjuten på henne. Men denna gång valde hon att beställa en färdigstorlek.

    Japp hon har en röd klänning, så du har rätt att underkjolen syns mer, men samtidigt så lyfte den upp klänning ca 15cm från marken och dentskall ju bara vara någon centimeter frigång tycker vi. Den lite mindre underkjolen(fortfarande stor) var den perfekt längd till.

    Vet inte om vi skall sy om dragkedjan eller om man skall göra korsett snörning i ryggen istället, vi får se vi får se :)

    Lycka till med flytt och beställning får jag väl säga
    Live free, ride free
  • Nightrod
    tesselessan skrev 2015-02-11 09:52:55 följande:
    kommer bli riktigt effekfullt med en rödklänning.
    Var själv väldigt länge inställd på att ha en annan färg än vit men ändrade mig. Kommer vara lite smått avundsjuka på tärnorna som får en fantastisk lila-skapelse som jag gärna hade haft. 

    Har hittat den ultimata klänningen från Aliexpress och tror att man kan få den mer måttbeställd där, även om man fyller i en färdig-storlek.
    Ja vi tror det kommer bli bra speciellt när ingen annan av gästerna får bära färg, vi har färgkod gråskala samt brunskala på gästerna så endast bruden får bära färg, tvärt om gentemot vanligt.

    Ja men huvudsaken är att klänningen i sig är den du vill ha. sedan kan man ju alltid småändra hos skräddare i sverige, sålänge grunden är ultimat så kan det ju inte bli fel
    Live free, ride free
  • Nightrod
    tesselessan skrev 2015-02-11 10:12:27 följande:
    Vi kör på färgkod så mycket färg som möjligt och kommer be våra manliga gäster att inte ha vita skjortor utan satsa på färg eller ett härligt mönster. Jag älskar långklänningar så jag kommer uppmuntra de kvinnliga gästerna att ha långklänningar - gärna i mönster. 

    Kommer nog bli läckert som fn,
    vi kör tvärt om färgglad brud, och färglösa gäster
    med undantaget folkdräkt för det passar lite temat


    Live free, ride free
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!