Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Petraksa skrev 2014-01-15 14:22:14 följande:
    Instämmer helt med dig! Vill absolut hellre bjuda alla och snåla in på annat än att plocka bort gäster.
    Beror ju helt på vart i landet du bor. Om en tysklandsresa blir billigare eller inte.
    För oss blir det absolut billigare då vi har gjort det vid andra festligheter och fått låna en släktings skåpbil att lasta i :)  Sen är det väl inte hela världen om det blir alkohol över, då är det bara att bjuda på ytterliggare en fest ;)
    Vi bor i småland så det är ju nära. Och båda kommer från skåne så våra föräldrar är där nere och kan säkert låna pappas bil då att lasta i (för jag har en så liten att det inte skulle få plats något).. Men blir det så stor skillnad på pris tänker jag? Annars är det ju en rolig tur att ta. Åka till Tyskland, kanske tom några dagar, och ta bordershoppen på vägen hem! :) 
  • frkmaria
    Petraksa skrev 2014-01-15 15:21:06 följande:
    Det beror ju helt på vad ni ska köpa. Men om man vill ha de "vanliga" ölsorterna så skiljer det väldigt mycket i pris! vin däremot beror det helt på vilken sort, ibland kan det till och med vara dyrare i tyskland så det gäller att researcha lite innan :)
     Samma sak med spriten, väldigt mycket beroende på sort och erbjudanden. Men om man inte bryr sig så mycket om märken kan man få tag i väldigt mycket billigare i Tyskland.

    Och precis som du säger, kul att göra det som en liten utflykt :)
    Försöker räkna lite på det. Låter detta rimligt för 90-100 pers? 

    20 flaskor champange

    35 flaskor rött /Bib
    30 flaskor vitt/ Bib


    15 plattor öl


    7 plattor cider


    3 plattor färdigblandade drinkar (gin tonic eller dyl)


     Eller är det snålt?
    Givetvis tillkommer alkoholfria alternativ som cola/fanta/sprite/mineralvatten samt vanligt vatten.

    Champangen är ungefär samma priser, det finns lite billigare och lite dyrare.. .vet inte vad man ska köra. Måste man köra riktig champange eller räcker det med mousserande? 

    Hursom. Om jag räknar på detta så tjänar vi in kanske 3000 om man tänker resan. Och har man då köpt för mycket så får man tillbaka det på systemet.

    Äsch. Jag får se. Kan man åka med mina föräldrar och handla så de också får handla lite kanske det blir lättare.. Då kan vi ju dela på resan och då lönar det sig helt plötsligt mycket mer! 

    Sen vet man ju inte med båtpriserna... jag fattar helt enkelt inte sidorna helt och hållet. :) 

     
  • frkmaria

    Ah.
    Tanken är ju faktiskt att vi inte ska ha sprit just för att det inte ska bli fylleslag. Men så gjorde våra kompisar i somras så att de hade gin&tonic färdigblandad och den var fakiskt riktigt god! Så det är därifrån jag har fått den idéen! :)

    Nej, det är svårt att beräkna. Vissa jag läste hade beräknat en massa mer än jag, men jag är lite rädd för att några inte riktigt klarar av att sätta stopp själv..

    Förövrigt snubblade jag över denna sida idag: www.partyproductions.se . Någon som har erfarenhet? Positiv/negativ? :D Verkar finnas en del bra saker! 

  • frkmaria

    Man kan ju tom kolla med herrgården om de vill köpa stolarna av er för just bröllopstillfällen. Eller ännu bättre, fråga om de inte ska köpa sådana, eller liknande, direkt. Personligen så tänker jag strunta i stolarna och köra på de som finns. De ser iaf bekväma ut. Kommer inte heller sy stolskappor eller sätta rosetter. Ärligt talat tror jag inte våra gäster kommer reagera på detta heller. Men jag skulle först ta upp problemet med herrgården och kolla om de kan lösa det! :)

  • frkmaria

    Oj. Här är man passiv någon dag så dyker 2 nya sidor upp med inlägg. :)
    Två nya så välkomna till er!

    Jag tänkte på det här med klänningar som ni diskuterade (eftersom det var så mycket nytt orkar jag inte citera). Jag är ganska inne på att ha en tea-lenght som bröllopsklänning. Eftersom man gifter sig utomhus och fest med bygdegård tycker jag absolut det är passande. Men ska det vara ska det vara en ganska puffig kjol och gärna någon temafärg som band i midjan. Tänker mig något sådant: (Vill inte ha tub då jag har fula keloider på ryggen)



    Nu verkar det inte funka att ladda upp flera samtidigt.. suck.. Men jaja. 

    Sjöjungfru-klänning är verkligen inte my cup of tea, men gillar du den så kör hårt! :) 
     
    Haha, filibustern! Gillar kanske inte själva utformandet men idéen! :) Vet några som skulle ha lås och nycklar i corsage och bukett, vi kanske ska ha musiknoter eller nåt istället? :) Tåls att tänkas på! :)

    Ingenting är omöjligt maid of honor. Min mamma har lyckats laga middag till fler än 50 pers på en spis, så det ska väl kunna gå? Speciellt om ni har någon som gör slutet åt er. Ni kan ju förbereda så mycket som behövs så det bara är att värma upp det så det blir färdiglagat. Borde inte vara några problem!

    Själv ska vi vara i ett litet kök i en bygdegård och laga mat till 100 pers, däremot tänkte vi max ha maten ljummen (eller kanske t.ex. varm potatisgratäng, kycklingklubbor eller dyl) men att lite är semi och lite är kallt. Vi tänkte dock göra det mesta själv och sedan hyra in "ungdomar" att servera och fixa disken så ingen gäst ska behöva ta på sig det ansvaret under kvällen.

    Jag kommer nog vilja ha en enkel brudbukett i lila tror jag. Kommer INTE lägga flera 100 som vissa gör. Hellre en enkel typ tulpanbukett eller något som man sätter ett handtag på själv. Just den biten har jag inte tänkt så mycket på än! ;)  
  • frkmaria

    Känner igen det med virkad brudbukett, och min syster är high på att virka. Men jag tror ändå jag vill ha en "riktig" brudbukett. Kanske hinner ändra mig tills dess. ;) Men jag tror sådana saker faller på plats när det väl är dags.. och det är just det Annelie.. att vi är för tidigt ute! ;) Haha. Men det är rätt skönt för då kan man planera i lugn och ro och behöver inte stressa! :) 

  • frkmaria
    josefjun skrev 2014-01-19 20:36:25 följande:
    Måste visa min Klänning, beställde den faktiskt igår! Och väntar nu spänt och lite nervöst på att den ska komma fram... Är liiite nervös över passform och så, trotts att den sys efter mina mått. Meeeen, den var inte dyr, och har ju gott om tid på mig att fixa om något skulle vara fel.. Känner folk som kan sy, så blir inga direkt extra utgifter :)
    Jättefin! Vart beställde du?

    Åh, filibuster, helt sanslöst. Tyckte faktiskt den med vita pärlor var väldigt vacker och tror säkert jag hade gillat de andra med "rätt färger". :) Kanske ska kolla upp det
  • frkmaria

    Åh! Då måste du absolut säga vad du tycker. Funderat på att beställa där men vet inte om jag kommer våga. Kommer inte börja förrän jag har gått ner det jag ska. Tänkte försöka fixa det under våren/sommaren. ;) Så om nåt år kanske jag beställer. Men funderar på att provbeställa en figursydd klänning att ha på några kompisars bröllop i höst. Kan ju även ha på konserter osv. om det är min stil liksom. :) 

  • frkmaria

    Jag är lite sur att det inte är januari 2015 nu så man hade kunnat skicka ut inbjudningarna nu! :) Och vara DÄR. och veta att det är SNART. Ju mer jag planerar, ju mer längtar jag och önskar att det är NU det ska hända och inte om 1,5 år!! 

    Men jag vet att det inte behöver gå så snabbt, att jag inte behöver vara så ivrig. Men jag vill ju så gärna. :)  

  • frkmaria

    Grattis till jobbet filibustern.

    sen måste jag få gråta lite. Hade en dust med en elev häromdagen som kallade mig för tjock på ett ganska otrevligt sätt.. och visst måste man distansiera sig till sånt. Men. Jag känner mig som en flodhäst just nu, och mycket för han sa så. Orkade knappt gå till jobb imorse för inga kläder satt bra. Varför lyssnar jag på dem när de beter sig illa? :(  

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!