Inlägg från: linda79 |Visa alla inlägg
  • linda79

    Vi som gifter oss 2015!

    elcurros skrev 2013-11-09 21:43:02 följande:
    Hej på er! Vad långt alla verkar ha kommit. Jag och min sambo förlovade oss nyss och har precis börjat prata om bröllop 2015, så vi har alltså inte kommit någonstans i planeringen. . Även om jag givetvis är ganska säker på hur jag vill ha det. :) vill sätta igång med planeringen direkt, fasen vad kul det ska bli! Kul att få inspiration på såna här sidor :)
    Det du skriver stämmer bra in på mig! :)
     
    Hej!

    Det bar sig inte bättre i helgen än att sambon friade! Honom har jag drillat väl Flört!

    Ska bli kul att följa tråden!

    Kram på er alla!
  • linda79

    Nu känns det mer på allvar! Kyrka och fotograf (preliminär) bokade inför nästa sommar! Nu ska bara sambon övertalas om vilket av fotografens paket som vi ska välja :) Nu ska utformningen av inbjudningar mm. mm värkas fram! Såå kul!

  • linda79

    Sävlind:
    Vad kul, vi har oxå vitt och grönt som lite av ett tema. Har hitttat ett sidenband i helt "rätt" gröna färg som kommer att få vara lite av ett återkommande tema i inbjudningar, dukning och ev som snörning i klänningen.

    När skulle ni gifta er?

    Vi har satt 4 juli 2015 som ett datum vi jobbar utefter.

    Vi har prel.bokat fotograf och kyrka. Lokalen är en församlingslokal i byn där vi ska gifta oss och den brukar inte vara uppbokad. Det är min gamla lågstadieskola så jag vet hur den ser ut medan sambon inte har varit där. När lokalen fått hans godkännande kan även denna bokas och då är vi en bra bit på rätt väg.

    Filibustern:
    Vilken bra idé med de uppochner vända glasen! Har sett något liknande på ett dop men då hade de inte ljuset där uppe.

  • linda79


    Om exakt ett år har vi sagt våra "ja" i kyrkan och är nu man och hustru!!

    Innan dess är det ju en del som behöver ordnas med. Nu sitter jag med inbjudningarna och spånar på hur de ska se ut. Tanken är att samma stil skall finnas med i program, placeringskort, tackkort mm. Sambon bygger på huset och har mer eller mindre gett mig fria tyglar att göra som jag vill. Enda invändningen som han har är att det inte får bli för tjejigt, glittrigt och rosa.

    Detta är den layout som jag har kommit fram till so far. Är det för feminint eller funkar den? All information om vilka som gifter sig, var någonstans och hur resten skall gå till skall finnas på mittuppslaget.
  • linda79

    Mollymus:
    Vi planerar för samma datum som er d.v.s. 4 juli 2015.

    Vår budget hamnar runt 35 000- 40 000 kronor tror jag. Jag vill ha en fotograf med och det är den posten som gör att det dragit iväg lite. Tanken från början var som ni runt 25 000 kronor.

  • linda79

    Idag har jag varit och provat klänning! Så kul! Kan ha hittat MIN klänning men det är kanske för tidigt för att säga det. Det var ju ändå bara första provningen. Kul var det i alla fall!

  • linda79

    Vi ska ha barnfritt efter själva vigseln som alla som vill och kan får vara med på. På festen tror vi att de flesta som är föräldrar gärna ordnar barnvakt. Våra barn ska inte heller vara med på festen. Jag tror att barnen har det lika bra hos barnvakter som de är bekväma med.

    När det gäller fotograf har vi bokat in en som ska vara med i 8 timmar... *viskar* ...sambon tror att det handlar om 5 timmar :) Under festen ska vi be några av gästerna som vi vet kan hantera en kamera att dokumentera. Ska försöka att läsa in mig på hur olika appar fungerar. Det finns appar som alla som är med på bröllopet kan ladda upp sina bilder via och som sedan alla gäster kan ta del av.

  • linda79

    Jag tror att jag ska köpa min klänning från butik. Kvinnan som driver butiken är en dröm och tanken var att bara prova modeller där men det kan bli att jag köper därifrån. Klänningen behöver inte kosta skjortan och hon tog därför bara fram modeller i min prisklass och denna har jag fastnat för ordentligt. Här är den inte snörd ordentligt och ska sitta tajtare upptill.

  • linda79

    Senaste pysslet:
    Save the date-??? är klart! Arken skall barnen hålla upp framför sig. Detta kommer att förevigas på kort och skickas ut i samband med att julkorten skickas.

  • linda79

    Hej igen!

    Skulle behöva lite råd. Vi har funderat på det där med mat till festen. Igår blev vi bjudna på mat hos min mamma. Maten var supergod och skall förberedas dagen innan för att värmas upp när man ska äta den. Nu till mina frågor.
    "Kan" man bjuda på kyckling?
    Rätten som vi funderar på är kyckling i ugn med en sås gjord på grädde och soya. Såsen är kryddad med grönpeppar. Till det hade vi tänkt bjuda på färskpotatis, gelé, bröd, smör, ost, sallad och någon grönsak (t.ex. gröna bönor) Låter detta som en meny som passar för ett bröllop?
    Det är alltså bara kyckling, inget annat alternativ. Rätten går utmärkt att göra laktosfri och kan förberedas dagen innan.

    /Linda

  • linda79

    Oj vad det har rullat på i den här tråden. Roligt att följa vad ni håller på med. Vi gifter oss den 4 juli. Här är save the date utskickade. De flesta dekorationer och saker som inbjudningskort och placeringskort är uttänkta och produktionen kan påbörjas när som helst. En liten detalj: Jag har fjärilar lite som ett tema. Jag har stansat ut ca 350 fjärilar som jag har duttat flytande pärlor på på vingspetsarna och fjärilskroppen. Sambon räknade ut att jag har duttat på 8 750 pärlduttar!
    Känns överlag som att läget är under kontroll.

    Jag sitter just nu och funderar på layout till de olika programmen (vigsel och fest). Roligt och klurigt att få ihop allt. Bordsplaceringen verkar vara eller bli en utmaning i sig men det löser sig nog.

    När det gäller maten finns tankar om att göra något själv eller beställa från t.ex. ICA. Om jag ska göra det själv så skulle det bli kyckling i grönpepparsås (passar eftersom vår färg är grön, ha ha :)) och potatisgratäng som jag skulle beställa. Får klura lite på det innan vi bestämmer oss.

    Jag har tagit kontakt med en tjej som studerar till konditor som ska göra vår bröllopstårta. 30kr/bit tycker jag är överkomligt. Jag har pratat med en florist som vi kanske ska anlita. Förfrågan om sminkning har skickats ut och jag har fått några alternativ som jag ska fundera på. Allt känns just nu under kontroll. De som jag har kontaktat är verkligen serviceinriktade och såå trevliga.

    Om det finns något orosmoln så skulle det väl vara klänningen. Mamma sa något om att det såg bart ut utan axelband och detta har fastnat i mitt minne. Det är inte någon annans ord som biter så bra som min kära moders och hon säger vad hon tycker på gott och ont. Hon vill inte såra men tänker inte på att vi tar till oss det hon säger. Jag är inte van vid axelbandslös och kände att det kanske låg någonting i det hon sa. Nu har jag hittat en topp som ger klänningen en båtringning framtill och en djup V-ringning i bak. Ska prova toppen när klänningen skall hämtas och blir det bra så får det bli en sådan också.

    I helgen ska jag prata med min kusin som är min frisör. Förutom det ska vi tapetsera. Ska bli skönt att få göra något som inte har med bröllop att göra. Börjar redan nu fundera på vad jag ska göra sen när bröllopet är genomfört, just nu så är tankarna på bröllopet nästan varje ledig och vaken stund som inte spenderas med barnen.

    Blev mycket jag, jag, jag i texten. Valen gör blivande maken och jag tillsammans men det mesta jobbet med efterforskningar och kontakter är det jag som står för. Kan tänka mig att maken kommer att vara med vid mötena när de blir av.

    Ha det gott alla blivande äkta makar!

  • linda79


    Nu fanns den här i rätt storlek på Zalando igen och nu är den beställd. Detta är vad maken kommer att ha på sig!

    Han vet inte inte om det ännu men han kommer att ha en väst till :)
  • linda79

    Här flyter det också på!

    Maten är beställd. Ska återkomma med exakt antal portioner lite längre fram.

    Lokalen har vi särskådat i detalj. Allt ser ut att vara som vi vill, porslin, bestick, dukar, musiklösning. Dukningen har vi tittat på så gott dom fram till bordsplaceringen som blir en senare fråga.

    Sambon och jag var iväg igår och fixade hans kläder, dottern näbbklänning och sönernas utstyrsel - känns så bra!

    Det mesta till brudföljet av alltså fixat. Det mesta till själva vigseln och utsmyckningen av lokalen är beställt och på väg.

    Till allt detta verkar det som om 3-åringarna håller på att bli böljfria! Tjoho!

    P.S.

    Vi borde alla kunna skriva till projektledare på CVT efter detta! :)

  • linda79
    tesselessan skrev 2015-05-15 09:04:29 följande:

    Hur kommer alla par göra med ringarna vid vigseln? kommer ni ha en sån där lite kudde att ha ringarna på? Tyckte det var fånigt mest men såg att de hade det i ett av bröllopen i kakan magnussons serie "på bröllop med kakan" och det såg väldigt fint ut då.....


    Vi tänkte att vår 5-åring skulle vara en av näbbarna. Han ville bara vara med om han fick gå naken!! Eftersom jag älskar att pyssla gjorde jag en ringkudde som han har fått i uppdrag att bära. Nu är han helt med på och väldigt stolt över att vara med och ha en viktig uppgift. Ringarna skall vara fastknytna så att han inte ska tappa dem!
  • linda79

    Möhippad förra lördagen och nu ligger jag och väntar på att blivande maken ska ramla in från sin svensexa!

    Mina systrar och väninnor känner mig och min möhippa blev så bra. Det jag kommer att bära med mig minnet av är att alla de som var med (fler än jag hade anat ) ville ge en mig en hel lördag i deras sällskap!

    Idag har jag provat allt tillsammans: brudklänningen, underkjol, underkläder (varav en korsett :)), smycken, skor och slöja. Jag har aldrig känt mig så vacker och jag kan knappt vänta till jag går klä mig så för min man!! Då log det mig på riktigt; vi ska gifta oss!

    Yeay allihop, alla blivande makar här i tråden!! Vi ska gifta oss!!

  • linda79

    En månad kvar idag!!!

    Det mesta är klart....tror jag...kommer hela tiden på nya saker att pyssla med och ordna :)

    O.s.a. är satt till mitten av juni. Enligt min syster som tar emot anmälningar så har alla utom två-tre par svarat och kommer. Skötsamma gäster så långt :)

    Bara en månad kvar!!!

  • linda79

    Hej!

    I lördags gifte vi oss!

    Efter ett år av planering, pyssel, fjärilsproduktion (har gjort 300 st) så var dagen inne!

    Det blev en av de bästa dagarna i våra liv! Min man var så stilig, jag har aldrig känt mig mer vacker, ceremonin i kyrkan var mysigoch personlig, vackra sånger, vädret var strålande, festen fantastisk...jag kan hålla på hur länge som helst!!

    För er som har ert kvar: njut av dagen! Den går såå fort!

    Det är guld värt att planera noga innan så att alla inblandade vet vad som skall göras och hur ni vill ha det! Att kunna slappna av helt och inte bry sig om något annat än varandra och gästerna är nog en av de saker som jag i efterhand känner mig otroligt nöjd med!

    Jag kommer att terrorisera forumet med mitt pyssel inför dagen, klänningen och dukningen, mm (bara så ni vet :))

  • linda79

    Hej!

    I lördags gifte vi oss!

    Efter ett år av planering, pyssel, fjärilsproduktion (har gjort 300 st) så var dagen inne!

    Det blev en av de bästa dagarna i våra liv! Min man var så stilig, jag har aldrig känt mig mer vacker, ceremonin i kyrkan var mysigoch personlig, vackra sånger, vädret var strålande, festen fantastisk...jag kan hålla på hur länge som helst!!

    För er som har ert kvar: njut av dagen! Den går såå fort!

    Det är guld värt att planera noga innan så att alla inblandade vet vad som skall göras och hur ni vill ha det! Att kunna slappna av helt och inte bry sig om något annat än varandra och gästerna är nog en av de saker som jag i efterhand känner mig otroligt nöjd med!

    Jag kommer att terrorisera forumet med mitt pyssel inför dagen, klänningen och dukningen, mm (bara så ni vet :))

  • linda79

    Ang. längden på klänningen. Jag tyckte att mitt upplägg var bra i butiken när jag provgick i den när den var uppnålad. Vi lade upp den ett par centimeter från golvet (med skor på).

    Gick på den hela dagen och kvällen. Jag glömde även bort att jag hade ett liiitet släp i bak så att backa i klänningen var ingen hit.

    Kontentan: lägg gärna upp den lite mer än precis till golvet. I slutändan var klänningen smutsig och gräsfläckig, spillde dessutom rödvin på den! Upplägget på klänningen är nog det enda med dagen som jag skulle vilja ändra på.

  • linda79

    Det är så roligt att se att alla planer och visioner som vi (läs jag) hade innan bröllopet blir som det var tänkt. Jag är så nöjd med färgerna som vi valt. Det är mjuka färger som ser svala ut. Plastrongen och flugorna har jag sytt och bandet i midjan på dottern är samma sidanband som jag har i min snörning i bak och som går igen i nästan alla detaljer i dukningen.



    Dukningen! I programmet fanns sånger, bilder, bingo, korsord och visdomsord + en  lapp som alla utom vi hade fått. Denna extra bilaga innehöll en låt som skrivits för oss!!

    I den lilla lådan fanns ett kinderägg och hemmagjorda kylskåpsmagneter till varje gäst.

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!