Inlägg från: Emmasara |Visa alla inlägg
  • Emmasara

    Vi som gifter oss 2015!

    Hejsan 
    är ny här på bröllopstorget, ser att ni skriver väldigt mycket. Jag och min fästman har varit förlovade sedan lite mer än ett år tillbaka och vi har nu bestämt datum, den 5 september, vi här även bokat pastor, kyrka och festlokal. 

    Tänkte om det var okej att jag hängde på i den här tråden? 

  • Emmasara
    Plättis skrev 2015-01-15 13:52:52 följande:
    Välkommen! Självklart går det bra att hänga med  Tempot i tråden har exploderat den senaste veckan, innan det var hela Bröllopstorget ganska stendött. 
    tack så mycket :) haha okej 
  • Emmasara
    Allrakäraste skrev 2015-01-17 13:36:33 följande:

    Åh igår berättade vi för mina föräldrar att vi gifter oss det här året! Glad Tvärt emot vad jag trott så blev både mamma och pappa jätteglada och ville genast höra hur långt vi kommit i planeringen. Inte för att jag inte trodde att de skulle bli glada men jag trodde att reaktionen snarare skulle bli "Men det var väl bra att ni gör det." Ungefär så reagerade de när vi berättade att vi förlovat oss...
    Men känns jätteskönt att ha berättat för nu har jag någon annan än sambon att bolla idéer med! Någon som faktiskt förstår att jag tycker att det är kul att diskutera små detaljer som ex. färger på servetter och vilken präst vi ska önska Flört
    För övrigt verkar det som att mina föräldrar kan hjälpa till att fixa kontakter så att vi kan boka festlokalen som jag gått och funderat på. Enligt dem skulle den lokalen bli perfekt så det känns skönt att vi kanske har den punkten klar om någon vecka. Sen kan jag andas ut för då har vi kyrka och en festlokal och våra familjer är underrättade. Resten löser sig på ett eller annat sätt!


    åå va härligt att ni fick en sån bra reaktion :) 
  • Emmasara
    Sofia2015 skrev 2015-01-17 14:12:04 följande:
    Vi frågade en god vän som är bra på att ta ton och vågar ta lite plats. Hon får sedan välja om hon vill ha hjälp av någon annan eller om hon vill köra på sitt eget race. =)
    okej :) hur mycket ansvar kommer hon att ta? :)
  • Emmasara
    litenkaka skrev 2015-01-17 14:17:35 följande:

    Vi valde en av sambons bbfs och en av mina bff's :)


    okej :) 
    Allrakäraste skrev 2015-01-17 14:31:53 följande:
    Vi har valt en av sambons bästa vänner, en kille som inte alls har problem med att ställa sig upp inför mycket folk och gärna stämmer upp i sång. Dock har vi inte hunnit fråga honom än men vi är ganska säkra på att han säger ja :) Han kommer nog även att få ansvar för att hitta på lite spex/lekar eller annat kul om middagen är alltför lugn. 
    Okej, vi pratade lite igår om detta och för en vecka sedan bestämde vi oss för min sambos kusin och sen har vi funderat på vem mer vi vill ha och igår kom vi fram till att det nog skulle passa med en till kusin till min sambo,

    de två vi ska fråga är kusiner med varandra, och de har så tajt släkt och jag hoppas de vill, vi ska fråga när vi kommer hem i början av februari, men jag är så sjukt nervös 
    Sofia2015 skrev 2015-01-17 14:37:35 följande:
    Hon kommer ta emot alla anmälningar på tal och spex och presentera dem under kvällen. Dra alla förhållningsregler och ha dialog med serveringspersonalen. Kort sagt kommer det vara hon som har kollen på att allt flyter på, så att vi slipper. =)
    Tror nog att vi kommer göra på samma sätt, skulle vara skönt och slippa ha allt ansvar på den stora dagen
  • Emmasara
    Ninjara skrev 2015-01-18 15:45:50 följande:

    Vad  vill man som toastmaster ha reda på egentligen? Jag är som inne på att lämna en hel bruksanvisning men känns som att jag kanske skrämmer ihjäl stackarn. Tal, ev, lekar, ordningsregler, sång...vem som tar mat först?


    vi kommer ha en öppen dialog med de 2 som vi kommer fråga och se hur mycket ansvar de känner sig trygga i att ha
  • Emmasara
    litenkaka skrev 2015-01-18 22:00:15 följande:

    Ni som ska ha en traditionell fest efter bröllopet (mat + party) - hur mycket lägger ni på alkohol? Supersvåra att beräkna hur mycket som går åt... Ska ha förrätt och buffé och servera rött vin. Öl till de som ber om det, den kommer dock köpas på systemet här och resten i Tyskland.


    jag och min sambo kommer från kristna familjer så vi kommer bara bjuda på cider och öl på själva bröllopsfesten. Vi har dock valt att ha en fest någon helg efter med våra kompisar men den har vi inte tänkt på så mycket än
  • Emmasara
    Ninjara skrev 2015-01-19 22:19:07 följande:
    På systemet har de ju superkoll och kan hjälpa till att räkna ut hur mycket som behövs. Man kan få massor av drinktips också. Men inte är det lätt att räkna ut hur mycket man behöver. Känns som att man kommer att få massor över men hellre det än för lite.

    Jag tänkte att till mingel så 2 glas bubbel till varje, förrätt 1 glas, varmrätt 2 glas, avec 1 glas, sedan vet jag inte riktigt på "efterfesten" hur mycket man ska tänka till var och en.
    om jag inte har helt fel så är jag nästan säker på att man kan lämna tillbaka den alkohol som bli över till systemet och få pengarna tillbaka (vet att några kompisar som gifte sig för 1,5 år sedan fick göra det) 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!