Inlägg från: tesselessan |Visa alla inlägg
  • tesselessan

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag och blivande kommer att gifta oss den 10 oktober 1015 och har tjatat öronen ut alla runt omkring mig kring bröllpet. 

    vi kommer att försöka hålla det så enkelt som möjligt och göra det mesta själv- mat själv tillsammanas med släkt och vänner, tårta tänker jag försöka mig på att göra själv. make-up ordnas av en kompis och fotograf är en bekant.

     vi ville ha ett litet bröllop men gästlistan har ju en förmåga att växa. Just nu är vi uppe i 72 varav 10 är barn. 

    vi är två olika kulturer som ska sammanföras med totalt olika traditioner gällande bröllop så jag försöker att kompromissa så mycket som möjligt. 

    temat är bestämt till påfågel - färgerna lila, blått, turkost, grönt och guld.

    klänning har jag hittat men ska beställa från kina i vår - så hinner man gå ned lite mer innan den stora dagen.

    kan knappt vänta till att få gifta mig

  • tesselessan

    Jag tycker att det svåraste med att planera ett bröllop är att begränsa sig så en inte spårar iväg med alla inspirerande ideer som finns på alla bloggar. till exempel har jag hittat säkert 10 olika underbart roliga förslag man kan ha som ljusstakar/ljushållare och vill ha dem alla men det går ju inte.
    Så svårt att hålla sig till temat. 
    hur gör ni andra för att inte spåra ut och vilja ha med allt?  min blivande är inte så mycket till hjälp för han anser inte att det behövs så mycket dekorationer

  • tesselessan

    @lillemor

    Jag ska också gifta mig den 10 oktober :) roligt med flera som valt oktober som annars känns som en udda månad att gifta sig i

    sen blir det enkelt för mannen att komma ihåg datumet - 15 -10-10

  • tesselessan
    lillemor skrev 2015-01-08 15:56:15 följande:

    Vad kul @tesselessan.
    Ja vi valde 10 okt för vi förlovade oss den 10 okt 2010 ... hehe '
    Jag sa till blivande maken att jag tyckte vi skulle gifta oss i år och han sa okej om du hittar ett bra datum och det gjorde jag ju
    Hur kom ni fram till den 10:e okt?

    Sen är det ju plus att det är lätt att komma ihåg hehe.. för här är det nog jag som kommer att glömma :-S


    Vad roligt att gifta sig på en dag som har en sådan betydelse. 
    vi har ändrat datum massa gånger, skulle först bli i juni och hade haft varje helg i juni i tanke men det kom alltid upp saker som gjorde att vi var tvugna att tänka om hela tiden, nästan hela juli gick också bort och inget datum i augusit kändes riktigt rätt och september gick bort även det så vi tittade helt enkelt i kalendern och såg 10/10 och sa att det blir bra det. Jag ville egentligen gifta mig i slutet av mars för jag fyller 30 och det hade varit skönt att kombinera de två tillfällena, men min blivande studerar och vill ha bröllopet som sitt belöning för att han klarade studierna. 
    ....puh.. lång förklaring för en enkel fråga.
    när vi väl bestämde oss för datum (i september) då kändes det som extremt långt borta men nu tycker jag att oktober känns helt rätt, det kommer att bli ett annorlunda bröllop i och med att det är på hösten och det gillar jag. 

    Vart ska ni gifta er någonstans?
  • tesselessan

    Hur dags på dagen har ni andra tänkt ha vigseln? hur tänker ni andra som ska gifta er i oktober? har ni planerat det utefter när det blir mörkt? 
    Jag är lite sugen på en utomhusvigsel men är så osäker på vilket klockslag man ska välja, dels för att det inte ska hinna bli för mörk och för att det inte ska bli för långt mellanrum mellan vigsel och middag. 

  • tesselessan
    Allrakäraste skrev 2015-01-13 17:44:47 följande:
    Vi fick välja tid eftersom vi var ute så långt i förväg så då tog vi kl 15.00. Men vi tänkte inte alls på när solen går ner (vilket enligt en sida på nätet verkar vara kl 17.00) Fotografierna kommer vi hur som helst att ta innan vigseln och då är det ju ljust ute tänkte jag. Fast med tanke på hur långt norrut vi gifter oss så lär det väl vara snålblåst och regn så att vi får fotografera inomhus ;)

    Men tillbaka till er! :) Känns ju som att ni inte vill ha vigseln alltför sent om ni vill ha fullt dagsljus. Ni kan inte ha vigseln typ kl 14.00 och så åka till festlokalen där ni bjuder på lite snittar och tilltugg. Och sen kör ni någon aktivitet typ att folk får gå tipsrunda, mingla och lära känna varandra innan ni slår er ner och äter? Och då gör det ju ingenting om ni äter typ 16 eftersom folk lär vara hungriga :)
    klockan 15:00 verkar de flesta ha, och det var väl tiden jag tänkt från början, känns som en bra tid att gifta sig. Troligtvis kommer vi att gifta oss alldeles i närheten av lokalen så det blir inte så lång sträcka för den att ta sig. 
    Får nog hitta på några lekar - ber nog värdinnorna/toastmadames att hitta på en tipspromenad. 
  • tesselessan

    Imorgon ska jag åka och prova brudklänning för första gången, ska bli så kul.Vet egentligen redan vilket jag vill ha men det är bra att prova något i likande modell för jag lär nog ändra mig när man väl ser den på

    när jag såg denna så tappade jag nästan andan. Dock är jag inte överförtjust i nederdelen så kanske ska prata med säljaren om att göra om den lite.
    www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Scoop-Neckline-Beads-and-Crystals-Organza-Chapel-Train-Custom-Made-Fancy-Latest-Plus-Size/1852791010.html

  • tesselessan
    Plättis skrev 2015-01-16 13:14:36 följande:
    Den var superfin! 

    Mermaid är jättesvårt att passa i, har jag hört. När jag provade sist berättade säljaren att hon under sina tio år i butiken hade träffat två brudar som passade i det. Jag var inte en av dem  
    det är överdelen och draperingen i midjan som jag är helt förälskad i men det är svårt att få till det utan att det blir mermaid, ska höra med skräddaren om det går att få nederdelen i empire-stuk men det är kanske lika bra att glömma den klänningen.

    hade tänkt höra med hennne om det går att kombinera den med en sån här nederdel 
    http://www.aliexpress.com/item-img/Popular-Beading-Crystals-Free-Shipping-Designers-2013-Wedding-Dress-Plus-Size/971608041.html#
  • tesselessan
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 12:33:19 följande:

    Jag börjar äntligen kunna checka av lite saker på listan, igår hade jag möte med floristen och hon var helt fantastiskt söt och trevlig, så det känns toppen. =) 

    Idag har jag tagit tag i konditorn till tårtan, och jag fick en offert på 100:-/bit!! Deras grundpris var 75:-/bit, men när jag ville ha några enkla liljor i sockerpasta som dekoration gick priset plötsligt upp med 25:-/bit! Alltså jag kan göra de där jäkla liljorna själv om det ska vara så... Helt vansinnigt ju. 
    Funderar nu på att köpa helt odekorerade och dekorera själv (är rätt hyfsad på smörkrämsrosor i alla fall =P)

    Hur mycket har ni tänkt betala för era tårtor? Och vad ska ni ha för innehåll?

    För övrigt kom sista delen till inbjudningskorten igår, så i helgen blir det verkstad! =)


    100 kronor/bit är ju ett hutlöst pris. Hittade en sida när de står att en specialbeställd tårta efter ens önksemål kostar 29 kronor biten men ska man ha en bröllopstårta kostar det 55 kronor biten - Så fort ordet bröllop kommer fram blir det automtiskt dubbelt så dyrt. Funderar på att säga att tårtorna är till min 30 års fest och bara beställa i vit marsipan och sen dekorera själv med sugarpaste. annarrs går tårtan på 6700 kroror och det tycker jag är enormt mycket.

    Kan tänka miig att köpa vita tårtor från ica oxå men är osäker över deras fyllningar. Vill ha mousse men den får inte vara gjord på gelatin så det blir lite krångligare då. 
  • tesselessan
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 13:30:21 följande:

    Plättis och tesselessan: Jag vet, 100:-/bit är helt sjukt! Det hade tydligen ingen som helst betydelse vad den innehöll, det var dekorationerna som kostade. Och sex kallor med tillhörande blad tycker inte jag är så himla avancerat, det är i princip den enklaste blomman man kan göra i sugarpaste. 
    Jag hade förstått priset om jag hade bett om något superavancerat eller nån svindyr fyllning, men inte för några kallor... 
    55:-/bit kan jag acceptera om det är bra fyllning. 


    25 kronor per blomma hade ju kanske varit ett okej pris - men 25 kronor per bit är ju bara löjligt. Hoppas du hittar ett anannt ställe som du blir nöjd med. :)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!