Inlägg från: Sofia2015 |Visa alla inlägg
  • Sofia2015

    Vi som gifter oss 2015!

    Får jag också vara med i tråden? =)
    Vi förlovade oss för en vecka sen och har satt slutet på juli/början på augusti 2015 som datum för bröllopet!
    Börjar titta lite smått på allt redan nu... =)

  • Sofia2015
    filibustern skrev 2014-06-03 15:01:18 följande:

    haha! det är en fotograf som har spammat upp typ ALLA fotograf-trådar. gatt ju kolla in människan - otroligt billigt pris! 12-timmars för 5000kr! omg.. nästan för bra för att vara säkert.. och tyvärr finns väldigt dåligt om bilder... 


    Det är ju sjukt billigt! Jag jobbar själv som bröllopsfotograf (lite press på vår fotograf kanske ;) och jag skulle inte göra 12 timmar för mindre än 10 000:-, det är verkligen hur mycket jobb som helst. Tyvärr får man ju lite vad man betalar för i den branschen. 
    Plättis skrev 2014-06-03 14:32:46 följande:
    Klart du får! Jag och min sambo funderar på samma tidsperiod, och det kliar redan i fingrarna på mig att fixa allt. 

    Idag hittade jag två klänningar av samma modell som jag blev kär i förra sommaren, och jag är hur sugen som helst på att beställa! Dessutom har jag och min karl börjat prata om tårta, så idag slängde jag iväg ett mejl till ett bageri i stan och ska bara ringa för att boka tid med en av deras konditorer för konsultation :D Bäst är att de bakar allt laktosfritt och fixar glutenfritt utan problem, så våra alla våra gäster kommer kunna äta. 

    Egentligen är jag alltid ute i sista minuten, så det här känns helt overkligt. 
    Tack Plättis. :) Min syster är grym på att baka tårta, så jag har frågat henne om hon kan tänka sig att göra vår, men jag förstår om hon säger nej. Har ni tänkt några speciella smaker eller utföranden?
  • Sofia2015
    filibustern skrev 2014-06-03 15:35:28 följande:
    jo precis. det vore ju ett drömpris för OSS om dom OCKSÅ kunde ta bra bilder. har faktiskt skickat några frågor till dem. och dom hade tyvärr inga fler bilder att visa då dom nystartat, men att jag inte skulle ångra mig. det LÅTER ju bra det dom säger, men det är så svårt att veta! 

    hehe, ja er fotograf kommer kanske få det svettigt hahaha!
    Det bästa är att ta någon som man har fått rekommenderat, eller verkligen se till att de har en portfolio som tilltalar er. Men det är klart att det är lockande med ett så bra pris! Jag känner ju själv hur det rycker i snåltarmen... =P
  • Sofia2015
    filibustern skrev 2014-06-03 15:49:52 följande:
    *ASG*!!! jag DÖR!! hahahaha! snåltarmen!! hahahaha! u made my day. ne men som du säger - man, och speciellt vi, är ju ute efter billigaste bästa så att säga. hon vi har sopm första alt. är skitduktig, tar 4-5000 för två timmar, och 40 bilder tro ja det var. hon bor bara 6 mil ifrån vilket är bra! hon förstår naturen här så att säga :P
    Miss BW skrev 2014-06-03 15:39:28 följande:
    Kan de inte visa andra bilder då så man får en känsla för vad de tar för bilder. Är de vana att fotografera i kyrka (om ni ska ha kyrkobröllop) för det akn jag av erfarenhet säga är ganska svårt med ljus och allt. Gudtjänsten fortsätter ju trots att fotografen trilskar med inställningarna.

    Har de inte tagit bröllopsbilder förut så skulle i alla fall jag backa. Långt, långt bort.
    dom har ju lite bilder på sin hemsida, på barn, och jag menar - dom är inte dålig tycker jag. fina bilder! men det är ju vad JAG tycker. dock kan jag inte bilda mig någon uppfattning på så få bilder...  kanske Sofia2015 kan kolla in deras sida och säga sin proffs-åsikt om de få bilderna? ;P
    4-5000:- är ett jättebra pris, det ska du vara nöjd med :)
    Jag kan slänga ett öga på sidan! Vad är det för adress?
  • Sofia2015
    filibustern skrev 2014-06-03 16:26:59 följande:
    emy-photography.com. har fått några fler bilder på min mail.. alltså.. en del är bra, men en del har konstiga störande bitar i bilderna, ljusreflektioner (som ibland visseligen kan vara snyggt), grenar i vägen.. etc... som sagt, en del fina, en del... njaa.. det är dock inga bröllopsbilder, mest frukter, blommor stadskort etc.. 
    Hmm... svårt! Jag tycker att de få bilderna som finns på sidan är helt okej, men det är som du säger inga bröllopsbilder. Hon skulle säkert kunna göra ett jättebra jobb, men jag skulle absolut vilja se lite fler bilder. Om hon inte har plåtat några bröllop innan så tycker jag att hon ska börja med vänner och bekanta och öva på dem i första hand. Alternativt att hon går som assistent till en etablerad bröllopsfotograf.
    Alla måste ju börja nånstans =)
  • Sofia2015
    Plättis skrev 2014-06-04 07:10:06 följande:

    Det här bageriet är väldigt duktiga på laktos- och glutenfria bakverk, så av den anledningen känns det bra att anstränga sig lite mer på den punkten. Det känns som att halva gästlistan har någon allergi, men det kan vara jag som överdriver också :)

    Angående fotograf är en av min sambos bästa vänner en duktig fotograf, men vi vill ju att han ska få vara fri att fira med oss och inte behöva jobba. Men bilderna skulle vara mycket mer personliga om han fotade. Åh, tur det är ett år kvar! Jag tjatade hål i huvudet på min sambo igår om klänning, plus att jag bollade med mamma och mina systrar. De kom bara med nya förslag på klänningar istället för att säga något om de två jag valde mellan :P


    Mandelbottnar är väldigt gott, speciellt i kombination med mousse eller pannacotta. kanske en blåbärsmousse och en citronpannacotta? :) De smakerna går ju väldigt bra ihop! Sen kan man ju dekorera med choklad också. Ingen gäst som är citrusallergiker va? 

    Ett bra alternativ om man vill anlita en vän eller släkting som fotograf är att använda honom till porträttfotona bara, och låta honom fira utan kameran resten av dagen. =) 
  • Sofia2015
    tessguss skrev 2014-06-05 20:15:30 följande:

    Hej!
    Jag ansluter till tråden! Vi planerar bröllop till i september 2015. Håller just nu på att undersöka festlokaler. :)

    Mamma har börja titta klänningar och köpt bröllopstidning åt mig, så där har jag bra stöd. Fästmannen är på väg att bli intresserad av planering också. :)

    Det här med gästlista och budget känns svårast för oss. Vi har så stora kompisgäng att ta ställning till.

    Hur tänker ni kring gästlista?


    Vår gästlista exploderar! Det är ett jätteproblem. =/ Vi har båda stora släkter, men samtidigt känner jag att det är vännerna som gör festen. Helst skulle jag vilja bjuda ALLA vänner, men det går ju inte... vi är uppe i 85 pers och då har vi bara tagit med de "allra nödvändigaste".

    Sedan har vi en väldigt tajt budget också, för att toppa av liksom =)
  • Sofia2015
    Sävlind skrev 2014-06-11 01:19:23 följande:

    Hej hej!

    Ny här, hoppas det är ok att man hoppar in i tråden :)

    25 år från Halmstad, bor tillsammans med min blivande och vår dotter på 3 år.

    Efter 7 år fick vi äntligen tummarna ur och bestämde att vi ska gifta oss.

    Har satt 15/8 som preliminärt datum, så tänkte snart boka kyrka och lokal för festen :)

    Har dock svårt att hitta en vettig lokal för festen. Vi tänkte göra maten själva så behöver ha tillgång till kök med kyl, ugn och diskmaskin, och gärna porslin man kan låna. Har hittat en lokal som har det vi behöver, där man även kan hyra till linnedukar.

    Men vet även om en superfin lada som man kan hyra, men vet inte vad som finns där...

    Får ringa runt lite, men dessa är de hittills enda vettiga jag kunnat hitta.

    Men åh, vill ju planera allt nu på en gång, haha! ;)


     Välkommen! =)

    Jag har också lite svårt att välja lokal... vi tänkte också göra maten själv (ska ha BBQ-fest, så vi tänkte förbereda alla tillbehör och sen hyra in nån att sköta grillarna), men efter att precis har intagit soffläge efter att ha firat av min lillasyster som tog studenten idag tänker jag att vi MÅSTE hyra in nån som kan sköta markservicen och fylla på och plocka undan och sånt. Jag är helt slut!
  • Sofia2015
    filibustern skrev 2014-06-13 17:42:32 följande:
    efter mycket om och men fick ajg till det någorlunda. såhär ska vår insida till inbjudningarna se ut. typ. säg gärna om ni tycker texten verkar knas, för den var svår att få till.. och om ni tycker jag ska göra bilden mer genomskinlig... man blir som lätt "hemmablind"
    Rolig idé med björken i bakgrunden! Det blir en fin inramning. =)
    Jag tycker absolut att du ska dra ner opaciteten lite mer, nu vet jag inte vart du hade tänkt printa dem, men vanliga hemma-/kontorsskrivare mörkar gärna ner bilderna lite extra i min erfarenhet.
    Sedan skulle jag smacka på med rubriken ännu större, ert bröllop kräver uppmärksamhet! =)

    Vad har du gjort den i för program?
  • Sofia2015

    I dag hämtade vi ut min ring från guldsmeden där den har varit inlämnad på förstoring. Nu kan jag äntligen ha den på mig och jag ÄLSKAR den!! Tänk att min fina fästman kunde välja en så vacker ring utan hjälp! :)

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!