Inlägg från: Tingeling89 |Visa alla inlägg
  • Tingeling89

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej allihopa,

    Vilken underbar tråd detta är. Jag tänkte hoppa in också :)

    Blivande brud med prel datum den 21 augusti 2015. Nu ska allt bara kordineras med kyrka och lokal(svårare än väntat märkte jag).

  • Tingeling89
    augusti skrev 2014-04-15 11:54:28 följande:

    Hej tingeling! Vi gifter oss en dag emellan. Jag gifter mig lördag den 22 augusti! I Stockholm. Vart gifter du dig?


    Åh vad kul. Det blir säkert riktigt bra väder den helgen *håller tummarna*

    Jag kör i Stockholm jag också. Så letar bra lokaler med rimliga priser. Har hittat en som heter Källaren i gamla stan. Någon som hört något om denna eller varit där? Hur var det i så fall?
  • Tingeling89
    augusti skrev 2014-04-15 16:36:21 följande:

    Haha det var så jag tänkte, att vädret säkert var bra då

    Är faktiskt på väg nu att kolla vår lokal. Hoppas den duger! Såg fin ut på bilderna


    Åh spännande! Hur var lokalen? Vilken har ni tänkt?

    Jag har varit på så många hemsidor att jag börjar känna mig lite yr :P
  • Tingeling89
    augusti skrev 2014-04-16 18:11:42 följande:
    Lokalen var perfekt för oss! Det är på M/S Borgila på söder mälarstrand. Då hyr vi hela båten över lördagen till söndagen, Jag älskar vatten och utsikten över stockholm är fantastisk. Det enda var att de håller ju på o bygger citytunneln så det är massa byggröra runt omkring, men det är väl borta tills dess hoppas jag....

    KOllade också hur mt som helst, men tillslut valde jag att köra på lokal där man kan ta med egen mat o dryck. Blir billigare, och bättre tror jag, då man får mer för pengarna :)

    Vad tänker du på för lokal?
    Frults skrev 2014-04-16 16:43:38 följande:
    Tingeling89:

    berätta om ditt bröllop!
    Hur vill du ha det? tema? lokal? vigsel?
     :D:D

    Augusti: Det låter ju stårlande. Vad skönt att känna att man har bestämt sig :)

    Så här är lite min tanke. Inget exakt tema(sommarbröllop), men jag har valt mina fäljer som det ska gå i. Jag tänker mig Rött, silver och svart(vet att svart har varit lite tabu, men känner att det kommer bli mer klassiskt än goth).

    Jag vill ha en lokal där maten ingår. Vill verkligen inte känna den pressen innan(har tyvärr inte så många som kan hjälpa till med matlagningen i familj och vänner). Så jag tror att lokjalen Källaren som jag nämnde blir perfekt. Ska nu bara ta mig dit och kila in dem i verkligheten ochså.
    Då kan vi gifta oss i Sofia kyrka, som min m2b verkligen gillade, och sedan är typ planen att bussa alla bort till gamla stan. Har kollat med några bolag och det är ganska rimliga priser.

    Sedan är det allt med det som faktiskt ska ske på dagen. Sitter på lugnare stunder och funderar på vad som faktiskt skulle uppskattas. Gärna tips på roliga lekar eller liknande om ni har något :)
  • Tingeling89
    augusti skrev 2014-04-17 14:28:38 följande:
    Snygga färger, har också funderat på rött svart och vitt, men känner att det inte passar mig o lokalen trots allt. Det kan bli riktigt snyggt o classy dock!

    Jag tänker inte laga mat själv o ingen jag känner är så pass duktig att det duger till mitt bröllop haha, blir catering. Sofia är vacker! Kan man boka kyrka redan nu? Trodde det var minst ett år innan.
    Nä de är som du säger, max ett år innan. Så kommer tokringa när dagen väl kommer :P

    Förstår precis vad du menar med maten. Plus att det är så skönt att inte ha den stressen.

  • Tingeling89
    Sniff skrev 2014-04-23 12:33:22 följande:
    Jag har redan bokat kyrka, ska gifta mig 30/5-2015. Kanske är det olika i olika församlingar, så kan ju vara bra att höra efter i alla fall :)
    Jaså?? Vilken stad ska du gifta dig i? För alla hemsidor för kyrkorna som jag kikat på har varit tydliga med att det är ett år som gäller.

    Vill inte råka missa här inte :)
  • Tingeling89
    Sniff skrev 2014-04-23 14:40:48 följande:
    Jag gifter mig i Uppsala, i Gamla Uppsala kyrka :)
    Aha, då skiljer sig det nog från Stockholm :)
  • Tingeling89
    filibustern skrev 2014-04-27 18:58:02 följande:

    var neri källaren och kolla efter grejer i några verktygslådor och fann dessa! Här ska återbrukas - blir en snygg corsage till fästmannen!:P


    Vad smart!
  • Tingeling89
    Plättis skrev 2014-04-29 08:25:24 följande:
    Om jag får önska har vi bara närmaste familjerna, alltså föräldrar syskon och far- och morföräldrar, med på vigseln. Sedan går vi ut och äter middag tillsammans och alla åker hem. Vid tillfälle har vi sedan en jättefest tillsammans med alla vänner, kusiner och andra vi vill fira med :) 

    I sommar ska vi flytta från en pytteliten tvåa till en helt enorm fyra, så igår sa min sambo "vi får se om vi har råd att gifta oss" och det är ett mirakel att han överlevde blicken som följde :P Jag är också medveten om att vi inte vet om det finns utrymme i ekonomin att spara när vi bor dubbelt så stort (men lyckligtvis inte så väldigt mycket dyrare). Så nu tänker jag börja lobba stenhårt för mitt förslag!

    För min egen del kan vi lika gärna träffas i mina svärföräldrars trädgård och grilla som middag, det är inte den uppklädda festen jag är ute efter. 
    Haha att han ens vågade. Jag håller tummarna för att du får som du vill. Det är inte som du kräver så mycket med bara närmsta familjen :)
  • Tingeling89
    frkmaria skrev 2014-05-03 22:58:49 följande:

    Ett bra besked är att vi börjat få ihop en bra summa på bröllopskontot. Det eftersom sambon nu har inkomst i form av csn. Därtill kommer han sommarjobba på heltid vilket gör det ännu bättre i sommar! Så vi kommer nå vår tänkte budget redan efter sommaren tror jag (bara 15.000 kvar och har sparat 10.000 de senaste 2 månaderna!). Skönt! Då kan man börja spara till bostad när man väl nått den gränsen... och kanske resa lite! ;) 


    Gud vad skönt att ha kommit så långt. Har typ sparat 5000 och planen är att spara 40000 tills nästa år(måtte fästmannen få jobb inom kort). Jag som också sparar till lägenhet smtidigt. Man kanske borde delat upp det, men vill så gärna göra allt :)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!