Inlägg från: Zaarah84 |Visa alla inlägg
  • Zaarah84

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej! Här har ni en till som ska gifta sig, datumet blir den 30/5-2015 och eftersom vi redan är gifta borgligt (bara min syster och svåger som vet om det) så ska vi ha ett riktigt bröllop nu Har dock ingen aning om hur det ska se ut, om de blir kyrkbröllop eller något annat och vi vet inte hur många gäster. Mannen tycker det är långt dit så han är inte så intresserad av planering ännu medan jag kollar etsy, pinterest osv mest hela tiden

  • Zaarah84

    Nu har jag spenderat hela kvällen med att surfa runt och kolla vad lokaler, mat osv kan kosta och var vi skulle kunna vara. Har även gjort en prelimininär gästlista som slutade på 81 gäster men då är 13 st barn under 7 år som förmodligen inte kommer då deras föräldrar brukar lämna dem hemma vid bröllop Men det lär inte bli något jättebilligt bröllop om det blir som jag räknat nu, runt 80 000 kr. Fast får kanske prata med mannen också :D

  • Zaarah84
    cljung skrev 2013-08-24 22:30:53 följande:
    Vi ska gifta oss den 25/7 2015! Skönt? Har fjärilar i hela kroppen redan och det är två år dit, haha har redan Börjat pyssla till festen med :D har gjort inbjudnings lista och placerings kort och setvett ringar :D och ett Förslag på placering. Har även bestämt mig för att köpa lakan på Ikea och göra fina stols överdrag! Längtar otroligt mycket dit. Och ja min blivande man ska ta mitt efternamn :D när vi bokade kyrkan Så bokade vi även fest lokal :D är jätte hätligt att ha det bokat. Har räknat med att allt kommer gå på Ca 50, 000. Men sparar mer då man har i fall outförsägbar kostnade dyker upp och så har man lite till resan Med, har ni funderat på vad ni vill ha i bröllops present?
    Oj vad mycket du har hunnit med Vi har inte bokat någonting ännu men har kommit fram till att det är dags att börja kolla runt på lokaler och var vi vill gifta oss.
  • Zaarah84
    cljung skrev 2013-08-25 21:29:24 följande:
    Förresten är man dum om man inte väljer din systet dom " huvud tärna" ??
    Min syster ska inte vara brudtärna och jag var det inte på hennes bröllop. Förstår inte varför hon måste vara det Hon får vara tostmaster istället tillsammans med sin man, jag var det på hennes bröllop så nu får hon igen, haha. Måste vara det värsta hedersuppdraget jag haft på ett bröllop.
  • Zaarah84

    Här hemma har jag fått med mannen på planeringståget så nu har vi förmodligen hittat lokal, ska bara titta på den också men ser bra ut på bilderna. Har bestämt hur tårtan ska se ut och förmodligen varifrån vi ska catera maten. Eftersom vi snart ska få barn igen så känner vi att det är skönt att komma igång så vi inte ska göra allt sen när vi har två små yrväder

  • Zaarah84
    Trattkantarellen skrev 2013-09-04 11:04:18 följande:
    Hej! Vi ska gifta oss i maj 2015, antingen 23/5 el 30/5 som det ser ut nu. Vi har i princip bestämt lokal, men ska dit och kolla innan vi bestämmer oss. Budget har jag börjat skissa på, så man vet hur mkt som behöver sparas. Såfort jag tror att jag fått med allt kommer jag på något mer.. Det är dyrt med bröllop :-P Har börjat kika lite på klänning och så, samt fundera på tärna. Min m2b är dock ingen planeringsfantast (vilket jag är) så han tycker jag är ute i fruktansvärt god tid. Ska nog visa honom den här tråden så han får se att det finns fler som är ute i god tid /Sara
    Vi ska gifta oss 30/5-2015 Min man tycker också vi är ute i väldigt god tid men det är ju bra att ha koll på hur mycket som behöver sparas och att fundera på hur man vill ha det. Jag är inte så bra på att hålla i pengar så en budget är nödvändig, är lätt att det springer i väg annars.
  • Zaarah84
    frkmaria skrev 2013-09-04 14:09:35 följande:
    Kul med lite nya i tråden och att det händer lite! :D

    Bordsplacering fasar jag inför (skjuter upp, vi har ju ingen färdig lista än!).

    Jag vill börja planera men blir bara ledsen över alla kostnader så lugnar mig lite tills jag vet vi har ekonomi att börja spara. Vi har dock börjat skriva in alla våra utgifter i en bok! Detta är lite för att se vad vi kan spara in på och hålla koll på våra pengar.

    Däremot hittade jag en fantastisk klänning på jjshouse som jag sååå gärna vill beställa.. men ska gå ner 17 kg till först! Perfekt att det blir figursytt. Någon som vet hur det funkar och om det funkar?
    Här är den iaf: www.jjshouse.com/Ball-Gown-Sweetheart- Chapel-Train-Satin-Tulle-Wedding-Dress-With-Ruffle -Lace-Appliques-002011413-g11413
    (jag vill har cerise, lila och brun/beige eller svart/vitt som tema.. min sambo är inte så förtjust i "tjejfärgerna" dock. (Rosa och turkos är mina favorit men inte direkt hans... lila är ok men inte om det bara är roa och lila, så därför funderar jag på att lägga till antingen brun+beige eller svart+vit för att väga upp det lite.))
    Dock lite osäker på det silvriga som är på klänningen, axelbanden och det runt brösten. Blommorna älskar jag! :)  
    Jag tyckte den var fin men inte alls min stil men det är ju det som är charmen med bröllopsklänningar Fast gillade inte det silvriga, det kunde fått vara vitt kanske? 

    Färgtema är svårt, vi gifter oss i slutet av maj för att jag (förhoppningsvis) ska kunna ha liljekonvaljer så vi kommer att ha grönt och så någon mer färg tror jag som tema. Klänningen jag tittat ut ser ut så här förresten, blir det inte denna så blir det något i den stilen. Vill gärna ha ärm och knälång


     
  • Zaarah84
    filibustern skrev 2013-09-05 17:47:29 följande:
    zaarah84: söt klänning! och jag gillar tanken på liljekonvaljer till det! älskar konvaljer också^^ tycker utformningen på klänningen verkar som så.. avspänt ut. :) brudklädd, men ledig om du förstår? :) like it. 

    för övrigt kom jag att tänka på en sak - tårtspaden, det är väl typ det som man lätt glömmer :P kom på att vi måste väl köpa några fina.. har ju bara min lilla finspade och ett set med kniv och spade som är som plastaktigt. MEN ddå kom jag ju på att jag har en inspirationsbild:

     


    typ sisådär, och vet ni: jag har EXAKT sånna billiga bestick här hemma, det som är skillnaden är att dom här på bilden har bundigt jutesnöre runt! hah! problem löst! gick och kände lite på mina också, så dom är stadiga. och dom är tillräckligt stadiga i alla fall! nu bara diska upp dom lite, och så stoppa i någon låda så man kommer ihåg dom. sen införskaffa jutesnöre. :D och det ska vi ändå göra och använda till inbjudningskorten bl.a så. det är ju bara att skaffa lite extra. gud så kul det är att hitta billiga alternativ! 
    Tack, vill verkligen ha en klänning som jag kan röra mig i och som känns bekväm så hoppas på att köpa något i den stilen

    Bra du skrev det med tårtspade, känns som något man lätt kan glömma så jag sparade bilden i min inspirationsmapp
  • Zaarah84
    Lindijoo skrev 2013-09-09 11:15:43 följande:
    Jäklar va ni planerar tjejer! Roligt Men är ni inte oroliga att ni ångrar er om något när ni är så tidigt ute? Bara undrar. Många roliga idéer får man här iaf!
    Jag har ju ett extremt kontrollbehov så känns bara skönt att vi förmodligen hittat lokal, även om hon som har hand om bokningarna sa att vi var tidigt ute Kyrka har vi inte bestämt ännu men däremot tema och ungefärligt antal gäster och budget. Har förmodligen bestämt vem som ska baka tårtan också, ska provsmaka någon gång de närmsta veckorna för att ha det klart Vi får barn snart, inom en månad, så vill ha en del klart för tiden lär gå så rysligt snabbt sen med två barn.
  • Zaarah84
    frkmaria skrev 2013-09-12 19:20:02 följande:
    Åh. BTW. Vad tror ni blir billigast kontra värt besväret: att köpa bröllopstårta (runt 50kr biten kan jag tänka mig och nästan 100 pers = nästan 5000) eller att baka en själv (ingen aning om kostnaderna, man måste säkert testa ett par gånger dessutom, bakar ju inte en till nästan 100 pers bara sådär utan att först testa).. :) (och så måste man komma på bra kombinationer, och jag tror dessutom det blir lättare om man först har en allergilista så man utesluter vissa moment direkt). 
    Vi kommer att köpa tårta, kommer kosta runt 65-70 kr/bit och runt 80 gäster. Jag brukar baka mindre tårtor till kalas och liknande, med dekorationer och täckta med marsipan/sugarpaste och det blir sällan så billigt som man tänkt och tar tid. Jag ska göra en tårta till tisdag och baka bottnar har jag redan gjort, sen ska man göra fyllningar som ska stå i kylen ett tag, den ska fyllas, den ska få gosa till sig en dag, sen dekoreras. Men det beror ju som sagt på vilken typ av tårta ni vill ha och hur avancerad den ska vara. Men personligen vill jag inte stå och baka tårta dagarna innan bröllopet, lär har tllräckligt att tänka på ändå
  • Zaarah84
    20140222 skrev 2013-09-12 20:10:14 följande:
    Jag undrar vad en toastmaster & toastmadame gör på bröllop? Glad
    Vad deras uppgifter är liksom?

    Vad heter toastmaster och toastmadame på svenska? Glad

    Vad gör ett värdpar? Glad
    Lika där, så undrar jag vad deras uppgiffter är?

    Jag är dåligt påläst på dessa ämnen.
    Jag var toastmadame på min systers bröllop tillsammans med min svågers syster. Det värsta jag gjort på ett bröllop Som de andra skrev så har man koll på talen, om det ska sjungas, läsa telegram. Det var oss serveringspersonalen pratade med om de undrade något, vi styrde och ställde helt enkelt under hela festen så brudparet kunde koncentrera sig på att ha kul Ett jobbigt uppdrag enligt mig som är kontrollfreak så nu när vi gifter oss får syrran och svågern igen och och får vara tostmasters :D

    Ett tips är att de som är toastmasters är människor som man umgås mycket med och som vet exakt vad ni förväntar er av bröllopsfest osv.
  • Zaarah84

    Idag har jag och mannen provsmakat och diskuterat bröllopstårta. Är så mätt nu trots att man bara smakar lite åt gången Tur det är länge till bröllopet för hon som ska baka gav oss massor med saker att fundera kring när det gäller utseendet. Smakerna bestämde vi däremot idag, blir browniebotten och vanlig chokladbotten, fyllning krusbär och citron. Mmm... så gott! 

    Nu ska jag bara fixa tid att kolla lokalen också så är det viktigaste klart... Ja och så kyrkan då.  

  • Zaarah84
    filibustern skrev 2013-10-03 18:33:54 följande:
    åå va kul! längtar tills vi får beställa tårta, vet dock inte om just vår bagerska låter kunderna provsmaka... 
    krusbär och citron? lät lite speciellt. men så har jag inte smakat krusbär (tro ja):P  
    Jag hade inte smakat krusbär innan idag men tillsammans med citron och choklad blev det kanongott. Sött och syrligt i en bra kombination. Jag körde på våga vägra choklad och hallon-fyllning för det har det varit på nästan alla bröllop jag vart på :D 
  • Zaarah84
    frkmaria skrev 2013-10-03 19:46:01 följande:
    Åh, både krusbär citron och vit chokladmousse med hjortronmousse låter supergott!

    Jag (som inte har varit på så många bröllop...:P) håller faktiskt på att provbakar tårta idag.. för skojs skull. Bottnarna är nutellabrownies och emellan har jag gjort hallonmousse och vit chokladmousse. Sen ska jag har vit chokladmousse-kräm runtom och täcka med marsipan. Blir det bra så kanske jag baskemej gör tårtan själv! :P Vi får se! Det ser iaf ut att bli riiiiiktigt bra!
    Nutellabrownies? Recept tack  
  • Zaarah84

    Hej tjejer!

    Jag var inne här och skrev ett tag i höstas men sedan fick vi barn nummer 2 i oktober och efter det har det varit full fart här hemma. Vi bor i alla fall i Halmstad och gifte oss borgeligt och i hemlighet den 5/1-2012 och nu ska vi gifta oss "på riktigt". Datumet är den 30 maj 2015.

    Vi har kommit rätt långt i planeringen, lokal är bokad och det är även präst och kyrka. Vi har preliminärt bestämt vem som ska göra maten, en kompis man är kock och han ska förmodligen fixa det. Tårta är typ beställd, ska bara bestämma hur den ska se ut Inbjudningar, save the date-kort, tackkort och allt annat sådant gör min mans chef som är konstnär gratis åt oss, vi ska bara skriva ut dem. Band är bokat till festen och vår budget är klar, blir på ca 80000 kr. Vi har dock turen att våra föräldrar är med och betalar ca 20000 kr var av den summan

    Nu fattas "bara" klänning, ringar och fotograf.

    Jag började träna hemma i januari och har hitintills tappat ca 12 kg och massor av centimeter men har en del kvar innan bröllopet. Mitt tips till ersom inte är så förtjusta i att träna är att ha stenkoll på kosten istället, det gör mer än man tror. Och ät inte för lite för att ni ska gå ner i vikt, jag äter mer än någonsin men rätt saker och det funkar. Märks direkt när jag inte sköter kosten (typ som denna helgen) :D


    filibustern skrev 2014-06-22 16:53:04 följande:

    Äsch, nu är de ju fortfarande så jag inte kan skriva inlägg på datorn, aja. Hittade inte facebooksidan, finns bara en med 2013



    Det är för att gruppen är hemlig, då måste man bli inbjuden för att se den. Jag letade också efter den innan jag kom i håg det
  • Zaarah84

    Nu har jag skickat pm till dig :) Hamnar säkert under övrigt.


    Trattkantarellen skrev 2014-06-22 20:26:45 följande:

    Ni kan leta upp mig på Facebook så kan jag bjuda in er. Sara Nilsson heter jag, samma bild som här på Bröllopstorget.


Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!