Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vad säger man istället för "Tills döden skiljer oss åt"?

    Helenis skrev 2013-07-13 00:27:21 följande:
    Du vet heller inte säkert att det är en riktig präst som ligger bakom profilen. 
    Det är väldigt säkert att det är en riktig präst bakom nicket Kjell Präst.
    Jag tror inte att bröllopstorget skulle ta in honom som expertråd (om du går via "fråga experterna") om dom inte har kollat att han är en riktig präst. 

    Vissa saker får inte prästerna ändra, eftersom det strider mot reglerna som Svenska Kyrkan satt upp. Dom riskerar sitt jobb om dom gör det.
    Men vissa gör det ändå pga "fanatiska/militanta" brudar som tror att vigseln handlar om bara dom och att allt ska anpassa sig efter vad dom tycker.
    Det är fel. Det är bättre att alla präster håller på reglerna som är uppsatta, så blir det inte så förvirrande för att "vissa får"...

    Att man kan få gå in till speciell musik har inget med själva vigselordningen att göra. Så oavsett om det är "Prinsessan Leia och Luke Skywalker" som går in till "The Empire strikes back" så får dom ändå samma frågor och avge samma löften.
    Vi hade medeltidstema. Det enda som vi ändrade i samråd med prästen var att vi hade brudöverlämning (eftersom att en "riktig medeltia cermoni" skulle vara väldigt förvirrande för gästerna då vigseln sker utanför kyrkan innan man går in för gudstjänst) och så lästes Fader Vår på latin. Sen hade vi medeltidsmusik som in och utgång + psalmer där antingen text eller musik var skrivna på 1300-talet.
    Men vi var fullt medvetna om att det är Prästens Gudstjänst i första hand. Inte vår vigsel... Den är liksom sekundär i sammanhanget och vi är deltagare i detta... 
Svar på tråden Vad säger man istället för "Tills döden skiljer oss åt"?