• daniiel

    Vad sänder det ut för signaler?

    Jag håller med dig snowstars, som att dom vill tala om att dom ska viga sig och man nog är välkommen om man vill, men att brudparet helst vill ha dagen för sig själva.. men å andra sidan, så skulle jag nog tänka att eftersom man fick en inbjudan, så måste dom ju vilja att man kommer. Det är dock så stor vikt vid att det inte blir någon middag och/eller fest, och så lite krut på att det faktiskt är en vigsel.. så jag skulle nog bli aningen förvirrad. När datum och tid är utskrivet, så kanske det känns som lite bättre balans.

    Jag skulle nog dock förvänta mig att bli inbjuden till en fest vid senare tillfälle och skulle nog undra när det kan tänkas bli. Med tanke på formuleringarna "vi denna kväll festen hoppar över" och "vi kan ta firandet en annan gång".


  • daniiel
    Ela skrev 2013-07-11 12:46:25 följande:

    Skickade bild på inbjudan,


    som sagt.. vi har redan pratat med alla så de vet om upplägget. Det är bara tanken att det ska bli en lugn o mysig vigsel vilken man är HEMSKT VÄLKOMMEN på.


    Ja, det är ju toppen, men nu frågade du ju oss här på forumet vad vi tycker att texten sänder ut för signaler och hur vi skulle tolka en sådan inbjudan. Jag svarade bara på hur jag förmodligen hade tänkt och resonerat om jag hade fått en sådan inbjudan. Om du nu är så säker på att alla era gäster kommer förstå precis vad ni menar osv, så spelar det väl ingen roll vad vi här tänker och tycker om det hela?

    Men som sagt, det jag skrev var min åsikt. Jag hade förstått att jag var välkommen, men jag vet inte om jag jag direkt hade känt mig supervälkommen. Svårt att säga... Jag tycker som sagt att det var mer krut på att förklara delen som gästerna inte är välkomna på, som ni kommer skippa, än delen som gästerna faktiskt är välkomna på och som är det viktiga under dagen.
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-07-11 12:50:55 följande:
    Kortet gör ju dock att man får lite andra tankar. Där står det ju klart och tydligt "vi gifter oss" till exempel, det låter ju lite inbjudande.  Vet alla redan upplägget så behöver de ju inte fundera.
    Jag håller med. När man ser kortet, så känns det lite annars. Då står namnet stort, det är bilder på ringar och det står att TS ska gifta sig. Det blir lite annat fokus än om man bara läser texten.
  • daniiel

    Jag tror att det kommer bli toppen, och om ni skulle få några presenter ändå, så är det bara att tacka och ta emot. Vi hade nog tex bara köpt något litet, symboliskt, om vi stod ganska nära brudparet en sådan här gång. Hade det varit ett syskon eller bästa-bästa vän, då hade vi nog gett något någon dag efter eller före om man träffades då. Jag tänker att om ni ska ha middag med familjen kvällen före, så är det nog mer troligt att ni får någon present där :)


Svar på tråden Vad sänder det ut för signaler?