Inlägg från: niriel |Visa alla inlägg
  • niriel

    Brudbukett

    Turkost kan vara en knepig färg, men det bör väl inte vara omöjligt? Gerbera går tydligen att få i alla möjliga färger (dock inte blått fick jag veta...) så det kanske är ett alternativ? Vitt borde inte vara något bekymmer alls att hitta, men gå till en florist och hör gällande eventuellt torkosa blommor!

  • niriel
    Sara1991 skrev 2013-07-10 13:43:41 följande:
    Niriel: Naturligt så finns de ingen blomma som är riktigt turkos utan då enbart blåa. Så vill man gärna ha turkosa blommor så är de färgade blommor som gäller, finns ganska mycket att få tag i . Kan också meddela att de finns blåa germini att få tag i , germini är som gerbera men lite mindre . Jag har haft de till brudbuketter några gånger :) De är inte så vanligt men går att beställa :) Personligen så är jag inget fan av färgade blommor utan skulle precis som tjejerna ovan föreslå band , nålar och annan dekoration:)
    Ja, nä, det hade jag faktiskt koll på... Turkost är ju inte en så hemskt naturlig färg mer än på kopparhaltigt vatten. Gerbera tog jag som exempel för när jag letade blå blommor för att "fylla ut" min bukett med frågade jag om just gerbera, vilket floristen informerade mig om att det går att färga till alla färger utom blåklints-blå, vilket var färgen jag var ute efter. Just den färgen blev tydligen rätt blaskig och hade svårt att bli bra, så den rekommenderades inte. Men turkosa gerberor har jag för mig att jag har sett, så det kändes som ett bra exempel... Flört
Svar på tråden Brudbukett