• CoG

    Har ni fått frågan om äktenskapsförord?

    Vi har inte fått frågan men jag tog själv upp den med min blivande då det var bestämt att vi skulle gifta oss.

    Jag har inte själv några tillgångar men han har en del pengar som han fått i gåva av sina föräldrar och även pengar han ärvt av sin mormor och det är pengar som borde vara öronmärkta tycker jag.
    De som gett pengarna till honom har sett det som hans pengar, dom har jag inget att göra med anser jag själv.
    Sen om han använder dom pengarna för att köpa ngt vi båda anv (ny tv eller ngt annat till vårat gemensamma hem), då är det ju hans val.
    Men skulle han tex anv pengarna för att köpa en stuga, då är även den stugan hans om vi skiljer oss.

    Vi har en bostadsrätt ihop, jag har ett barn sedan tidigare och vi har ett barn gemensamt.


    Då vi ändå var och skrev på papperna passade min blivande på att skriva ett testamenta som gör att både vårat gemenamma och även mitt barn sedan tidigare får lika stor arvslott om han han skulle gå bort.
    Sedan har vi tecknat var sin livförsäkring så att det ska vara möjligt att bo kvar även om det värsta skulle hända.

    Min dotter träffar inte sin pappa alls, så för henne är min blivande även hennes pappa och då hon blir 12 år ska vi se om det är möjligt att han får adoptera henne.
    Men nu hade ju inte det med själva frågan att göra :)

  • CoG
    Lenblo skrev 2013-07-11 14:02:47 följande:
    Observera att ni bara kan testamentera bort hälften av vad vardera partens del om det finns särkullbarn. Den andra hälften måste lösas ut ändå! Det kan ju lösa sig om barnen frivilligt väljer att vänta, men det finns gott om styvföräldrar som för sent insett att styvbarnsrelationen inte var alls så god som de trodde... Obestämd Det finns sätt att komma runt det om man vill kunna sitta i orubbat bo, olika krångliga och med olika nackdelar. Ta hjälp av en jurist!
    Men såna gånger är det väl bra om man har livförsäkringar så att man kan lösa ut barnen utan större bekymmer om det skulle hända ngt?
    Så resonerade våran bankkontakt iaf, just för att jag har ett barn sedan tidigare och att hon ska ärva mig direkt om ngt händer mig.

    Får vi igenom det med adoption om ngt år blir det en annan sak, men det är ju bra att allt fungerar om det skulle bli ngt.
Svar på tråden Har ni fått frågan om äktenskapsförord?