• Pagnie

    Har egentligen inte råd med bröllop, men vill så gärna gifta mig!

    det där är en svår sits du sitter i. men jag tycker verkligen inte ni har varit tillsammans så länge än att ni måste stressa att skaffa barn.
    och du tänker precis som jag att du vill ha ditt drömbröllop för du gör det ju bara en gång. precis så gjorde vi. Studerade klart och blev klara förra sommaren, nu gifter vi oss om 4 dagar och lägger 250 000 på vårt bröllop som blir vårt drömbröllop och vi har inte dragit ner på något alls.
    vi har fått det precis som vi vill. och nu har jag ägglossning på bröllopsnatten så vi kör igång då. Mycket lättare att spara till ett bröllop om man inte har barn.

  • Pagnie
    Pippilångstump skrev 2013-07-09 13:51:26 följande:
    Stressa med barn? Nej det behöver man inte, men man kan hemskt gärna vilja ha barn, oberoende av ålder och det kan verkligen svida djupt i ditt hjärta även om du är ung. Som ofrivilligt ogravid som 20-21 åring vet jag precis hur jobbigt det är, då hade jag redan längtat mig blå sedan jag var 16 år. Och att då få höra att man inte behöver stressa eller vara ledsen för att det inte går, för man har ju så många år på sig. Ett - två år som 20 åring eller som 30 eller som 40 är precis lika långt, mest troligt långsammare som 20 åring än som 40 åring.

    Vilken skillnad mot att få barn vid 30 och min man var 42 då vår gemensamma dotter föddes. Vilka gratulationer. Var tom folk som sa att de tom blev gladare över att han skulle ha barn än de själva (4 kollegor fick barn precis samtidigt).

    Personligen tycker jag att man ska skffa barn när man vill (självklart att man vet att man kan ge barnet en bra uppväxt och ett bra liv och kunna stå på egna ben) och aldrig för att man känner att nu borde jag, tänk om jag ångrar mig senare?!
    jag vet precis vad du menar. jag har också längtat efter barn jättelänge men även om man längtar så ska man inte stressa.
    Men det är ju min åsikt helt enkelt. Vi har som sagt längtat båda två väldigt länge men vi väntar ändå för att få en bättre situation (vi ville båda plugga klart och ha jobb samt vara gifta först).
    Och eftersom dom "bara" har varit tillsammans i 2 år och ts pluggar så tyckte jag att hon inte behövde stressa och att det är klokt att ta bröllop först eftersom det är lättare att spara pengar utan barn.

    och hon hade ju åldern på sin sida med så att säga.

    och även om man längtar vääääldigt mycket så behöver man inte ta illa upp bara för att någon säger så där. låter bara som du är lite extra känslig för jag får höra det ofta av familj att vi inte ska stressa för vi är unga än trots att vi gifter oss på lördag och är utbildade och har fast jobb.

    Så jag kom bara med dom tipsen jag har och ts får tolka det hur hon vill.
  • Pagnie
    Pippilångstump skrev 2013-07-09 16:24:03 följande:
    Jag hade inte pluggat klart, hade gått ett år av fem när jag blev gravid.

    Men det säger inget om du gammal TS är heller.
    ja men det är du det och om du frågar mig så är det inte optimalt heller. Men alla fungerar inte lika och vissa vill utbilda sig först andra är det inte lika viktigt för.
    Så förstår inte varför du reagerar så mycket när det bara var ett tips till ts så inget som rör dig över huvudtaget.
Svar på tråden Har egentligen inte råd med bröllop, men vill så gärna gifta mig!