• Äldre 8 Jul 16:04
  19511 visningar
  68 svar
  68
  19511

  Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...

  Inte för att vara "sån", men det kanske inte är så svårt att få ihop ett bröllop för 15.000kr (75 personer) om man har tex en vigselring inom familjen som kan användas, om man har turen att hitta en klänning för en billig peng som man känner sig fin och bekväm i, har en dopklänning hemma som går att använda till barnet, får presentkort på hårsalong osv, men framförallt om man får kött till maten, har någon som kan tänka sig att ställa upp gratis och laga maten, skippar bröllopstårta och räknar stor del av drycken utanför budget.

  Det är väldigt långt ifrån alla som har allt detta och om vi hade haft sådan tur, så hade det varit "a pice of cake" för oss att komma väldigt billigt undan också. Det är jätteroligt att ni har så många som kan hjälpa er och ställa upp för er och att ni kan tänka er ett bröllop utan tex fin bil att åka i (menar inte att er bil nödvändigtvis är ful, men du förstår nog vad jag menar), utan bröllopstårta, med en kinaklänning, med att sova hemma osv. Det är ju dock många som vill ha "hela paketet" när dom lix ska göra slag i saken ;)

  Därför kan jag tycka att just kommentarer som "Jag ser inte svårigheterna med det riktigt" är lite.. onödigt kanske, för många kanske skulle drömma om att ha era förutsättningar, men hur dom än vrider och vänder på det, så lyckas dom inte hitta någon jägare som vill donera kött till 75 personer eller har en nära vän som är fotograf tex ;)


 • Äldre 8 Jul 16:30
  #6
  Popaulolinona skrev 2013-07-08 16:20:09 följande:
  Nej, det är mer just formuleringen "Inte svårt om man vill" och "Jag ser inte svårigheterna med det riktigt" som jag reagerade på, för det finns dom som har 75 gäster att bjuda, men ändå inte har någon jägare, någon som vill/kan laga mat, någon fotograf osv i släkten eller vänskapskretsen. Plus att dom flesta brukar räkna in drycken för hela kvällen i budgeten för bröllopet, men många har ju bar till självkostnadspris. Nåja.. Det kan alltså finnas svårigheter med att få det att gå ihop även om man vill.

  Och som sagt, det är ju toppenbra att ni får det bröllop ni vill ha för en peng som ni känner er bekväma med att betala. Inget ont om det. Ett bröllop för 150 000kr behöver absolut inte vara bättre än ett för 15 000kr. Jag försökte inte säga något sådant. Vårat bröllop var inte speciellt dyrt heller (om man räknar i bröllopssammanhang), och vi fick hjälp av våra gäster, dock med ekonomiska bidrag och inte praktiska saker.

  Och ja, det är många som väljer att köpa en kinaklänning, men jag vet alltför väl att det inte enbart är solskenshistorier och många spenderar ändå mer än 940kr på klänning + skor. Återigen, toppen att du lyckades hitta det, jag är verkligen glad för din skull :)

  Jag vill verkligen inte att du ska tro att jag på något sätt missunnar er erat bröllop eller tycker att ni har gjort något fel, för så är det inte och jag både tror och hoppas att erat bröllop ska bli jättebra! :)
 • Äldre 8 Jul 16:33
  #7

  Och jag kan ju tillägga att vi har ett par bekanta som gifte sig för ca 6kr (eller vad nu porokostnaden är) ur egen ficka och planerade hela sitt bröllop på drygt en vecka ;) Dom hade visserligen bara ca 25 gäster, men ändå..

  Beroende på vad man har för förutsättningar, förväntningar, önskemål och krav.. ja, då kan det ju i princip vara gratis att gifta sig, inkl festligheter efteråt :)


Svar på tråden Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...
Logga in
Bli medlem