• Äldre 22 Nov 06:19
    35996 visningar
    139 svar
    139
    35996

    Dalabrudar

    Hej! Jag ska gifta mig den 24:e maj 2014 i Torsångs kyrka i Borlänge :)


    24:e maj 2014
  • Äldre 25 Nov 12:38
    #17
    Kala skrev 2013-11-24 18:47:35 följande:
    Veronica84 och Hanana: vad roligt! Välkomna till tråden!@Hanana: jag ska också gifta mig i Leksand fast 2015 och borgerligt. Bor i Stockholm. Vi har inte riktigt bestämt plats än men det lutar åt "Tibble Kapell" (har inte dubbelkollat att man får låta det för borgerlig vigsel men enligt en kompis ska det vara ok). Gifter ni er också borgerligt eller blir det med präst på tomten? Hur har du tänkt göra med hår och make up i Leksand? Bystugan på Käringberget känner jag till! Fin! Ja det här med priser är också en anledning att vi väljer Leksand men mest är det för att jag kommer därifrån. Tacksamt för plånboken att inte komma från Göteborg eller Stockholm när det gäller bröllop!

    Tack! :) Jag bor i Sigtuna, men kommer från Borlänge :) Verkar vara några här som bor nere i Sthlms trakten men gifter sig i Dalarna :)


     

  • Äldre 4 Dec 06:11
    #22

     


    Vilket datum? :) Vi ska gifta oss den 24:e maj nästa år. Jag skulle oxå vilja ha en annan lite mindre lokal, men har inte lyckas hitta någon än. Jag bor inte i Borlänge längre så det är lite svårt att leta på långt håll. Så länge har vi bokat församlingshemmet alldeles intill kyrkan.


    Copernicus skrev 2013-12-03 13:25:18 följande:
    Hej!

    Vi ska också gifta oss 2014, i Borlänge Torsång

    Vi har en bokad festlokal men känner mer och mer att vi vill ha något enklare och mysigare ställe att fira på.

    Är det någon av er som vet en lada el liknande som går att hyra i närheten av Borlänge juni 2014?
    24:e maj 2014
  • Äldre 8 Dec 18:47
    #25
    Copernicus skrev 2013-12-05 10:34:54 följande:
    Vi gifter oss 14 juni Vi har ca 70 gäster så lokalen får itne vara för liten, men vi vill inte ha någon herrgård eller annat flott utan vi har tänkt oss ett mer bondigt, dalabröllop.
    Ok :)
    Ja ett tips är att åka runt och kika om du bor i närheten. Eller hör med släkt och vänner om de känner till något ställe som stämmer in på ditt önskemål.
     
  • Äldre 18 Dec 06:20
    #29
    feedbi skrev 2013-12-16 22:15:26 följande:
    Hej, ännu en till dalabrud som gärna är med :) Jag har letat länge efter en tråd med Dalarna och äntligen fann man den! Kul!

    Giftermål blir i augusti, kyrka bokad, Torsångskyrkan :) Lokal: Rankhyttans herrgård, tittade också på församlingshem från början men eftersom regeln var tillträde kl.08.00 på morgonen till kl.08.00 dagen därpå så valde vi bort det. Klänning inköpt samt skor, varit och kollat och jämfört ringar och vet vem det troligtvis blir :)

    Har någon bokat präst?
    Någon som har bra tips på frisörer och sminkning i Borlänge/Falun området? :)

    Har börjat sedan en tid tillbaka gjort lite småpyssel som förhoppningsvis kommer vara med i dekorationen på bröllopet. Gillar Dalatema så vita Dalahästar kommer att vara med i dekorationen :)

    Välkommen :)


    Vad fick du för pris på rankhyttans herrgård? Blev lite nyfiken på det.


    Jag har ringt och pratat med en präst som har gått i pension men som ställer upp. Han har döpt alla i släkten, mig själv och våra barn och det känns mycket speciellt att just han ska viga oss.


    Min kusin Maria Gfrörer kan jag tipsa om :) Hon gör naglar, smink och håruppsättningar. Hon ska få fixa till mig inför stora dagen. Hon har en fb sida.

  • Äldre 2 Jan 09:20
    #40
    feedbi skrev 2013-12-18 21:30:38 följande:
    Veronica84: Låt se..middagen och alkoholen står dem för eftersom vi väljer att ha festen inne i herrgården och de har alkoholtillstånd. Har man festen ute i annexet kan man ta egen alkohol dit har jag för mig. Finns olika alternativ på priser och de är väldigt flexibla.
    Finns buffe från ca 200-350 kr per/person middag. Efterrätt ingår ej. Ifall man har önskemål om annan mat kan man komma dit och lämna recept åt kockarna eller visa. Alkoholpriset är väldigt vänligt jämfört med andra ställen som tar krogpriser. Lokalen är gratis om man väljer att ha middagen där.
    Övernattning 250 kr/pp ingår frukost. Gästerna får lämna herrgården när de har nyktrat till. Alltså inget speciell utcheckningstid.
    Vi tänkte först om vi skulle ha det på en församlingsgård och försöka fixa det själva men när vi räkna på det tyckte vi inte att vi förlora så mycket pengar på att ha festen där. Väldigt prisvänligt. Dessutom tyckte vi att det var skönt att de tog hand om städningen och serveringen. Kommer inte ihåg exakta priser men detta är vad jag har för mig :)
    Har du fler frågor försöker jag svara så gott jag kan :)

    Aha! Vad tar hon för priser? :) Alltid kul med tips om vilka som finns, man vill ju vara fin på sin dag :)

    Vad trevligt att ni får den prästen som ni vill ha :)

    Vet du vart du ska beställa blommor ifrån?
    Ursäkta för sent svar! Har varit och firat jul i Dalarna och Nyår i Hälsingland, då vi har våra familjer på olika håll :) 
    Jag vet inte vad hon tar för pris faktiskt. Men det går ju alltid att skicka ett mail och höra. Här är hennes hemsida http://mariagfrorer.se Hon kan allt inför stora dagen :)

    Jag vet inte riktigt. Har mailat till GM Gustafsons blommor, men ska maila till de övriga oxå. GM ville ha 1200 för min bukett.  
    24:e maj 2014
  • Äldre 5 Jan 20:25
    #43
    feedbi skrev 2014-01-02 21:02:25 följande:
    Veronica: Ingen fara! Man måste ha lite ledig också :) 

    Jo, jag mailade henne den 18 december så väntar fortfarande på svar så får se när det kommer :) Känns jättebra när personen kan allt och man kan vara på en plats :)

    Aha, vad ska du har för sorts brudbukett? :) Du får gärna dela med dig priser. Är så skönt när man kan underlätta för varandra i allt letande som man ska ha till bröllopet :) Har ni funderingar som jag kan svara på så får ni gärna fråga! 
    Ja just nu är hon på semester till Finland, så det kommer nog att dröja ett tag till.
     Jag har fått olika priser. Här är brudbuketten som jag vill ha:


    Jag har fått pris på mellan 1200 upptill 1600 kr beroende på om det ska vara en oasisbehållare eller inte.. Lite väl saftigt tycker jag. Max 1000 kan jag tänka mig. Det kunde de fixa men då blir det en mindre storlek oxå.
    Funderar på om jag ska binda en bukett själv istället?! :)  
    24:e maj 2014
  • Äldre 28 Jan 21:37
    #67
    feedbi skrev 2014-01-28 18:40:22 följande:
    Enilea: Skriv som de var fast på ett vänligt sätt. Förslag:  Sist vi var och besökte er så var det väldigt ostädat etc. etc. och detta gjorde att vi inte fick ett bra intryck/ en rättvis bild om Rankhyttans lokaler när vi såg det ostädat...Därför skulle vi vilja åka och titta på lokalen en gång till då allt är iordningställt och städat för att få en bättre uppfattning och potential till hur det skulle kunna se ut på vårt bröllop. Typ något sådant kanske skulle fungera? :)

    När man står och betalar sedan pengar för lokalerna så är det minsta man kan begära att det är ordentligt städat. De kanske vore bra för dem att få veta hur det uppfattades när ni kom dit och såg hur det såg ut och vad ni tycker borde vara åtgärdat inför er dag.

    /Katarina

     
    Håller med feedbi. Det var ärligt skrivet och på ett vänligt sätt tycker jag.
    Jag fick ett mail av kvinnan att hon var osäker om jag och min m2b ville hyra rankhyttan, men hon ville informera att den nu var uthyrd den helgen så inga missförstånd kunde göras..
    Jag blev lite avskräckt av det du såg, så vi håller oss nog till Torsångs församlingshem. 
  • Äldre 30 Jan 20:46
    #75
    Jag har inte bokat en präst ännu vilket känns aktuellt för oss att göra som nästa steg. Vi vill kolla runt lite för att känna att det känns rätt. Den präst som vi har haft genom åren i vår familj lever inte längre så vi har ingen sådan präst som vi redan känner till. Hade ni redan bestämt präst?
    Jag har bett om att få en präst som har gått i pension för länge sedan, men som tjänstgör ibland om han vill och kan. Han har döpt mig, mina syskon, kusiner, mamma, mostrar och även mina egna barn. Så han känns speciell ! :) Jag ringde till honom och frågade och han sa JA :) Jag gillar honom väldigt mycket. En väldigt fin präst.

    Jättefin ring du har köpt :)

    Är det någon som har kollat upp vilken ingångs- och utgångsmusik och psalmer som ni ska ha?

    Jag har hittat ingångs- och utgångsmusik, men är inte riktigt säker om jag ska ta dom bara :)
    Dessa har jag hittat: 
    Ingång: www.kyrkomusik.se/index.php&path=60&product_id=318

    Utgångsmusik: www.kyrkomusik.se/index.php&path=60&product_id=320
  • Äldre 25 Feb 06:19
    #93
    Enilea skrev 2014-02-19 09:28:07 följande:
    Nu är lokalen bokad ) sån lättnad!!
    Vika Sundet blir festen i, vigsel i Torsångs kyrka med Anders Litborn som vigeslförrättare.
    På festen kommer sedan Ramblin Rovers att spela irlänsk musik. Hurra vad jag är glad att det börjar lösa sig äntligen!

    Hur går det för er andra?

    Hindersprövningen och byte av efternamn är inskickad och igår kom den, så nu är det check på det i listan ;)


    Vi ska bara bestämma vad för typ av mat vi vill servera sen fixar en skola med elever tillagningen och serveringen och inhandlingen av varor. Jag betalar för maten sen.


    Håller på och kollar upp det här med tårtan. Funderade först på citygross, men fick höra att de inte var så bra där.


    Så jag kanske beställer fråns syrrans bageri på Ica Maxi i Borlänge.


    Pysslet fortsätter här hemma till borden.


    Gör ni mycket pyssel själva eller beställer ni?


     


    24:e maj 2014
  • Äldre 26 Feb 06:28
    #95
    Anettem skrev 2014-02-25 15:16:13 följande:
    Tog det lång tid att få hindersprövningen godkänd och klar? Vi ska göra mesta av pysslet själva, det blir dock inte så mer än lite blomsterarrangemang, stolsöverdrag och så dukning naturligtvis. :)

    6 dagar tod det från att jag skickade in den tills den kom tillbaka godkänd :) Så väldigt snabbt!


    Jag gör placeringskorten själva i form av en blomkruka som det ska finnas något gott i. Servettringar håller jag på med nu. Sen ska min m2b tillverka egna ljuslyktor av björk. Tycker att det är mysigt att göra sånt själv än att leta runt på nätet och köpa därifrån.

  • Äldre 25 Mar 12:55

    Min helg var överraskande. I söndags hade jag bokat in provsminkning och håruppsättning hos min kusin. Vi hade planerat in det för flera veckor sedan. Jag säger hejdå till barnen. Att jag snart kommer tillbaka och då ska vi fira lillebror med tårta. Sitter hos min kusin och vi går genom hur jag vill ha det och så börjar hon. Jag frågar vart hennes son och mannen är. De är bortresta till svärmor. Min kusin fortsätter med håret. Efter ca 15 min ringer det på dörren och jag säger att... det ringer på dörren. Det är nog dotterns kompis. Minuten senare ser jag min syster, mamma, svägerska, kusin, kompisar och sist men inte minst min egen M2B komma in med en massa leende och packning och säger att Idag är det min dag och jag ska firas som blivande brud! Jag blev så rörd att tårarna sprutade ut. Min sambo kom fram och sa att barnen vet att mamma ska ut på roligheter och jag tar hem bilen nu. Min kusin fixade mitt hår och smink och det kändes bra med både frisyr och smink. Efter det blev det brunch och sedan fick jag ta på mig Möhippa-kläder. Kanske inte något som jag skulle ha valt, men jag har sett sämre. Vidare och åkte till min kusins stuga för att bada badtunna, basta och sjunga sing star. Jag rockade och vann mot alla utom en Sen på med ögonbindel och åkte en lång bilväg tyckte jag(visade sig att de tog omvägar för att de förstod att jag försökte orientera mig i huvudet vart vi skulle) Vi kom hem till min syster som hade skickat iväg man och barn för natten. Där fick vi 3 rätters och gjorde en massa lekar, dansade och drack gott. Sen åkte vi vidare till ett inneställe i Borlänge där vi var. Dansade järnet och fick även komma upp på scen och dansa med gruppen Panetoz till dansa pausa! Jag hade en helt underbar dag och kväll! Det värmde så i hjärtat att de hade fixat och ordnat allt för mig och utan min vetenskap. Nu ser jag framemot bröllopet ännu mer <3

  • Äldre 28 Mar 06:09
    feedbi skrev 2014-03-25 20:45:47 följande:

    veronica84 Vad roligt att höra att du fick en sån fin överraskning och en trevlig kväll med nära och kära! :)


    Ja det var riktigt roligt och trevligt :)
    Nästa helg ska männen få ta ut min blivande utan hans vetenskap ;) 
  • Äldre 3 Apr 13:24
    feedbi skrev 2014-04-02 11:15:03 följande:

    pixlisa: Jag fick tips av en annan brud här på tråden om mariagfrorer.se/index.html och jag bokade henne. Kolla in hennes hemsida kan du se arbete hon gjort tidigare.Tar ungefär samma priser som Stylinda.
    Mvh Katarina 


    Det är min kusin det :) Hon ska fixa mig med :)
  • Äldre 25 Apr 06:00

    Petra R: Låter som en effektiv helg :)
    Jag har skor beställda nu till mig som borde komma nästa vecka. Förhoppningsvis så passar storleken så jag slipper skicka tillbaka.
    Min klänning ska vara färdig med justeringen hos skräddaren idag har jag blivit lovad, men hon har inte ringt och bekräftat så vi får hoppas på det i eftermiddag när jag ska dit :)
    Sonens skjorta ska kollas på i helgen. Ev skor till m2b.
    Sen är alla kläder köpta.
    Maten och tårta fixar en skola och där väntar jag bara på slutbeskedet av vad det blir för förrätt. Jag gav de fria händer till det :)
    Sen ska jag skriva ut festprogrammen.

    Provsmakning av menyn blir dagarna innan bröllopet.
    Samma dag ska vi träffa vaktmästaren och se över lokalen intill kyrkan.
    Det mesta pysslet är färdigt. Bara detta http://kryddburken.se/2013/03/19/tradagg-ett-klistrigt-paskpyssel/tradbollar_tradagg_pyssla_virkgarn_ballonger/ som jag tänkte prova mig på och göra. Får köpa på mig garn i helgen! :)
    Idag är det endast 29 dagar kvar för oss till bröllopet <3

    Prästern har inte hört av sig än, men tagit emot vår hindersprövning och vigselintyg :)

    Blommor är beställda från Gustafsons blommor i Borlänge.
    Sambon kollar upp drycker.
    Men annars är det nog allt hoppas och tror jag ;)

  • Äldre 28 Apr 06:27
    Anettem skrev 2014-04-26 23:01:00 följande:
    Vilken skola har du vänt dig till? Jag funderade på att sköta det så men hur mycket jag än letar på nätet så hittar jag ingen information om några skolor som man kan anlita. Tycker nästan det är lite trist med tanke på att så många (Inklusive jag) gör en sökning bara och sedan lägger ner det. :/
    Hushagsgymnasiet. De har en linje Hotell och restaurang :)
  • Äldre 10 Jun 20:49

    Vi gifte oss den 24/5 :) Häromdagen kom brevet från skatteverket att jag nu har bytt efternamn <3 

  • Äldre 17 Jun 21:41
    Hanana skrev 2014-06-17 15:15:21 följande:
    GRATTIS!
    Hoppas att er dag var alldeles strålande, ni ser då strålande ut iaf!
    Tack den var underbar <3 Strålande solsken och varmt som sedan byttes till åska och spöregn, men då var vi inomhus redan ;) 
Svar på tråden Dalabrudar