• Äldre 26 Feb 17:09
    36287 visningar
    139 svar
    139
    36287

    Dalabrudar

    Jag passar på att skriva här med :)

    Vi gifter oss i Rättviks kyrka den 7/6 :) Festen blir i bystugan i Vikarbyn. Som boende till gäster (då vi och många av gästerna bor i Stockholm och i närliggande städer) har vi reserverat platser på Vikarbyns Bed & Breakfast. Vi var där i somras och kollade runt och tyckte att det såg bra ut och dessutom med krypavstånd till bystugan ;)

    Vi ska köra italiensk buffé och planerar att åka upp i mars/april och gå runt och prata med Hellströms i Vikarbyn samt andra mataffärer i Rättvik om vad de skulle kunna fixa. Då tänkte vi även passa på att kolla upp/beställa blommor (t.ex. Blomsterliv www.blomsterliv.se/), tårta (t.ex. Fricks konditori www.frickskonditori.se/) samt ta en ny tur i bystugan och undersöka vad som fanns på plats och inte, samt mäta och fundera på bordsuppställningar och dekorationer :) Sen blir det nog ytterligare en eller två turer upp innan själva pingsthelgen, då åker vi nog upp två dagar innan och fixar.

    Jag sminkar mig inte i vanliga fall och har alltid samma frisyr så jag har inte helt bestämt mig för hur det blir med hår och smink (sambon har sagt att jag inte får ha någon annan frisyr än den jag har för då kommer han inte att känna igen mig) ;) Om jag känner mig snål fixar jag nog själv med hjälp av närstående :)

    Jag är själv glutenintolerant så vi får se hur vi löser det. Jag ska höra med Fricks om de kan göra en liten naturligt glutenfri tårta, annars får jag väl göra en själv :)
  • Äldre 10 Mar 15:00

    Vi rekommenderar våra gäster till ett Bed & Breakfast som har flera olika boendemöjligheter, från dubbelrum till familjerum till stugor i olika storlekar. Vi har skrivit i inbjudan att vi kan hjälpa till med att para ihop de som kan tänka sig att dela boende :) På så sätt hoppas vi att vi kan underlätta för de som inte har råd med ett "vanligt" dubbelrum,

  • Äldre 24 Mar 16:22
    cekehov skrev 2014-03-16 19:28:16 följande:

    Okej, nu har vi tyvärr fått lite grusade planer.. Är det någon som har koll på lokal för runt 100 personer där man får laga mat och ta med egen alkohol? Vi vill verkligen göra det mesta själva och med så liten budget som möjligt, har ni några tips? 


    Hittills har ungefär hälften av gästerna OSA:t. De flesta har bokat dubbelrum eller stugor som kan delas på två eller tre par. En person har bokat en stuga för fyra och en person har anmält att den gärna delar boende med någon så de två pusslar vi ihop :) Det är några till som vi har bjudit som kommer själva så vi får se om de också ber om vår hjälp att para ihop dem.
  • Äldre 24 Mar 16:29

    Har någon koll/tips på frisörer i Rättvik eller i närheten som kan göra fest/bruduppsättningar (ev. även en lättare sminkning)? :)

  • Äldre 16 Apr 16:28

    Puh!

    Mycket telefonsamtal har det blivit i veckan. har bokat in en massa träffar inför påsken när vi har möjlighet att åka upp och fixa. Har även kollat med B&B om hur många som bokat boende och det var endel men långt ifrån alla.. plus att alla dubbelrum nu är uppbokade så det som återstår är större stugor för 2-3 par.. så det blir till att försöka pyssla ihop folk och se till att de bokar nu under påsken.

    Imorn åker vi upp till Rättvik för att träffa prästen, diskutera personal och städning och mäta bord i lokalen och kolla vad vi behöver ta med oss, diskutera tårta med Fricks och blommor med Blomsterliv. Vi ska även lura ut varifrån vi ska beställa maten. Får hoppas att vi hinner ta det lite lugnt i stugan också :)

    En fråga återstår och det är att jag inte har hittat några tips på frisörer i Rättvikstrakten. Jag hittar nästan inga rekommendationer alls på nätet och de jag hittar är ett par år gamla.. Är det någon som har ett tips på en frisör som kan göra en helt ok festuppsättning/bruduppsättning och ev. även en lätt naturlig sminkning (inget krav!)? Jag är öppen för alla förslag!

  • Äldre 23 Apr 13:59

    Hej!

    Påsken blev bra, hann båe med en massa bröllopsfix, arbete vid stugan samnt att slappa i solen och äta godis ;)

    Träff med prästen gick bra, skönt att ha gått igenom det en gång så man vet vad som väntar :) Även musiken är checkad och klar med kyrkmusikern. Vi ska bränna ut två låtar på CD bara och lämna till kyrkvaktmästaren så tar han hand om det.

    Lokalen kollades in en sista gång. Det finns många möjligheter hur man kan ställa upp borden så där får vi klura på vad som blir bäst. Kollade även in antalet ugnar, kyl/frysar då vi funderar på att göra iordning maten själva till viss del.

    Möte med en bagare hos Fricks. Då jag är glutenintolerant och de inte kan garantera en helt glutenfri tårta kör vi på en tårta på flera våningar där jag själv bakar den översta och får marsipan från bageriet så att den ska hänga ihop med de andra tårtorna :) Får öva mig på att baka tårtan under våren (stackars sambon) ;) I övrigt blir tårtan i vit marsipan med vita rosor och gröna murgröneblad samt små blå blommor (då vårt tema blir vitt, grönt och blått).

    Pratade brudbukett med floristen. Då vi lagt en rätt tajt budget för blommor föreslog hon att vi skulle lägga allt på buketten och sedan plocka blommor själva och ha som dekoration. Kul förslag tyckte vi :) Om det skiter sig får vi köpa 20 st vit rosor.

    Idag lyckades jag äntligen få tag på en frisör som kunde tänka sig att jobba på pingstlördagen (tydligen var det ingen annan som var intresserad av att tjäna pengar på en lördag). Det blev Annas Hud, Hår & Naglar i Rättvik. Håller tummarna för att det blir bra :)

    I veckan ska vi stämma av med B&B en sista gång (?!) för att kolla att alla gäster bokat in sig. Sen blir det att fundera på hur vi ska göra med maten. Vi funderar på att köpa in bra råvaror från någon av matbutikerna i Rättvik och själva lägga iordning det (beroende på vad det kostar om de lägger upp det åt oss).

    Hur går det för er andra? :)

Svar på tråden Dalabrudar