Inlägg från: Brud140816 |Visa alla inlägg
  • Brud140816

    Dalabrudar

    Jag är egentligen ingen dalabrud då jag är från Stockholm men min sambo är mas och vi gifter oss i Siljansnäs kyrka och ha festen planerad på Molnbyggen strand. Detta dels då för att vi får ha med egen alkohol och min sambo har ölbryggning som hobby. Adamm: Tyckte det var superfinal kort! Vi ska be släkt och vänner med hjälp för inbjudningar. En ingift släkting är designer och en vän till min m2b jobbar på ett tryckeri...vore nästan dumt att inte ta chansen för oss. Jag får pyssla nog ändå tror jag. Har skickat iväg save the date-kort men de blev en besvikelse. Hade hittat magnetpapper och skrivit ut på dem. Klippt och dekorerat. Men mer än hälften av alla kort var suddiga, en del inte ens läsbara. Som tur var hade jag tagit kort på dem så vi fick skicka bildmeddelanden som galningar i helgen. Så avråder starkt från såna save the date-kort även om det lät bra... Är det någon här som känner eller vet någon frisör som även kan sminka? Allra helst inom rimligt avstånd från Siljansnäs/Leksand? Jag har fått tag på lite genom Google men det är så svårt när man inte alls vet vad det är för personer som jobbar där.

  • Brud140816

    Apropå Rankhyttan så var vi där på bröllop för ca 2 år sedan. Då var det verkligen fint tyckte jag. Så himla tråkigt att det var så dåligt när ni var där och tittade. För oss hade det varit ett alternativ om det inte varit så att två par i vänkretsen haft sin fest där...

  • Brud140816

    Kala: Nästan 10 000 per dygn. Dyrt, jo...fast inte om man jämför med Stockholmspriser...Sen finns det sovplatser där med, vilket är skönt då många gäster kommer att ha åkt en bit. Jag har bokat Stylinda nu för hår och smink. Läst mycket gott om henne. 'Min' frisör jag har här hemma får göra jobbet innan med klipp och ev. slingor. Var på bröllopsmässa i söndags, provade klänning i lördags. Köpte klänningen i tisdags och det känns så bra! Skönt att ha det gjort. Första klänningen jag provade faktiskt. Det var bara solklart när jag provade. Provade några fler men nej, det var den jag skulle ha. När vi bokade kyrka så ville vi ha en viss präst, som jobbar inom församlingen men i en annan kyrka vanligtvis. Men det gick att ordna :) Tog kontakt med honom direkt och han var ledig. Har gått bananas på eBay och köpt såpbubblor och tårtdekoreringsmaterial. Har en del saker hemma men saknar en del. Sen var det så jäkla billigt och har sett precis samma saker hemma fast mycket dyrare. Inga konditorier gör den typen av tårta jag vill ha så då gör jag den själv. Kanske dumt men är man bestämd så är man :)

  • Brud140816
    niwen skrev 2014-02-14 13:06:55 följande:
    Är det någon här som har koll på fotografer i dalarna (falun)? Vi är på jakt och det känns som dom är svårhittade om man vill ha någon med lite erfarenhet. 
    Vi har bokat en tjej som heter Malin. Inte jätteerfaren men ändå erfaren. Har haft fotograferandet som hobby men jobbar nu med det. Hon var relativt billig också om man jämför med vissa andra...
    Några vänner som gifte sig förra sommaren hade en fotograf som jag såg priset på...det var ju tur att de fick det i bröllopspresent av henne :)

    Jag har tänkt göra vår bröllopstårta. Har fått höra samma, att inga konditorier gör på amerikanskt vis.
    Dessutom har vi glutenintoleranta, laktosintoleranta, en som inte tål mandel...
    Så jag ska göra en våningstårta som inte är special, med "extratårtor" vid sidan av så jag vet att det räcker plus en allergitårta.  
  • Brud140816

    Nu har jag lyckats få tag på det mesta jag behöver inför tårtbaket (jag är galen anser vissa när jag berättar att jag ska göra tårtan själv). Och är helt lyrisk över att ha lyckats beställa till så bra priser på ebay.

    Beställde även favorboxar därifrån och band till dekoration. Kostar en bråkdel av vad det gör här...Halva priset för såpbubblor inklusive frakt. Blev några för många men tänkte att jag kan sälja de när bröllopet är över.

    Angående boende så har vi valt att bjuda våra gäster på frukosten, både dagen efter och för de  bor på stället och som kommer på fredagen även på lördag morgon. Detta för att förlänga festen. Hoppas på att även de som inte bor över kommer på frukosten. Det finns olika nivåer på boende (stuga, hotellrum) som kostar olika. Då kan även mina vänner som pluggar komma utan att bli helt ruinerade. Tycker det känns viktigt att ingen ska behöva tacka nej på grund av ekonomiska skäl. 

Svar på tråden Dalabrudar