• feedbi

    Dalabrudar

    Hej, ännu en till dalabrud som gärna är med :) Jag har letat länge efter en tråd med Dalarna och äntligen fann man den! Kul!

    Giftermål blir i augusti, kyrka bokad, Torsångskyrkan :) Lokal: Rankhyttans herrgård, tittade också på församlingshem från början men eftersom regeln var tillträde kl.08.00 på morgonen till kl.08.00 dagen därpå så valde vi bort det. Klänning inköpt samt skor, varit och kollat och jämfört ringar och vet vem det troligtvis blir :)  

    Har någon bokat präst?
    Någon som har bra tips på frisörer och sminkning i Borlänge/Falun området? :)

    Har börjat sedan en tid tillbaka gjort lite småpyssel som förhoppningsvis kommer vara med i dekorationen på bröllopet. Gillar Dalatema så vita Dalahästar kommer att vara med i dekorationen :) 
     

  • feedbi

    Veronica84: Låt se..middagen och alkoholen står dem för eftersom vi väljer att ha festen inne i herrgården och de har alkoholtillstånd. Har man festen ute i annexet kan man ta egen alkohol dit har jag för mig. Finns olika alternativ på priser och de är väldigt flexibla.
    Finns buffe från ca 200-350 kr per/person middag. Efterrätt ingår ej. Ifall man har önskemål om annan mat kan man komma dit och lämna recept åt kockarna eller visa. Alkoholpriset är väldigt vänligt jämfört med andra ställen som tar krogpriser. Lokalen är gratis om man väljer att ha middagen där.
    Övernattning 250 kr/pp ingår frukost. Gästerna får lämna herrgården när de har nyktrat till. Alltså inget speciell utcheckningstid.
    Vi tänkte först om vi skulle ha det på en församlingsgård och försöka fixa det själva men när vi räkna på det tyckte vi inte att vi förlora så mycket pengar på att ha festen där. Väldigt prisvänligt. Dessutom tyckte vi att det var skönt att de tog hand om städningen och serveringen. Kommer inte ihåg exakta priser men detta är vad jag har för mig :)
    Har du fler frågor försöker jag svara så gott jag kan :)

    Aha! Vad tar hon för priser? :) Alltid kul med tips om vilka som finns, man vill ju vara fin på sin dag :)

    Vad trevligt att ni får den prästen som ni vill ha :)

    Vet du vart du ska beställa blommor ifrån?

  • feedbi

    Copernicus: Ja, de är inte så snabba på att svara när det gäller mailen, bättre att ringa då :) vad roligt att ni funderar på Rankhyttan som lokal :) Jag har varit och kollat runt på deras lokaler men kan inte säga exakt hur stort annexet är. Lokalen är ju större än matsalen har jag för mig. Till mig sa de att man kunde ta in max 70 personer i matsalen, så jag tror att man kan vara många fler i annexet.

    Såg att du gifter dig i Torsångskyrka också! Kul!

    Hur långt har du kommit i planeringen? :) 

  • feedbi

    Ja, det är större men inte mycket större om jag minns rätt. Som sagt det är nog bäst att du åker dit och kollar själv :)
    Vad snällt av din mamma och sy din klänning :) Hur vill du att din klänning ska se ut?

    Jag har köpt min klänning, skor, börjat göra egna dekorationer på kul :) Kollat med några olika frisörer i Borlänge Younic och Klipperian men tycker det är svårt att veta vilken man ska gå till eller vem som är bra. 

    Har hittat den ring jag vill ha i Stockholm men jämför hela tiden med andra och priser. Vilken butik är det du tänkt att köpa din ifrån? :) 

    Har tänkt att göra en tårta själv men vet inte om jag klarar av det :) Jag är glutenintolerant men har hittat en bra bottenrecept för det men vet inte vad man ska ha till. Får se om jag gör det själv eller lejar bort.

    Jag har valt ut brudtärnor och minst en av dem kommer sjunga i kyrkan för oss :) Sedan kommer två av dem vara toastmadame.

    Vi har inte valt präst ännu, har du det?

    Ja, det är mycket att planera. Egentligen borde jag göra en checklista men ibland känns det som mycket kan man göra sen när det börjar närma sig :) 

  • feedbi

    Låter som din klänning kommer bli fin :)

    Jag såg en frisör på en hemsida som kunde åka hem till en stylinda.se Har du kollat in om det är något? Jag tycker att så fort man nämner bröllop stiger priserna på en gång :) Vi får väl hjälpas åt och tipsa varandra om vi hittar någon bra :) Det är skönt att ha vänner som man kan be om en tjänst. Vi har en kompis som kommer fotografera vårt bröllop :) Hur har ni gjort med fotograf?

    Okey! Ja, jag har blivit kräsen efter hand då jag har läst mer om diamanter och dess kvaliteér och priser :) 

    Jag tar gärna receptet! Vad snällt av dig att erbjuda :) Det lät som goda fyllningar.

    Ja, jag ser också fram emot vår dag och att ha en fest med nära och kära och få uppleva den dagen med min m2b :) 

  • feedbi

    Ja,du får kolla in lite olika fotografer och jämföra deras bilder och se vilken stil ni gillar :) ja, jag vill också leja bort så mycket det går så att man inte behöver känna sig stressad på sin bröllopsdag.

    Nja färg och det har jag inte lagt större vikt när det gäller diamanter. Däremot har jag jämfört med olika ställen och sett att det skiljer sig i pris trots att det är samma kvalite på diamanterna som jag sökt efter. Preics som du skrev ovan :)

    Ja, du får fundera över hur du vill att din ring ska se ut båda alternativen låter fint iaf :)

    Gott nytt år! Ja, mycket att se fram emot nu 2014 :)

     

  • feedbi

    Veronica: Ingen fara! Man måste ha lite ledig också :) 

    Jo, jag mailade henne den 18 december så väntar fortfarande på svar så får se när det kommer :) Känns jättebra när personen kan allt och man kan vara på en plats :)

    Aha, vad ska du har för sorts brudbukett? :) Du får gärna dela med dig priser. Är så skönt när man kan underlätta för varandra i allt letande som man ska ha till bröllopet :) Har ni funderingar som jag kan svara på så får ni gärna fråga! 

  • feedbi

    Enilea: Vad kul att du har fått beställt din klänning nu! Alltid skönt att checka av listorna ;)

    Veronica 84: Vad fin brudbukett!
    Ja, hon skrev ett mail till mig igår så hon kommer återkomma idag om prisuppgifter :)
    Vilka skillnader på priser gällande brudbukett. Antar att GM Gustafssons blommor hade bättre priser då? :) 

  • feedbi

    CharlieochAlex: Välkommen in i tråden :)

    Enilea: Oj, det lät inte som något trevligt besök på Rankhyttan. Hm ska fundera ut vilka andra lokaler man kan tipsa om..

  • feedbi

    Enilea: Skriv som de var fast på ett vänligt sätt. Förslag:  Sist vi var och besökte er så var det väldigt ostädat etc. etc. och detta gjorde att vi inte fick ett bra intryck/ en rättvis bild om Rankhyttans lokaler när vi såg det ostädat...Därför skulle vi vilja åka och titta på lokalen en gång till då allt är iordningställt och städat för att få en bättre uppfattning och potential till hur det skulle kunna se ut på vårt bröllop. Typ något sådant kanske skulle fungera? :)

    När man står och betalar sedan pengar för lokalerna så är det minsta man kan begära att det är ordentligt städat. De kanske vore bra för dem att få veta hur det uppfattades när ni kom dit och såg hur det såg ut och vad ni tycker borde vara åtgärdat inför er dag.

    /Katarina

     

  • feedbi

    Man ska göra det som känns bäst för en själv angående lokalen och själva upplevelsen! :) 

    Jag var till London i helgen och hitta min vigselring! :) Jag har letat och jämfört priser och kvaliteer länge och nu blev jag tvungen att slå till på grund av att jag fick ett bra pris samt en bra kvalite :) Längtar tills jag får börja använda den! :) dvs om ett halvår ;)

    Jag har inte bokat en präst ännu vilket känns aktuellt för oss att göra som nästa steg. Vi vill kolla runt lite för att känna att det känns rätt. Den präst som vi har haft genom åren i vår familj lever inte längre så vi har ingen sådan präst som vi redan känner till. Hade ni redan bestämt präst?

    Vi skickade ut våra sav the date kort igår och jag blev så himla nöjd över vad min m2b hade skapat medan jag var borta i London. Responsen från våra vänner var också roligt att få! :)


    Såhär ser ringen ut! :)

  • feedbi

    Anettem: Tack!

    Okey, får se vad dem säger när vi eventuellt framför våra önskemål. När jag ringde sa de att de inte hade lagt sommarschemat ännu så de kunde inte se vilka präster som var tillgängliga, men det var förra året. De är nog säkert klara med det nu så ska eventuellt ringa och höra med dem vilka som tjänstgör.

  • feedbi

    Enilea: Vilken lokal var ni och tittade på? :) Vi har preliminärt bokat dj till vår bröllopsfest. Vilket band har ni valt?

    Vi har skickat ut save the date datum. Egentligen hade vi planerat att skicka ut våra inbjudningskort redan nu men då vi inte har designat dem färdigt valde vi att skicka save the date istället.

    Vad ska er bröllopsmeny bestå av?

    De som jag har gjort på sistone nu är att jag har jämfört priser kring bröllopstårtor. Vi ska ha både glutenfri och laktosfri vilket inte alla gör.  

    Vi har fått hem papper kring vilka präster som tjänstgör när vi viger oss men det var inte dem vi hade i åtanke så vi ska fundera vidare kring det. Vilken präst har ni valt? :) 

  • feedbi

    Enilea: Det lät bra med lokalen :) Hur mycket skulle den kosta för er?

    Vi har hört av oss till almas cafe sedan en privat som gjort många fina tårtor men hon gjorde inte glutenfritt. Jag följer henne på instagram och tycker hon är duktig.
    Almas skulle ha 22 kronor biten vilket jag tyckte var bra pris sedan har vi 15 % rabatt där så antar att det lutar ditåt. Åselby konditori var jag till i vintras då jag gick en bakkurs där och de gjorde inte heller glutenfria tårtor så det var synd. De hade swarswaldtårta men den vill jag inte ha på bröllopsdagen :)

    Vi vill ha Sofia Mogård tror jag hon heter i efternamn. Hon är ledig den dagen vi gifter men vi har inte hunnit fråga om hon kan tänka sig att tjänstgöra ändå. Anders Litborn tycker jag är trevlig :)  

  • feedbi

    veronica84 Vad roligt att höra att du fick en sån fin överraskning och en trevlig kväll med nära och kära! :)

Svar på tråden Dalabrudar