Inlägg från: Junibrud2014 |Visa alla inlägg
  • Junibrud2014

    14 juni 2014

    Hoppar in här jag med då vi också ska gifta oss den 14/06 -14 efter 9år och två barn tillsammans. Vi ska ha ett litet trädgårdsbröllop med ca 50 gäster (kan bli 80 beroende på hur mycket släkt vi ska bjuda), hyra stora partytält och ha dans i en ladugårdsdel. Vi tänkte ha lite vintage/lantligt tema då det kommer att utspela sig på landet mitt i grönskan. Och vigseln blir även den utomhus (eller i ladan vid eventuellt regn) och borgelig. Det enda vi hittills fixat är att vi har bokat fotograf och bestämt datum. 

    Maten ska vi göra själva och jag funderar på att servera någon god kall soppa i burkar (tips; taco-sås burkar liknar de populära mason jar när man pillar bort ettiketterna!) med grissinis (bröd pinnar) till förrätt och sedan en stor buffé till huvudrätt och sen skippar vi nog efterrätt eller har ost där. Och sedan bröllopstårta som jag nog också ska ge mig på att baka själv då jag älskar att baka. Min pappa har 60-års kalas om några veckor då jag är ansvarig för mat och bak så då ska det bli tårta för 80pers, kan ju se hur smidigt det går då tänker jag. :) Och så ska vi nog önska oss maten i bröllopspresent av mina föräldrar då vi försöker hålla nere på budgeten (studenter som vi är...). 

     

  • Junibrud2014

    Vi har sagt ca 30 000 då är maten (förutom tårtan) inte inräknat. Det springer iväg snabbt med allt som ska inskaffas. Vi ska ju gifta oss hemma men att hyra tält + stolar kommer ändå gå på runt 5000:- och så har vi lagt 8000:- på fotograf men jag vill verkligen ha fina bilder från vår stora dag. Någon som vet om det finns liknande hemsidor för männen som för kvinnorna med bröllopsklädsel (tänker på Kina klänningar). Min m2b har ingen kostym och alla i butikerna sitter konstigt så tipsa mig gärna om billiga skräddarsydda kostymer! ;)

  • Junibrud2014

    Tips: panduro har 50% rea på massor av roligt pyssel som passar till bröllop. Jag har beställt hem material till inbjudningskorten, placeringskorten, tyg till vimplar och massor av dekoration såsom olika blommor och band! :)

  • Junibrud2014

    De är med från vigseln och tog 10 000:- för en heldag (inklusive förberedelserna men det momentet skippar jag att ha fotograf till). Det ingår en förstoring, alla bilder som blev bra etc. :) Det är den posten jag inte vågar anlita hobby personer på just för att jag vet vilken skillnad det blir och för att jag inte vill bli besviken när jag tittar tillbaka. Men det är mycket pengar även om jag också sett att många tar 20 000:- för en heldag!

  • Junibrud2014

    Fick hem mitt paket från panduro igår så nu ska det börja pysslas om kvällarna här hemma! Ska bli så roligt att göra dekorationerna själv. :) Har även mailat en vigselförrättare som lät så glad över att få äran att viga oss men att hon skulle höra av sig i april för att se hur det såg ut då. Så har premiliärbokat henne, är det vanligt? Kändes lite nära inpå?

  • Junibrud2014

    Beställde brudklänningen igår efter att ha suktat efter den ett tag nu på etsy. En vintage från 50-talet i spets, knälång, spetsarmar och klädda knappar bak. Helt jäkla underbar och så sänkte de priset med 500:- igår så då vågade jag inte vänta längre. 2200:- gav jag för den. Nu får ni hålla tummarna att jag kommer i den bara! ;) Kan lägga upp bild när jag sitter vid en dator sen. Har ni tänkt på hur ni vill ha era klänningar? :)

  • Junibrud2014




    Här har ni min klänning som skickades igår, ska bli så spännande att se om den passar med! :D
  • Junibrud2014

    Woho klänningen dök upp idag, helt jäkla underbar, frasigt vintage men i väldigt fint skick och passade perfekt (jag har gått och oroat sönder för att jag varit så rädd att den skulle vara för liten, och jag redan är smal nog så att gå ner i vikt är inte ett alternativ). Och den var ännu vackrare i verkligheten! :D

    Milli - Vacker som en maräng, håller tummarna att den passar! :) 

Svar på tråden 14 juni 2014