• Humle

    Är det fult att tacka nej till bröllopet man tidigare tackat ja till?

    Spontant tycker jag också att en av er "borde" kunna gå. Som jag uppfattat det är det du som känner blivande bruden genom jobbet så det känns väl mest logiskt att du går i så fall.

    Vi var bjudna på ett bröllop förra sommaren då min sambo tyvärr blev sjuk dagarna innan. Det fanns inte en möjlighet att han skulle kunna gå. Jag meddelade detta så snart som möjligt, men det blev som sagt väldigt nära inpå. Det är inte så mycket att göra åt... För mig var det självklart att gå själv, dels för att vi tackat ja men framför allt för att jag verkligen ville gå. Som tur var hade vi ju barnvakt ordnad så att sambon kunde vara hemma och vila. Det kändes konstigt i kyrkan när man skulle gå in och sätta sig själv men sen var det så bra stämning och ordnat och när man väl sitter till bords sitter ju alla "själva".

    Det här med transport mm håller jag med de som skrivit att man borde fundera på innan man tackat ja. Det är inget skäl för att ändra sig, enligt mig.

  • Humle

    Nu vet ju inte jag vilken typ av bröllop det här är, hur många gäster osv. Men eftersom jag själv planerar bröllop utgår jag från att de noga har avvägt vilka de bjuder och inte. Alltså, att ni har fått en inbjudan betyder ju att de verkligen vill att ni ska komma på deras bröllop. Sen är det ju så att om man lägger bröllop på en plats dit det är svårt att ta sig etc får man ju ha med i beräkningen att vissa kanske tackar nej pga det. Men de flesta brukar ju ändå vilja komma.

Svar på tråden Är det fult att tacka nej till bröllopet man tidigare tackat ja till?