• TheD

    Hård "klump" i bröstet

    Jag har en knöl i bröstet just nu. Den är godartad men ska operera bort den iaf. Gjorde en likadan operation för fyra år sedan. Det är rätt vanligt med saker i brösten faktsikt och oftast är det inget att vara rädd för men det är ändå bra att kolla upp det.

  • TheD

    I vanliga fall är det inte läkare du träffar första gången. Det är du och röntgensköterskan på mammografin, vilket är dit du ska ringa.

  • TheD

    Ring mammografin. Ibaldn kan du få se Herr bröstläkare på en gång. Damen jag pratade med funderade på att boka in mig där på en gång men i korrekt ordning så är det röntgen och sen ultraljudsundersökning + provtagning.

  • TheD

    Röntgensköterskorna är oftast kvinnor men läkarna är oftast män. Iaf här. Fråga kan du men jag kan säga att jag träffade en man båda gångerna och det gjorde mig ingenting. Det är ingen skillnad för mig :)

  • TheD

    Carina10 skrev 2013-06-30 09:13:27 följande:tycker du ska kolla upp det så de kan både göra en mammografi o det kan även göras en biopsi (tar prov med hjälp av en nål o detta gör INTE ont....jag är spruträdd o tycker att det var inget o at ta ett blodprov i armvecket var 10 gånger värre).Jag fick en knöl i bröstet när jag var 16. Den kollades upp o den är ofarlig (har den kvar än).Men bättre att du tar tag i det o fixar tid för undersökning.Oavsett om det är en kvinnlig eller manlig läkare så undersöker dom likadant kan jag trösta dig med :)Jo det gör jätteont!!!!!

Svar på tråden Hård "klump" i bröstet