Inlägg från: Anonym (jag har) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jag har)

    Någon här som gjort gastric by pass?

    Jag opades i november förra året. Jag har gått ner 42 kg än så länge.

    Nu utgår jag för mig själv bara. Jag har mått så bra hela tiden, och mitt självförtoende är på topp. Jag ångrar absolut ingenting.

    Det här med att tänka på vad man äter, när man äter osv har gått förvånansvärt lätt. I början planerade jag och tittade på klockan men nu går det på rutin. Jag har alltid med mig mellanmål bara när jag går ut. Jag tänker inte längre på hur jag ska äta, jag kan äta allt men i måttliga mängder.

    Jag tänkte i många år att "bara jag mår bra, vad spelar det för roll". Men jag insåg mer och mer att jag mådde inte bra. Vara lite över 20 och väga 140 kg. Ha ont, ingen ork och inget självförtoende. Nu har jag allt det. Jagh väger fortfarande tresiffrigt, men jag har precis nu börjat träna och jag tycker det är kul. Jag orkar. Jag har inte längre problem med att vända mig i sängen för jag har ont nånstans.

    Egentligen så ska man ju enligt läkare äta lite och ofta. Skillnaden är att detta verktyg hjälper dig att hålla det eftersom det är så du måster äta efteråt för att du ska gå ner och för att du ska må bra. Men jag går inte hungrig. Jag äter faktiskt inte en köttbulle så blir jag mätt sen, jag äter en mindre än andra men jag blir mätt och belåten. Det jag har svårare för att äta är för fett och för sött, men det är ju meningen.

    Det handlar inte om att bara bli smal, det handlar om hälsan. Det här med kläder är bara ett plus.

    Jag ångrar ingenting. Men nu ska du inte ta det här som att du måste bara för det gick bra för mig.
    Utgå från dig själv. Läs på! Läs nackdelar, fördelar, positiva berättelser, negativa berättelser. Läs på om komplikationer.

    Visst det finns risker, men jag tänkte att risken att jag skulle dö av fetma är typ 90% eller så med tanke på sjukdomarna som redan finns i min släkt pga fetman. Pga op dör 0.01%. Risken för komplikationer är ju givetvis större. Jag tog risken och fann livet, jag hoppas gå ner åtminstone 20 kg till.

    Lycka till! Läs, läs, läs! Hoppas du tar ett beslut som känns rätt för dig.

  • Anonym (jag har)

    Ska också tillägga att trots op så gör man jobbet ändå själv. Första året går man ner automatiskt men man får ju göra valen själv. Man måste ändå träna och äta bra. Man kan faktiskt vänja magen med dålig mat och gå upp i vikt igen. Man måstre ju kämpa själv. Det är ett verktyg som gör det lättare att välja rätt. En del som är med i typ Biggest loser har ju gjort op men gått upp igen. Allt handlar om hur man förvaltar sitt verktyg. Så man måste vara redo innan och påläst.

Svar på tråden Någon här som gjort gastric by pass?