Inlägg från: Sweetcharlet |Visa alla inlägg
  • Sweetcharlet

    Ska jag acceptera kärringen som är min svärmor?

    Hej! Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 1 år. Vi kände varandra sedan tidigare och han flyttade hem till mig efter bara en vecka. Allt kändes jättebra, och efter 3 månader förlovade vi oss. Nu har vi börjat prata barn och bröllop. Ni kanske tycker att det har gått snabbt, men vi trivs så fruktansvärt bra ihop! Men det är inte det jag vill komma till. Utan det jag vill ha hjälp med är hans mamma. I början av vårt förhållande var hon jättesnäll, hon pratade med mig, frågade mig saker och var allmänt trevlig. Detta varade bara en månad, sedan började helvetet... Min svärmor är väldigt speciell av sig. När vi var bjudna på kalas hos min sambos kusin, skulle vi samåka med hans mamma, hon hämtade mig först för vi skulle plocka upp min sambo på jobbet. Under de 15 minuter det tog att köra dit pratade hon bara om hur söta min sambo och hans kusin var tillsammans och att hon önskade att dom inte var kusiner, "dom hade fått så söta barn" sa hon och log mot mig... Hon klagar alltid på mat, det kvittar vilken restaurang Hon äter på, det är alltid något som är fel. Till och med när min svärfar står i flera timmar och lagar fin middag åt henne, så är det fel. Min sambo har en timanställning och jag är tyvärr arbetslös. Att hans mamma tjatar på honom att han ska söka mer jobb och ta tag i sitt liv är en sak, men att börja hacka på mig är väl ändå fel? Det är väl för fan mina föräldrars jobb i så fall?! Mina svärföräldrar brukar bjuda hem OSS på middag någon gång i månaden, men under de 2 timmarna vi är där så ger inte hon mig en enda blick, om hon mot förmodan skulle fråga mig någonting så tittar hon ner i maten eller på min sambo. Min svärfar däremot tittar på mig och ler lika ofta som på sin son, han säger inte så mycket men han ignorerar inte mig i alla fall. Enligt min svärmor är det även fel att köpa kläder på t ex HM, och man kan absolut inte köpa skor på skopunkten. Enligt henne ska man köpa svindyra kläder och skor på t ex Zara och Ecco. Hon hatar min katt trots att den är jättesnäll, hon kallar den för Äckliga Kattaskrälle och liknande. Det här har jag lyssnat på och accepterat i snart 1år. Igår bröt jag ihop, jag orkar inte mer. Låg och tänkte på framtiden. Jag vet inte längre om jag vill gifta mig med min sambo, för då känns det som att jag gifter mig med henne också på nåt sätt. Jag vill verkligen inte att våra framtida barn ska ha en sån kärring till farmor. Jag kommer aldrig låta mina barn träffa henne om hon inte skärper sig (vilket hon inte kommer göra). Jag vill aldrig mer se henne! Snälla ni, hjälp mig med detta ! Att leva ett vuxenliv är nytt för mig, jag behöver råd! Tack!

  • Svar på tråden Ska jag acceptera kärringen som är min svärmor?
  • Sweetcharlet

    Alla verkar vara emot mig... Trodde jag kunde hitta nån som tyckte och kände som jag, men men. Tack så hjärtligt för att ni gav mig råd. Jag får väl börja tänka om och leva med att hon behandlar mig som skit...

  • Sweetcharlet

    Jag vill verkligen inte verka omogen och jag ber om ursäkt om jag har uttryckt mig dåligt. Men jag här varit med om så fruktansvärt mycket skit i mitt liv och känner att jag inte orkar ha fler människor i mitt liv som får mig att må dåligt! Jag menade verkligen tack när jag skrev det! Bara för att alla inte tänker och tycker som jag så innebär Ju inte det att det är fel. Jag har bara väldigt svårt för att vara stark efter allt som har hänt. Jag har suttit och tänkt en stund nu på vad ni har skrivit, och jag är verkligen tacksam för att ni tar er tid att hjälpa mig. Det känns bara som att hur jag än gör så får jag skit för det. Och det här med min katt, min katt är mitt barn! Och kan hon säga så till min katt, så kan hon säkert säga liknande saker till sina barnbarn. Kanske inte samma sak, men tanken får mig att må illa och vilja ta ännu mer avstånd från henne. Jag försöker verkligen (och har gjort länge) att se de positiva sakerna med henne, men det går inte, för tyvärr så finns det inte så mycket som är bra med henne, inte när det gäller vad jag har sett av henne. Därför har jag svårt att ens försöka tycka om henne. Tack igen! RED LION: Tack! Det känns som att du verkligen förstår vad jag menar. Stor kram till dig!

  • Sweetcharlet

    KALASPINGLAN: Haha du är för rolig :) Dina tips hade nog kunnat funka! Ler nu för första gången sedan jag bröt ihop. Jag ska verkligen ta med mig det dy skrev i min framtid. Du är en pärla! :D

  • Sweetcharlet

    Just det där med min katt tig jag ganska illa, speciellt eftersom det hänt mer än en gång. Enligt mitt tycke är det väsentliga saker i och med att det hänt så mycket på kort tid och att hon alltid har någonting hon måste klaga på i mitt hem eller angående mig. Att hon sedan är på min sambo mer och mer och att han också börjar tycka att det är riktigt jobbigt, gör ju inte saken bättre. Jag förstår ju att hon bara vill väl, men man kan väl tänka lite innan man öppnar munnen?! Försöker komma på varför jag har gjort en "stor grej" av detta, varför jag irriterar mig på allt hon gör, men jag kommer inte fram till något. Jag vill ju verkligen tycka om henne, jag vill liksom kunna ringa till henne om några åt och fråga om hon vill passa mina barn. Men det känns sim den möjligheten är omöjlig att få tillbaka om jag eller ho inte ändrar sig. Och tyvärr tror jag inte att någon av oss kommer att ändra sig :( Tack!

  • Sweetcharlet

    Ja jag har pratar med min sambo om detta, men ångrar nästan att jag gjorde det. För det känns som att han på nåt sätt tolkat det som att jag vill ha honom för mig själv, att jag har bett honom välja mellan mig och sin mamma, och det va absolut inte så jag menade. Att prata med henne om det kommer nog bara göra det värre, hon är ju som sagt lite speciell. Vad har har hört av min sambo när har har försökt att säga emot och berätta vad han tycker och tänker för sin mamma, så startar hon ett världskrig. Han har pratat med sin pappa om detta idag, så han skulle ta upp det med henne istället, sen får vi se vad som händer efter det. Just det där med kusinen va ju bara den gången, men hon har dock kläckt ut sig liknande saker under en längre tid. Det är precis som att hon tycker att jag inte duger för hennes son. Jag förstår att min ekonomi påverkar min sambo också, men det är vårat problem, inte hennes för sjutton gubbar!! Hennes sätt att behandla min katt är nog en av de värsta sakerna, för jag blir så fruktansvärt ledsen när någon är dum mot min lilla flicka. Visst, hon är bara en katt, men hon har väl också känslor, och framför allt så har jag det. Sen känns det som att det hade varit skillnad om det hade varit min sambos katt också, då hade hon kanske kunnat acceptera den mer, men katten skaffade jag ju innan jag träffade min sambo. Men det är kanske bara inbillning. Allt verkar så lätt när ni skriver hur man kan göra för att underlätta saker och ting, men det är så svårt att ta med sig allting och stå upp för sig själv :/ Tack för hjälpen!

  • Sweetcharlet

    Tack snälla ni för att ni gett mig tips och råd. Det har verkligen hjälpt mig! :)

Svar på tråden Ska jag acceptera kärringen som är min svärmor?