• Red Lion

    Ska jag acceptera kärringen som är min svärmor?

    Visst måste man acceptera olika slags människor och lära sig komma överens med dem särskilt de som på sätt och vis är ens släkt. Men det låter ju som om TS "svärmor" behandlar henne väldigt illa och respektlöst. Om nån kallade mina katter "äckliga kattskrällen" skulle de inte vara välkomna längre hos mig längre till exempel. Skulle ni gilla om nån kallade era barn till exempel för "snoriga skitungar" eller liknande? Sen att hon hackar om arbetslösheten är också otrevligt och onödigt. Tycker du ska prata med din sambo om detta och att ni gemensamt sätter upp en gräns för hon får bete sig mot dig / er. Sen säger ni till varje gång hon säger nåt olämpligt, som "det där är sårande för mig" eller " det är din åsikt och får stå för dig". Utan att vara otrevlig men väldigt tydlig. Ni måste som sagt inte älska varandra, det räcker med att acceptera varandra men då måste hon också kunna uppföra sig. Det om att hon kommer vara brnvakt är ju inte alls säkert, det finns många far-och morföräldrar som inte är det och som inte är lämpliga attt vara det. Det bestämmer du och din sambo tillsammans, när den tiden kommer.

  • Red Lion

    Det här med djur och människor.. Jag har också vänner som inte gillar katter, det är helt okej, själv är jag inte överförtjust i hundar t.ex. Men man pratar inte illa om ett djur någon bryr sig om, även om djuret inte bryr sig. En liten bebis tar ju inte heller illa upp om jag skulle säga något fult om den, det är inte poängen. Det är respektlöst, förstår inte hur folk kan bete sig så...

    Nu hoppas jag att ni kan lösa detta. Tycker det först och främst är din svärmor som borde ändra sig men om hon inte gör det (som du säger att du inte tror hon kommer göra) kanske du måste följa råden du fått här. Stå bara inte ut med skit för att hålla husfriden. MEN om det inte skulle funka behöver man faktiskt inte ha kontakt. ycker det vimlar av folk här som inte träffar sin partners eller sina egna föräldrar p.g.a. att de faktiskt inte går att umgås med. Men det samt det om att träffa eventuella barnbarn är en senare fråga. Men bara så du vet, det finns alternativ liksom.

  • Red Lion

    Intressant också tycker jag att hon klagar på att ni ska skaffa jobb(= "bryr sig om er ekonomi") och sen menar att man endast kan köpa kläder i dyrare butiker? ;)

Svar på tråden Ska jag acceptera kärringen som är min svärmor?