Inlägg från: Anonym (cynisk?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (cynisk?)

    Engagemang, hur mycket kan man förvänta sig från vänner?

    passionsblomman skrev 2013-06-14 19:53:33 följande:
    Jag förstår inte, vad är det du vill att de ska göra med din inbjudan då? Vad är det för engagemang du hoppats på? Det de redan tydligt talat om att de inte har? De är inte allmänt bröllops-pyssel-och planeringsintresserade-varför trodde du att det skulle bli annorlunda helt plötsligt?
    Har du ens berättat för dem att du anser att det ingår i deras tärnuppdrag att visa sig tillräckligt intresserade av detaljer till ditt bröllop?
    det är nämligen långt ifrån självklart-jag skulle själv inte vänta mig att någon annan borde vara intresserad av mina skor, mitt vla av vin etc, det är ju mina grejor och val-visst, kanske någon som är vinintresserad skulle bry sig, eller någon skom särskilt gillar skor-men då får jag ju fråga just de personerna-inte bestämma att en viss person i kraft av sitt uppdras SKA vara intresserad. och inbjudan? vad ska man göra med den, mer än att öppna den? Beskåda och begrunda all tid du lagt ner? Varför det? Det pysslet har du väl gjort för att du själv tyckte det var roligt hoppas jag-inte för att du väntat dig en massa beröm? Och tiden du lagt på att göra en hemsida? På vilket sätt spelar det någon roll för någon annan-mer än att den förhoppningsvis är informativ och tydlig? Jag tycker du gör dig själv en rejäl otjänst genom att inbilla dig att andra människor ska bry sig nämnvärt om hur många pysseltimmar du lägger på det här. Det du borde bry dig om är väl om de vill komma på ert bröllop eller ej-och det verkar de väl vilja?

    När det gäller förväntningar, så är det tveklöst viktigaste, att man förmedlar dem till den man ställer dem på. Du kan inte vänta di att andra ska sitta i ditt huvud och veta vad du hoppas på-och jag ser inte att de gjort något fel där de har skäl att gå omkring och misstänka att de sårat dig så att du äu är jätteledsen. Så, ja, du har orimligt höga förväntningar, baserat på vad du redan visste om dina vänner. Man blir inte en annan person eller skiftar personlighet bara för att man blir utnämnd till tärna-och det är ingen självklar tradition i sverige att tärnan ska vara delaktig i planeringen-så du får nog revidera dina förväntningar en aning-och vad gäller den återstående tiden, prata med dina vänner om vad du anser ingår i deras tärnuppdrag.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Oj, jag tycker detta är en sorglig och väldigt cynisk inställning till kompisar. För mig är det självklart att kompisar engagerar sig i varandras bröllop, eller åtminstone lyssnar intresserad. Och för mig låter det märkligt att sätta sig ned med sina tärnor och berätta att ”jag förväntar att ni visar intresse för mitt bröllop”, haha skulle inte falla mig in Så TS, jag förstår dig.  

Svar på tråden Engagemang, hur mycket kan man förvänta sig från vänner?