Inlägg från: kärleken |Visa alla inlägg
  • kärleken

    Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!

    Hej!


    Kul med fler från Karlstad! Vi ska gifta oss augusti 2014 och bor i Karlstad, men kommer från Småland, så just nu lutar det åt att vi har festligheterna där nere :) Men jag är gärna med och diskuterar lite ändå :)


     

  • kärleken
    pinkflesh skrev 2013-09-10 19:35:22 följande:
    kärleken skrev 2013-09-10 11:55:20 följande:
    Välkommen! Studerar ni här eller?

    Hej!


    Nä vi är färdiga, men min sambo/fästman/trolovade/man fick jobb här på universitetet så jag följde så klart med! Var ändå dags att flytta ifrån studieorten. Vi får se om vi stannar. Men just nu trivs vi väldigt bra! Jag är socionom och min sambo är biomedicinsk kemist (forskare).


    vad gör du/ni?


     

  • kärleken
    pinkflesh skrev 2013-09-12 10:39:57 följande:
    Vad roligt att ni trivs Glad

    Jag är vårdadministratör, just nu pendlar jag till Sunne vårdcentral, men ska snart börja på en vårdcentral riktigt nära vart jag bor i Karlstad så det ska bli skönt! Min blivande är nätverksplaneringsingenjör inom Telia.

    Va skönt att få komma närmare där du bor! Jag har själv pendlat för jobbet och förstår både varför man gör det, att det kan vara värt det. Men också huuuur jobbigt det är :)


    Hur ska du/ni göra med tärnor? Jag tror inte riktigt jag har förstått haijpen med tärnor... Är det inte bara värligt amerikanskt? Jag tänker att jag vill att mina vänner ska få bli bjudna på mitt bröllop, inte vara med och fixa det.. Eller hur tänker ni?

  • kärleken

    pinkflesh: Grattis! Jag har börjat kolla men vet inte hur jag ska kunna hitta en.. Men kanske är den där helt plötsligt! 

  • kärleken
    pinkflesh skrev 2013-09-30 20:39:51 följande:
    Tack Glad Det var jätteroligt igår att få prova klänningen med svärmor, min syster och en av mina bästa vänner!

    Det är ju lång tid kvar, du skulle gifta dig i augusti med va? Tror jag har sett det i en annan tråd Glad Jag har gjort det helt bakvänt, köpt brudklänning innan förlovningsringen sitter på fingret och facebook-statusen bytt Tungan ute Så än behöver du ju inte oroa dig för mycket över klänningen! Kolla runt på nätet, butiker och känn efter vad du skulle känna dig fin och bekväm i!

    Har någon av er bokat hotellrum än för bröllopsnatten? Är det Elite stadshotell som gäller i Karlstad eller har ni något tips på fler hotell som har fina romantiska sviter?

    Vi ska bo på stället vi har festen på. Alla gäster kan bo där så det känns verkligen kul!


     


    Vi har dock ett problem. Vi vill äta/mingla på fredagen redan och kommer bjuda folk att bo över fre-lö med. Hoppas så många som möjligt vill/kan detta. Många reser långt. Men mat? Vi får inte ta med egen mat utan måste köpa där (gästerna får betala). Platsen vi ska vara föreslog grillat med hamburgare för 195kr!!!! känns inte så kul. Vi ska höra om det går att göra på nått annat sätt, kanske ha kall buffe så folk kan droppa in när det kan. Vissa kanske kommer vid 18 och andra 20-21? Vi har ingen annanstans i närheten där vi vet att man kan vara, och vi vill inte heller vara för långt bort då folk ska kunna gå och lägga sig när de vill (bland annat vi).


     


    Stället har en bastu som man kan hyra. Den ligger vid sjön och dit får man ta med egen dricka. Man kanske kan ha bastukväll bara så får folk se till att äta på vägen? Vi vill ha en kväll att umgås på med alla innan bröllopsdagen.. Har man bara kvällshäng med enbart sällskap så kanske inte lika många kommer..?


    Vad tror ni?

  • kärleken

    Hej!Någon som vet var man kan köpa papper i karlstad? Jag är ute efter ett vitt/benfärgat papper med linnestruktur. Hittar inget bra på panduro eller bokus. .. Pinkflesh: va roligt att dina vänner har varit aktiva. Jag valde att ha tärnor lite därför. Att få någon att prata med och som kan engagera sig lite mer. Men jag börjar faktiskt bli besviken.. Visst tycker de det är kul när jag tar upp det, men de hör ju inte direkt av sig och frågar hur det går eller nått! Jag har till och med startat en facebookgrupp där jag tänkte vi kunde dela ideer då vi inte bor i samma stad direkt. Men när jag lägger upp där så får jag på sin höjd ett gilla, inte ens från alla och ingen direkt feedback. Jag tycker jag har bjudit in den för samtal och diskussioner men ingen engagerar sig. :( Men känner mig också dum, vill ju inte skapa dålig stämning eller få en negativ bild av dem till bröllopet....I övrigt hoppas jag att klänningen kommer när som helst nu! Ska komma i mitten av mars. Hoppas på att det inte blir månaders förseningar ... Killen ska åka till sthlm och köpa sina kläder om två veckor med kompis. Tycker jag är jättekul, då blir det ju verkligen som han vill och inte att jag behöver va med på allt :)          

  • kärleken

    pinkflesh: Tack för ditt svar!Ja jag får gå och kolla där. Det är ju inte jättepanik, men det ska ju göras också :)Nä jag vet ju att risken att jag överreagerar på detta med mina vänner är överhängande. Jag tror att jag bara utgår ifrån mig själv, att hade jag fått vara tärna så hade jag försökt försäkra mig om vad bruden vill ha för hjälp, om man kan underlätta på något sätt eller vara med i planeringen. Men alla är ju inte sånna som sagt. Det är ju en så rolig grej som man vill dela liksom! :)Ja jag brukar säga att det va tur att vi inte kom på detta med giftemål 2år innan det va dags. Jag skulle nog tänka på det lika m ycket ändå. Skulle vara jobbigt. 1år räcker gott och väl!Åh min klänning! Jag är såklart nervös hur den ska se ut och om den kommer passa! Det kommer när som helst nu! (hoppas jag - vill inte ha flera veckors försening!) Jag beställde genom Etsy till ett företag i kina. Jag gillade verkligen överdelen men ville ha en chiffongkjol nedtill, golvlång.. Läskigt att inte sett bild på den, men det är bara att hoppas.. Eller tror ni att det behövs en större kjol (som tyll) när det är en lite "större"/inte så tait överdel????      

  • kärleken

    Vi har också fått hem trähjärtan som vi ska betsa så de blir lite mörkare och ha på borden. Vi ska ju ha typ lanttema, med naturen som närmsta inspirationskälla, så det blir så naturliga blommor som möjligt, vitt, klara glasvaser och mycket trä och grönt.. Kan man löva med björk inomhus?!

  • kärleken

    Hej!


    Är det någon av er som har en skräddare eller liknande att rekommendera? Jag behöver ändra min brudklänning lite, bland annat lägga upp den. Någon som har erfarenheter? Klänningen är köpt från Kina...

  • kärleken
    Sofie R skrev 2014-04-29 13:16:56 följande:

    Nu är vi påväg hem från Tyskland med kalasdrickat! Det var den enda stora punkten vi hade kvar, så nu är det bara att fixa de sista smågrejerna och invänta 24 maj! :)


    Va roligt! Det är ju inte alls långt kvar! Du får berätta hur det gick sedan! Jag har bröllopet i augusti så det är en stund kvar. Men snart bara tre månader :) 

    Va duktiga ni är och har gjort allt redan! Skönt att inte har något kvar. Vad har tagit mest tid nu sista tiden?
Svar på tråden Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!