Inlägg från: Sandra380 |Visa alla inlägg
  • Sandra380

    Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!

    Hej. 

    Jag och min fästman gifter oss i Säffle den 26 juli nästa år :) Jag planerar dygnet runt känns det som och har även fått en del stora saker klara. Hittade drömklänningen bara några månader efter att fästmannen friade 2011 men kunde inte köpa den förrän nu i år och då fanns det enbart två exemplar kvar sa de jag köpte den av i Stockholm så TUR att jag lyckades få till det köpet :)

    Ser fram emot att följa er i planeringen av er stora dag :) 

  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-06-10 21:37:51 följande:

     Sandra380


     


    Åh en till som bara verkar ha bröllop på hjärnan ;) Vilken tur med klänningen! Jag funderar på att kolla på det till hösten och hoppas på att finna någon på rea då.. Budgeterar till c:a 10.000 för klänningen. Vill ha en i spets och helst med ärm och lite släp. Vill du berätta ungefär vad din klänning kostade och hur den ser ut?


    Ja det snurrar dygnet runt. Drömmer till och med om budgetar och gästlistor :) Klänningen hängde på Brud och fests lager och hade som tur var inte blivit såld. Betalade 7000:- för den och det var ändå 2010 års modell. Tror den kostade över 20 000 när den var som modernast. La sposa Lambel heter den :)


    Så här ser den ut på. Hoppas på att jag ska tappa några kg också så den sitter bättre för den är lite trång som den sitter nu :)
  • Sandra380
    Isasa skrev 2013-06-11 18:18:43 följande:
    Åh vilken fin klänning! Jag har också hittat en "önskeklänning"..... Fast det är en sån där typisk kinaklänning..... Vi sätter av max 3000:- på klänning så utbudet minskar ju drastiskt då. Jag vågar dock inte beställa än, då jag är så himla nervös att allting ställs in? Varför känner man så? Vi båda är inställda på detta och pratar mycket om bröllopet, men i smyg vågar jag knappt hoppas.... Lite som när man var gravid och inte riktigt vågade köpa första bebisplagget (säger jag som varit gravid tre ggr och definitivt minns den känslan).

     
    Tack :)
    Jag beställde denna som kina kopia från början men det jag fick hem var bara en stor hög med sjaskig tyll och inte ett dugg lik orginalet så det var då jag bestämde mig för att öka budgeten för just klänningsköpet. Köpte den från en sida som heter Dressilyme tror jag. Förstår precis den känslan, men jag har bara intalat mig själv att det SKA bli av och ju mer jag pratar om det desto mer verkligt blir det. Köpte dock inga bebiskläder till någon av barnen innan de var födda. Där var jag mer än lovligt vidskeplig :)
  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-06-11 19:44:10 följande:

     


    Sandra380


     Wow vilken klänning :) Hoppas också på att kunna göra ett sånt kap prismässigt!


     


    Tack så jätte mycket :) Ja jag tyckte den var väl värd pengarna :)
    Power of Love skrev 2013-06-12 07:36:55 följande:
    Måste visa mina ringar! Förlovningsringen är den med en sten inköpt i stockholm när vi var där 2011. Vigselringen hittade jag på en auktionssida och tog en chansning och bjöd eftersom den var precis vad jag letade efter. 700kr fick jag betala men tanke på att jag hade en budget för mer än 10ggr mer så är jag riktigt nöjd. Tyckte den passar med fölovningsringen riktigt bra. 


    Vilka fina ringar :) Jättefina tillsammans. DET var ett riktigt kap det :) Det finns en jättebra sida som heter "Sefina" där de säljer typ pantsatta ringar. Finns massa fint. Har tyvärr inte hittat någon som varit  "jag" än.
     
  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-06-12 20:24:23 följande:
    Jättefina ringar! Gillar vintage-stilen :)

    Jag funderar på om det går att köpa den här ringen och en lös diamant från 77diamonds och sedan gå till en guldsmed och be hen fästa diamanten? Vet ni om det är möjligt att fästa en diamant på en ring som inte har klor från början? :S Om det gick skulle jag få min drömvigselring..


    Denna är från Rust wedding.

    Nu när jag kan lägga upp bilder (funkade inte för mig i explorer, har bytt till firefox nu) så kan jag visa bild på hur jag vill ha det :) Grejen är att deras diamantringar är så sjuuukt dyra! Därför jag vill köpa ringen och diamanten för sig om det nu går att få ihop dem....


    Fast helst en droppformad diamant istället för rund!
    Åh vad fina :) Själv är jag en sucker för det där lite pråliga med diamanter överallt ;) Här är den de jag tänkt mig. (har fortfarande inte, efter 2 år som förlovad köpt förlovningsring :S)


     
  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-06-13 20:31:22 följande:
    Sandra380
    Gillar tre stens-fattning mycket! Vart kommer du köpa dem?
    Jag hittade just denna på ebay men upptäkte igår kväll att det är ett av de mer oseriösa företagen som säljer den så jag fortsätter mitt letande. Ebay kan ju vara riktigt osäkert men alla smycken jag köpt därifrån har varit äkta och stämt överens med objektsbeskrivningarna hittills :) Annars så ber jag väl en juvelerare att göra något liknande här hemma bara :)

    Vad bra att de kan fixa ringarna åt dig :)  
  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-06-16 21:02:15 följande:

    Vad bra att du upptäckte det innan du beställde! Har sett flera här på BT som har köpt ringar från 77diamonds och bluenile, har varit inne på båda och kollat och har för mig att du kan hitta liknande där faktiskt! Är kanske säkrare än ebay.. Fast du verkade ju iof ha koll och har handlat smycken där förut så :)


    Idag har jag faktiskt köpt mina ringar :D Men det tar 4-6 veckor för dem att göra dem så får väl inte hem ringarna förrän i augusti.. Diamanten får jag köpa på juli-lönen! Men en jättegulllig grej hände i fredags när jag och min sambo var hos hans mamma. Vi pratade om ringarna och att guldsmeden här skulle hjälpa oss för 2000kr. Då tar hon fram gamla trasiga guldsmycken som hon har samlat i en påse och ger till oss så vi kan lämna det till guldsmeden och det kommer täcka betalningen till henne! Tyckte det var jättefint gjort av min sambos mamma :)


    Jaaa, men du, de ställena hade jag inte ens tänkt på. Där ska jag definitivt gå in och kika :) Tack :D

    Men va go :) Sådana svärmorar ska man ha :) Det hade nog min också gjort om hon haft en sådan påse det är jag säker på. Vi kan skatta oss lyckliga som har bra svärmödrar. Tycker jag ser den ena tråden efter den andra som handlar om elaka och hemska svärmödrar...eller ja, svärföräldrar överlag. :D
     
  • Sandra380
    pinkflesh skrev 2013-07-01 19:53:24 följande:
    Hur går det för er tjejer? Har ni tagit semester? :)    Själv var jag och min sambo till min pappa i fredags och då kom vi fram till att han skulle skriva en låt till oss att spela under vigseln :) Han skrev låtar till min storebrors begravning och till min fasters bröllop så jag ville verkligen att han skrev en låt till mig med, men han hann ta upp det först :) Jag la fram förslaget att han också kunde spela lite allsång-låtar under festen (Betales, Cat Stevens osv som han älskar), men det ville han absolut inte för han vill vara "father of the bride" = seriös och högtidlig och inte spexa, det skulle våra kompisar hålla på med istället ;) Pappa som aldrig är sen med att plocka fram gitarren annars :P Men det var gulligt, visade hur stort detta var för honom! Jag är yngst, men den första av hans barn att gifta sig :)En till stor sak hände mig igår också, jag har tänkt ett tag att jag vill ha med ett inslag av min mamma under vigseln då hon inte längre finns med oss. Så hittade jag en jättefin skrift från hennes religion, men som inte har någonting med gud i sig (min sambo är ateist så jag var nervös att fråga honom om detta + att han i princip bara vill skriva på vigseldokumentet och "ge varann en high five" som ceremoni) men han sa att vi självklart skulle ha med den :)Jag vet att jag bombar den här tråden med långa inlägg om mig själv :P Men ibland vill man bara skriva av sig!Har det hänt nåt hos er andra bröllops-vis? Några nya tankar eller idéer?   
    Vad gullig din pappa är :) Blir alldeles rörd. Min pappa bara skojar om att ifall något går fel med vår budget så får vi kasta oss på cyklarna och köpa bröllopsmiddag på korvmojjen :S

    Du ska inte vara rädd för att fråga din blivande. Det handlar ju om att inkludera din mamma i ert bröllop trots att hon inte finns där i fysisk person och något sådant förstår han nog, ateist eller inte :) 

    Jag gillar när ni skriver om er själva :) Finns inte mkt att skriva om vårt bröllop just nu. Står lite still för tillfället. Jobbat en massa natt pass och känner mig lite ofokuserad och trött för tillfället :/

    Ha en bra dag :) 
  • Sandra380
    Sofie R skrev 2013-07-14 10:55:06 följande:
    Vart köper/provar ni klänningar? Jag är ganska inne på att köpa en klänning av har sett på tradera. Men det känns som man får betydligt mer kött på benen om man åtminstone provar klänningar på något ställe så man får lite mer känsla för vilken modell man trivs i. Några tips?
    Jag köpte min på Brud och Fest i Sthlm efter att ha gjort misstaget att beställa en kina kopia på just den La Sposa klänningen som jag faktiskt senare köpte :) Fördelen med att köpa i butik är att du faktiskt kan prova den och känna efter innan du betalar för den.
Svar på tråden Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!