• Sudditjuven

    Bara bjuda halva följet till middag?

    Jag har ett litet dilemma. Om man känner att man enbart vill ha sina närmaste med på middagen men hade tänkt bjuda ett helt gäng andra människor till vigseln.. hur berättar man detta på bästa sätt utan att det blir knorr? 

    Min plan är att stanna kvar en timme (plus/minus) efter vigseln och bjuda på champagne innan de som är bjuda till middag smiter iväg, men jag vet inte riktigt om jag känner att det räcker för att göra alla nöjda?

    Hur har ni gjort? 

  • Svar på tråden Bara bjuda halva följet till middag?
  • Sudditjuven
    daniiel skrev 2013-06-09 17:34:13 följande:
    Gör två olika inbjudningar. En där ni bjuder in till vigsel + snittar och bubbel en stund efter vigseln och en annan där ni bjuder in till vigsel + middag.
    Men förväntar sig inte alla gäster middag? Eller är det bara något jag har fått för mig?
    daniiel skrev 2013-06-09 17:34:13 följande:
    Ungefär hur många har ni tänkt bjuda totalt och hur många av dom vill ni bjuda med på middagen? Hur närstående blir gästerna till middagen?
    Vi blir max 50 gäster, varav 25-30 kommer att närvara på middagen :)
  • Sudditjuven
    passionsblomman skrev 2013-06-09 22:19:55 följande:
    Du får ju lov att vara tydlig med vem som är inbjuden till vad-man kan adrig vänta sig något annat än vad man får sig meddelat!
    Hur meddelar man det bäst? Är det så enkelt som att utesluta ordet "middag" på inbjudan till de som inte ska vara med på middagen?
  • Sudditjuven
    passionsblomman skrev 2013-06-09 23:07:12 följande:
    Ja, jag skulle skriva ut tydligt:

    Välkommen att närvara på vigseln med efterföljande brudskål och tårta...

    Välkommen att närvara vid vigsel och efterföljande middag... 

    på de respektive inbjudningskorten
    Tanken är att vi ska ha en hemsida att hänvisa till. Då ska jag bara skriva ut hemsidan till de som ska närvara på middagen?
  • Sudditjuven

    Tanken är att vi ska hyra en buss som hämtar alla gäster till vigseln och sedan lämnar de gäster som inte ska vidare till middagen.  Tror att det kan bli en ganska bra brytning. Givetvis ska jag vara duktig övertydlig med vilka som ska vidare. :) 

Svar på tråden Bara bjuda halva följet till middag?