Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Bara bjuda halva följet till middag?

    Sudditjuven skrev 2013-06-09 18:31:09 följande:
    Men förväntar sig inte alla gäster middag? Eller är det bara något jag har fått för mig?
    daniiel skrev 2013-06-09 17:34:13 följande:
    Ungefär hur många har ni tänkt bjuda totalt och hur många av dom vill ni bjuda med på middagen? Hur närstående blir gästerna till middagen?
    I de sammanhang jag kommer från, har det inte alls varit oanligt med en slags "öppet hus" i församlingshemmet, med fika och firande för alla som kommit för att se vigseln. Eftersom kyrkan är öppen för alla och vigselgudstjänsten har varit en rolig händelse för hela församlinen, har jag varit van att det är typ fullsmockat när det blir bröllop-alla vill ju se och gratta! Att sedan efter en stund brudparet åkt vidare tillsammas med de närmast inbjudna för fortsatt middag och festligheter i lite mindre krets, har alls inte varit något konstigt.

    Du får ju lov att vara tydlig med vem som är inbjuden till vad-man kan adrig vänta sig något annat än vad man får sig meddelat!
    Att göra ett tydligt avslut på del ett genom någon slags happening, som att brudparet åker iväg med buller och bång är ju det enklaste för att markera uppbrott.

    Personligen tycker jag förövrigt att bröllopstårtagrejen passar bra i del ett, eftersom jag ofta upplever att den sent på kvällen ska klämmas in "bara för att" trots att man redan haft efterrätt vid middagen och trots att folk är mer inne på att dricka vin och drinkar än att äta tårta. Så, fika och mingel under lite lättsamma former och dsedan middag är inte alls konstigt i min värld.

    Att man sedan kan ha svårt att dra linjen mellan vilka som ska höra till vilken grupp-och att risken alltid finns att någon upplever sig mer nära än man själv upplever dem, och därmed riskerar att såra någon, det ingår i hela den här svåra saken med att bjuda och inte bjuda.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja, jag skulle skriva ut tydligt:

    Välkommen att närvara på vigseln med efterföljande brudskål och tårta...

    Välkommen att närvara vid vigsel och efterföljande middag... 

    på de respektive inbjudningskorten

    De som inte är bjudna på middag kommer ju naturligtvis att inse att kvällen fortsätter för en del av sällskapet, men det är inget att försöka dölja på något sätt-det är inget fel.
    Vill du vara extra tydlig med den första delen, kan du ju även skriva ut när du tror att den kommer att vara slut.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Bara bjuda halva följet till middag?