• PiaB

    Råd och tips till blivande sambos!

    Jag ska snart flytta hem till min fästman i hans lägenhet. Vi har pratat mycket om just det att det ska kännas som vårt hem. Inte att jag bor hos honom. Vi har löst det så att jag kommer att ta med saker från mig som är i bättre skick än hans. Te.x. mitt köksbord och mina sängar. Båda två har skruttiga soffor så det köper vi en ny som vi väljer tillsammans.


    Nu har vi turen, om man nu kan tycka så, att hela lägenheten behöver renoveras. Så nu på semestern ska vi välja färger och tapeter tillsammans. På så sätt kommer det nog kännas mer som mitt hem också. Och han är inte ett dugg intresserad av inredning men tycker att jag har ett fint hem så han låter mig mer än gärna inreda


    Vad gäller toalock m.m. så tror jag det gäller att välja sina strider. Jag har levt hela livet med min ex-man och det var mycket jag helt enkelt valde att svälja. Man får försöka tänka efter om det är så viktigt att det är värt ett bråk. Däremot tror jag absolut på att pratat om det känns viktigt. Så det inte blr som Chicita skrev te.x. att en ganska liten sak plötsligt exploderar och blir gigantisk.


    Och jag kommer att ta för mig för att känna att jag är hemma. Jag kommer inte att fråga "var har du...", utan jag kommer rota. Det tror jag är det viktigaste du kan säga till din blivande sambo. Att han får rota och leta och tycka. Han kanske vill ha något på ett helt annat sätt än det är nu och då måste du vara beredd på att ändra eller kompromissa.


    Lycka till


  • PiaB
    Anonym (Iiiiik!^^) skrev 2013-06-09 18:20:17 följande:
    PiaB:
    Helt klart bör man ju välja sina strider. Toalocket var mest ett klassiskt exempel x) Men ska nog uppmuntra honom till att rota runt, och sen får vi väl bestämma tillsammans hur vi ska ha allt i alla lådor/köket/garderoben/badrumsskåpet. Passa på att rensa ut alla de saker som tar upp onödig plats också :)
    Och tack! Solig Kan fortfarande inte riktigt fatta att allting är så bra just nu :D

    Säger detsamma! Känns helt fantastiskt!


    Och visst är det ett bra tillfälle att slänga "skräp".


    Förstod att toalocket var ett exempel. Men det kan bli ett problem för många. Precis som den berömda tandkrämstuben eller kaviartuben som är klämd på fel ställe :P Men då kanske det egentligen är något annat man inte är nöjd med...


  • PiaB
    Anonym (Iiiiik!^^) skrev 2013-06-09 18:34:58 följande:
    Solig

    Haha, japp. Behövs om man säger så.Oskyldig

    Ja, alltså, jag tror nästan det måste vara något annat än den där tuben, för den kan ju inte vara hela världen egentligen. Och i värsta fall så köper man väl bara en extra? Om det nu är så fruktansvärt irriterandeTungan ute

    Haha! Precis, köp varsin tub :P Och angående toalocket så är det ju egentligen hur rättvist som helst. När jag går på toa får jag fälla ner och när han går får han fälla upp. Vad är problemet?


     


    Skämt åsido så tror jag att kommunikation är A och O. Oavsett om det är du som inte gillar något han gör, eller undrar varför han gör som han gör. Eller tvärtom.


  • PiaB
    Chicita skrev 2013-06-09 18:40:20 följande:
    Jag ska ge ett till tips som jag önskar att jag hade kommit på tidigare själv Flört
    Allt som ni ställer i förrådet i kartonger för att ni kanske vill ha det "sen" ska ni skriva datum på. Skriv inget innehåll (om det inte är dyrbara saker).
    Om ni inte har öppnat kartongerna på 2 år (eller annan tid ni tycker är bättre) så kan ni slänga dom utan att öppna och förlora er i gamla minnen Glad
    Bra idé! Jag har bott i min lägenhet i snart två år och har tre flyttkartonger ouppackade i klädkammaren. Funderar på att be någon tömma dem i grovsoprummet och inte tala om vad som fanns i dem. Uppenbarligen inget jag saknat iallafall.
Svar på tråden Råd och tips till blivande sambos!