• Helipa

    Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?

    Jag håller med övriga: mellan 80-100 kr i timmen. 
    Det står i bra proportion utifrån arbetsbördan och tidpunkten (en lördag och kvällstid ger i normala fall även OB-tillägg).  Men huvudsaken är egentligen att de känner sig nöjda (gärna mer än nöjda), för nöjd personal gör ett bra jobb och anstränger sig för att göra arbetsgivaren nöjd, oavsett erfarenhet och ålder.

    Vi kommer erbjuda vår personal en fast summa som de får när jobbet är avslutat och sedan kommer vi att ge ungefärliga tider (med lite marginal så att de är realistiska) och även erbjuda dem att ta av maten när gästerna har tagit sin mat (buffé). Vår summa är baserad på en timlön på 100 kr/timmen plus 200kr extra. Sedan kommer vi göra klart för personalen att tiderna inte är skrivna i sten utan det är en prognos och att de är fria att gå när vi alla är överens om att jobbet är avklarat. På så sätt vet de att de kan själva sluta tidigare ifall de är effektiva och gör ett bra jobb samtidigt som vi kan känna oss trygga med att be dem stanna kvar en stund extra ifall jobbet inte är helt avslutat eller om kvällens program drar ut på tiden.

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?