• imoen

    Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?

    Som titeln säger. Vi tänkte hyra in en eller ett par ungdomar att hjälpa med disken och koka kaffe etc på vårt bröllop. Hen kommer vara ca 15-19 år och ska inte bordservera då vi har buffé, men diska och koka kaffe och annat småpill, jag antar att det kan handla om ca kl 15-21. Vad skulle ni betala? Vad är rimligt?

  • Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?
  • imoen

    Jag fick precis tag på ett syskonpar i gymnasieålder som kunde tänka sig att arbeta för oss. Jag tycker också att en tusenlapp är rimligt, men inte/person. Jag vill tillägga att vi är två studenter med småbarn så vi har rätt tight budget.

  • imoen

    Ja, självklart ska ersättningen minst motsvara prestationen. Såhär då. 100 kr/timme + käk = 1200kr i handen för de båda tillsammans? Är det rimligt?

  • imoen

    Det finns en storköksdiskmaskin i lokalen kan jag också tillägga :) så det är inte det värsta diskjobbet genom tiderna.

  • imoen

    Jag pratade med mina tjejer idag och erbjöd 1000 kr + käk, med tillägget att om det drar ut på tiden så fixar vi det sista själva, så dom får dra hem enligt planen. De tyckte att det var en bra deal så här är alla nöjda =) Vi har vårt (ganska intima) bröllop i en bygdegård och de bor typ granne med den, så de har dessutom nära hem. (Till skillnad från en annan som har närmare två timmars pendling till och från jobbet)...

    Men tack allihop för era inlägg, det är alltid bra att få höra hur andra tänker och resonerar så att man inte är helt av banan.

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?