• Helipa

    Bjuda vän som slutat höra av sig?

    Jag säger likadant som daniiel; vill du ha dem där?
    Det är ju den enda anledningen till att bjuda någon; att man vill dela den här dagen med dem.
    Ibland glider man isär men då kan just ett bröllop vara ett ypperligt tillfälle att sträcka ut en hand och välkomna personen in i sitt liv igen, men ett bröllop kan också vara ett ypperligt tillfälle att bryta kontakten mer permanent.

    Jag är av åsikten att en "icke-inbjudan" är ett mycket större ställningstagande än att bjuda in någon, eftersom man väljer bort någon och därmed markerar dem som någon utanför ens närmsta krets. Så för de här personerna som befinner sig i "gränslandet" så tycker jag man ska fundera på vad man innerst inne vill ha för relation till dem.

    Jag hade t.ex. en vän som jag förr stod väldigt nära men som jag inte haft någon egentlig kontakt med de senast 3-4 åren. Nu när vi skulle bjuda in till vårt bröllop ville jag först inte bjuda henne eftersom vi inte hade någon kontakt längre. Men efter att ha gått i några veckor och känt efter insåg ju att vi bara glidit isär, att vi inte är ovänner eller att jag på något sätt egentligen vill utesluta henne ur mitt liv utan snarare skulle tycka det var kul att träffa henne igen. Därför valde vi att bjuda in henne ändå, fast vi inte har hörts på flera år, för jag ville inte utesluta henne.  
     

Svar på tråden Bjuda vän som slutat höra av sig?